Naslovna slika za Timeline Facebook stran

Mar 17, 2012
Mar 17, 2012

Vsi že vemo, da bo Facebook spremenil svojo zunanjo podobo. Nekaterim osebnim profilom se je to zgodilo, nekaj podjetij ima tudi že novo podobo, kmalu pa bomo na vrsto prišli vsi. Facebook je v današnjem času za podjetja pomemben za stik s strankami in potencialnimi kupci, pri čemer močno pomaga tudi oglaševanje na Facebooku.
Danes si bomo pogledali kako ustvariti svojo naslovno sliko in kakšna naj bo. Da vam bo lažje.
Naslovna timeline slika je nekaj podobnega kot glava na blogu. Njen namen je, da pritegne čim več pozornosti obiskovalcev in sporoča. Naslovna slika naj bo unikatna in personalizirana. Izraža naj vašo vizijo, namen in cilj vašega obstoja. Z njo lahko sporočate in povabite obiskovalce, da se vam na Facebook strani tudi pridružijo, kot oboževalci.
Če še nimate dovolj znanja o tem, kaj naslovna slika je in kako jo ustvariti po svoji meri, berite naprej. Vzelo vam bo 3 minute časa.
Kaj je naslovna slika?
Naslovna slika, je velika slika, ki se prikaže v zgornjem delu/glavi vaše Facebook strani. Naslovna slika je vedno vidna, tudi če vašo Facebook stran obišče nekdo, ki še ni vaš fen. Ostale slike so namreč vidne samo tisti, ki že lajkajo na vašo Facebook stran. Namenjena je predvsem vaši prepoznavnosti. Tudi tistim, ki vas še ne poznajo.
Kako dodati naslovno sliko?
1. Pojdite na svoj timeline profil
2. Kliknite na »dodaj naslovno sliko«
3. Izberite sliko, ki jo želite dodati in jo naložite
4. Kliknite na sliko in jo postavite na položaj, ki vam najbolj ustreza. Če slika vsebuje besedilo jo premaknite tako, da bo besedilo vidno
5. Ne pozabite shraniti sprememb, ki ste jih naredili
Kakšne velikost je naslovna slika?
Naslovna slika je okvirne velikosti 820×340 pikslov. Če boste naložili manjšo, se bo avtomatsko povečala, kar pa je lahko slabo. Saj bo izgubila na kvaliteti. Torej bodite na velikost pozorni že pri sami izdelavi in shranjevanju naslovne slike. Profilna slika je velikosti vsaj 170×170 pikslov. Vsekakor vam priporočam, da sliko prilagodite in obrežete še preden jo boste naložili, da bo res taka, kot si jo želite. Če ne jo bo sistem avtomatsko pomanjšal in spet se lahko zgubi tako kvaliteta kot pomen.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.