To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Izdelava spletnih strani WordPress

WordPress je priljubljena brezplačna platforma za izdelavo spletnih strani, ki jo uporabljajo številna podjetja, organizacije in posamezniki po celem svetu.

Sprva brezplačna platforma za pisanje in objavo spletnih blogov je, zaradi palete brezplačnih oblikovnih in funkcionalnih rešitev, ki jih zagotavljajo WordPress razvijalci in oblikovalci iz celega sveta, danes pogosta izbira za izdelavo poslovnih spletnih strani.

Podjetja se WordPress odločajo tudi zato, ker zanj ni potrebno plačevati licence in ker je urejevalnik precej razumljiv in intuitiven.

S predpripravljenimi dizajni in vsebinami je mogoče tudi brez posebnega znanja hitro izdelati spletno stran, pri tem pa imajo sodobnejši WordPress urejevalniki (z ali brez vtičnikov) na voljo že zelo široko izbiro funkcionalnosti. Blog oz. Novice so pri tem še vedno v ospredju, ne manjkja pa niti galerij, obrazcev in drugih elementov vsebine.

Kljub temu pa samostojna izdelava spletne strani z WordPress ni primerna za vse.

wordpress logo

Samostojna izdelava WordPress spletne strani zahteva precej več znanja, kot zgolj njeno urejanje. Priporočljivo je vsaj osnovno poznavanje HTML in CSS, pri objavi spletne strani na domeni in izdelavi varnostnih kopij pa boste najverjetneje potrebovali tudi pomoč sistemskega tehnika ali vašega ponudnika gostovanja.

Tudi vzdrževanje je nekoliko zahtevnejše, saj se WordPress pogosto posodablja, nameščeni vtičniki pa prav tako. Platformo je potrebno tudi varnostno posodabljati, saj je zaradi svoje razširjenosti pogosta tarča zlorab in poskusov vdora. Varnostne kopije so torej obvezne.

Priporočamo, da za posodabljanje, vzdrževanje in izdelavo varnostnih kopij vaše WordPress strani najamete strokovnjaka in se tako izognete nevarnosti, da bi vaša WordPress spletna stran iz kakršnegakoli razloga prenehala delovati ali pa za izdelavo vaše spletne strani izberete centralizirano/licenčno platformo, pri kateri za varnost in druge posodobitve skrbi izvajalec.

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017