Spletna trgovina ali spletna stran?

Feb 9, 2016
Feb 9, 2016

Danes je situacija takšna, da ko iščemo nek produkt ali storitev, ki jo potrebujemo, vedno poizvemo več na internetu. Tako je, »poguglamo«. Mislim, da se strinjamo, ko rečem, da če imate podjetje, da morate imeti svojo spletno stran ali spletno trgovino. Drugače vas bodo težko našli v pestri ponudbi. Včasih se pojavi dilema kaj od tega je bolj primerno za naše podjetje? Spletna trgovina ali spletna stran?
Pripravila sem obrazložitev čemu je namenjena ena ali druga oblika spletne predstavitve.
Naj delim z vami še to, da 90% kupcev poberejo podjetja, ki se nahajajo na prvi strani v iskalniku Google. Recept za to je seveda dobra optimizacija strani ali trgovine za boljše uvrščanje v organskih rezultatih ali enostavno zakup ključnih besed.

Ali je za moj posel bolje imeti spletno trgovino ali spletno stran?

Zakaj spletna trgovina?
Spletno trgovino priporočam podjetjem – trgovinam, ki imajo pestro izbiro artiklov, ki so razporejeni po kategorijah in se kot taki lahko po večih atributih primerjajo med seboj. Spletna trgovina omogoča hiter in varen nakup s pomočjo košarice, katere vsebino lahko kupci plačajo na več načinov in ob tem izberejo tudi med večimi načini dostave. Največji poudarek je tukaj potrebno dati na ozadje spletne trgovine – administracijski vmesnik, ki omogoča vpogled v seznam kupcev, seznam artiklov, seznam želja kupcev, itd. Poleg tega se lahko kupci registrirajo in imajo tudi sami vpogled v pretekle nakupe, vi pa jim lahko kadarkoli z nekaj kliki izdate račun. Najlepše pri tem je (predvsem za tržnike), da lahko merite zadovoljstvo kupcev in predvsem, kateri artikli so najbolj prodajani, najbolj zaželeni in kot taki, če so še na zalogi. Spletna trgovina, ki je podprta v takem obsegu se lahko izdela zelo hitro in enostavno, kupcem pa kot taka ponuja zadovoljstvo ob njihovem nakupu, kar navsezadnje skoraj vedno privede do vedno novih nakupov.
Zakaj spletna stran?
Pri spletni strani ne gre toliko za prodajo artiklov kot za trženje storitev ali znamke podjetja. Spletni strani lahko dodate neomejeno število podstrani, kar je najbolj primerno za veliko količino informacij, ki jih želite predstaviti, blog, novice, nasvete, navodila, itd.  Če ne gre za kataloško prodajo in če ne gre za takojšnje plačilo, potem je spletna stran bolj primerna kot spletna trgovina.
spletna stran, spletna trgovina
Če gledamo z vidika trženja in optimizacije za iskalnike, med spletno trgovino in spletno stranjo ni večjih razlik, saj je spletna trgovina z nekaj 1000 artikli lahko optimizirana tako kot spletna stran, ki obsega nekaj 10 podstrani.
Če razmišljate o tem, da bi si izdelali spletno stran ali spletno trgovino, si ustvarite brezplačni Spletnik uporabniški račun in preizkusite oboje brezplačno! Želim preizkusiti Spletnik takoj >>
Želim vam veliko uspeha,
Urška Ujc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.