Kaj je favicon?

Dec 24, 2012
Dec 24, 2012

Najbrž ste že vsi videli ta detajl, ampak vam še nihče ni povedal kaj to je. Favicon je del vsake spletne strani, tisti najmanjši, ki ravno zaradi svoje majhnosti velikokrat ostne spregledan, tako pri oblikovalcih spletnih strani kot obiskovalcih.
Danes je čas, da tudi vi bližje spoznate favicon in ga nikoli več ne spregledate. Pojdimo od začetka.

Kaj točno je favicon?

Favicon je mala ikona, ki jo lahko vidite na zavihku spletne strani in takrat, ko stran dodate med priljubljene. Je kratica za favourites icon (angleško je to« priljubljena ikona«). Njena velikost je 16×16 pikslov, torej gre za enega najmanjših elementov vaše spletne strani.
Favicon

Kaj uporabimo za favicon?

Najpogosteje je favicon pomanjšan logotip vašega podjetja, lahko pa je to tudi prepoznavni znak vaše znamke, vaša maskota, odisno od tega, kaj želite doseči. Najbolje je, da je favicon tesno povezan z vašo stranjo, saj tako tudi preko te male ikone vzdržujete rdečo nit vaše predstavitve na spletni strani.
Dejstvo je, da favicon-a ne potrebujete, je pa boljše za vašo prepoznavnost in branding. Večkrat in na več koncih, ko bodo ljudje videli vaš logo, hitreje si vas bodo zapomnili in vam na prvo žogo bolj zaupali. Vedno zaupamo nečemu, kar smo videli večkrat in tistemu, ki ve kaj dela. In če je vaše podjetje eno tistih, ki želi preko spleta ustvariti prodajno orodje, potem ne pozabite na malo ikono na vaši veliki spletni strani.
Popularni faviconi:
Popularne ikone
Ne veste kako bi se tega lotili? Ne veste kaj bi v vašem primeru lahko bila favicona? Kontaktirajte nas!
Andreja Ogrinc

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.