Pogosta vprašanja in odgovori

Nov 3, 2011
Nov 3, 2011

Pogosta vprašanja in odgovore potrebuje vsaka spletna stran. Kot tudi trgovina. Zakaj?
Glavna razloga sta dva.
Pomoč obiskovalcem vaše spletne strani – pogosta vprašanja in odgovori so v prvi vrsti namenjeni vašim obiskovalcem spletne strani. So kot informativni kanal, preko katerega pridejo obiskovalci do želenih odgovor. Največkrat so to osnovne informacije o vaših izdelkih, storitvah. Velikokrat pa se med pogostimi vprašanji in odgovori znajdejo tudi tista vprašanja, ki jih postavljajo potencialni kupci preko direktnega kontakta – telefon, mail naslov, kontaktni obrazec…
V primeru, da imate spletno trgovino, se ta vprašanja malo razlikujejo, od tistih klasičnih, ki jih najdemo na spletnih straneh. Večina spletnih trgovin preko FAQ-jev odgovarja na vprašanja o načinu plačila, dostavi, roku dostave in vseh ostalih informacij, ki se tičejo nakupa izdelka v njihovi spletni trgovini.
Če vprašanja in odgovore napišete premišljeno, na podlagi izkušenj in poglobljeno, se vam ne bo več potrebno ukvarjati s telefoni in mail sporočili informativne narave. Kontaktni obrazec ali telefonski klic bo le še naročilo ali nakup izdelka. Tako prihranite čas, ki ga raje namenite še boljši prodajni učinkovitosti na spletu.
Sveža vsebina za potrebe optimizacije strani – ker vemo, da je vsebina kralj na spletni strani, je ta rubrika idealna, da vsak teden dodajate novo, svežo vsebino, ki jo Google pajki nestrpno pričakujejo. Preko odgovor lahko brez slabe vesti vključujte ključne besede, za katere želite biti višje med naravnimi rezultati. Ker gre za informativno rubriko, vam nihče ne bo zameril, če boste uporabljali ključne besede malenkost bolj pogosto kot v kateri drugi rubriki na spletni strani. Izkoristite torej FAQ-je kar najbolj. Pa še obiskovalce boste razveselili. Seveda strani z pogostimi vprašanji in odgovori ne pozabite vpisati v zemljevid strani, da bodo imeli Google pajki lažjo nalogo najti sveže vsebine.
Lahko pa pogosta vprašanja in odgovore uporabite tudi za… no, tega vam ne bi smela povedati, saj gre za mojo malo skrivnost… pa vseeno. Ko pišete članek za svoj blog, pa se vam zgodi, da vam zmanjka idej… pokukajte v svojo rubriko pogostih vprašanj in odgovorov in odgovorite na enega. Ker gre za članek je ta odgovor lahko bolj obsežen – 500 besed bo ravno prav. In tako ujamete dve muhi na en mah. Imate temo za članek in bolj obširno odgovorite na zastavljeno vprašanje.
Pisanje nove, sveže vsebine vam prinaša vidne rezultate, zato se le potrudite. Tako kot se vsak teden trudimo mi, s serviranjem novih, svežih informacij, ki vam lahko pomagajo na poti do uspeha.
Če pa vam pisanje ne gre, nam pišite!
Srečno!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.