Prednosti in slabosti »One page« spletne strani

Apr 18, 2016
Apr 18, 2016

Enostranske spletne strani so pravi hit med dizajni spletnih strani. Drugače se jim reče tudi parallax scrolling website. To pomeni, da namesto tega, da je vaša spletna stran narejena z več pod stranmi, je vsa vsebina na eni strani – pregledaš jo z skrolanjem navzdol. Vem, da ste jih že opazili, zato vam podajam par plusov in minusov take spletne strani.

Prednosti “one page” spletne strani 

Nadzor nad tekom informacijone page spletna stran, spletna stran, spletne strani, spletnik spletne strani, spletnik spletna stran
Ker je vsa vsebina na eni strani, mora obiskovalec pregledati vse dokler ne pride do informacije, ki jo rabi. Tak dizajn je odličen za tiste, kateri želijo najprej svojega obiskovalca informirati ali pa imajo samo en produkt oz. storitev.
Obiskovalca peljete na potovanje
Velikokrat so takšne spletne strani zasnovane tako, da so estetsko kompleksne in prisilijo obiskovalca, da se vklopi na poseben način. Obisk spletne strani postane bolj potovanje kot pa pasivna izkušnja. Oblikovalci takšnih strani so zelo kreativni in dajo takšnim stranem gibanje s slikami, ki se pripeljejo ko prideš na določeno točko in umaknejo stran, ko to točko zapustiš.
Z malo teksta dosežemo veliko
Tukaj ni prostora za eseje in dolge opise vaših storitev in produktov. Infomacije naj bodo premišljene in naj imajo dodano vrednost ali pa edukativno. V nasprotju s spletno stranjo, ki ima 7 pod strani je ta, da je ta namenjena, da naredi dober prvi vtis in tako, kot sem prej rekla, pelje obiskovalca na potovanje.
Prijazno do uporabnikov mobilnih naprav
Število uporabnikov interneta preko mobilnih naprav se še kar zvišuje, zato je pomembno, da je naša spletna stran narejena v odzivnem dizajnu. Tako lahko uporabnik tudi preko mobilnega telefona uživa v uporabi vaše spletne strani. Kaj je to odzivni dizajn si preberite v tem članku > 6 dejstev zakaj morate imeti odzivni dizajn. “One page” spletna stran vam omogoča, da vaši obiskovalci uživajo v vaši vsebini in se ne mučijo z premajhnimi teksti.
Unikaten izgled
Zaradi dinamičnosti dizajna je takšna stran res unikatna. Da ne bo pomote, seveda je vse to možno tudi na obširnejših spletnih straneh. Poudarek je na fotografijah, ki morajo biti res kvalitetne saj drugače takšna spletna stran izpade zelo klavrno.

Pomankljivosti “one page” spletne strani 

Blogerskim vsebinam dokaj neprijazna
Kar nekaj nas je takšnih, ki uporabljamo blog zase ali za svoje podjetje in to pozdravljamo. Na enostranski spletni strani izpade blog drugotnega pomena. Če je bloganje vaš glavni dejavnik, mogoče takšen dizajn ni najbolj pravi za vas.
Daljši čas nalaganja
S toliko podatki na eni strani, bo trajalo dlje, da se stran naloži. Ravno dolgi čas nalaganja je razlog, da veliko obiskovalcev odide z vaše spletne strani preden so jo sploh videli.
Optimizacija 
Pri spletnih straneh, ki imajo pod strani, lahko vsako stran optimiziraš po več ključnih besedah. Pri “one page” spletnih straneh si omejen na določeno število ključnih besed, kajti stran je zasnovana na fotografijah in ne toliko na tekstu.
V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij, nam pišite na info@spletnik.si, nas pokličite na 080 33 39 ali izpolnite kontaktni obrazec.
Želim vam veliko uspeha,
Urška Ujc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran