Novice in dogodki na vaši spletni strani

Okt 9, 2012
Okt 9, 2012

Ena izmed glavnih zakonitosti spletne strani je osveževanje. Osveževanje v smislu, da na spletno stran ves čas dodajamo novo, svežo vsebino, ki jo bodo spletni pajki z veseljem prežvečili. Nova vsebina je namreč hrana za spletne pajke, ki vam za nagrado ponudijo višje pozicije med naravnimi rezultati.
In dodajanje novic je odlična priložnost, da bo vaša spletna stran ves čas osvežena. Ne glede na to, v kateri panogi delujete, sem prepričana, da lahko vsaj enkrat mesečno, če ne enkrat tedensko postrežete svojim potencialnim in obstoječim kupcem z novico. Pa da se ne boste ustrašili! Novica ne rabi biti dolga 1000 znakov, že 250 znakov bo dovolj. A tudi pri pisanju novice upoštevajte glavno zakonitost optimizirane vsebine > ključne besede. Uporabite namreč tiste ključne besede, za katere stremite k višjim pozicijam na spletni strani.
Enako je z dogodki. Poleg tega, da boste z njimi nahranili spletne pajke, boste svoje bralce obvestili o novem dogajanju, jih povabili na dogodek in jih morda tudi osebno spoznali. Tako ulovite več muh na en mah.
So pa dogodki in novice tudi super vsebina za e-novice, ki jih vse več podjetij pošilja bolj frekventno. Tako lahko tedensko novico ali tedenski dogodek objavite na večih kanalih! Bolj ko bo vaša mreža povezav razvejana, več poti boste ustvarili za spletne pajke.
Poleg vsega naštetega pa bodo obiskovalci spletne strani vsakič dobili občutek, da vaša spletna stran živi in da se na njej ves čas nekaj dogaja. Sigurno ste kdaj naleteli na spletno stran, ki ima objavljeno novico iz lanskega leta? Ali pa »aktualen« dogodek izpred treh mesecev? Prepričana sem, da ste zaradi teh elementov hitreje zapustili spletno stran.
In spletna stran ni dobra, če ni aktivna. Čisto nič vam ne bo prinesla, če jo boste postavili in zanjo nikoli več skrbeli. Zato je pomembno, da imate na voljo uporabniku prijazen urejevalnik.
In ker se vseh teh zakonitosti zavedamo tudi pri nas, smo za vas pripravili kratek vodič, ki vam omogoča, da sami z nekaj kliki na vašo spletno stran dodate novico ali dogodek.
Če pa nimate časa ali pa dovolj volje, da bi to počeli sami, nas kontaktirajte!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.