Spletno plačevanje – Moneybookers

Nov 27, 2012
Nov 27, 2012

Nakupovanje preko spleta se je danes že zelo razširilo, prav tako kot se je razširilo kupovanje preko naših meja. Na spletu lahko danes kupimo vse, iz vsake države, ne glede na to kje ste in kakšno valuto imate.
Za prenos in pretok denarja pa obstaja nekaj plačilnih metod, ki jih boste zasledili v vsaki spletni trgovino čez mejo. No, pa tudi pri nas že najdete katero do njih.
Tokrat bomo pregledali malo manj znano metodo, ki še ni tako razširjena, niti po svetu, niti pri nas, čeprav raste, iz dneva v dan.
Moneybookers
Moneybookers – preimenovano Skrill – je spletna storitev za prenos denarja, ki omogoča tako plačevanje kot denarne transferje. Omogoča pošiljanje in prejemanje plačil znotraj 200 držav in v kar 41 valutah, ki podpirajo različne kreditne kartice.
Kot fizična oseba (kupec) lahko odprete račun na njihovi strani. Vse kar potrebujete je email naslov in podatke vaše kreditne kartice. Tako boste lahko preko svojega računa plačevali ali prejemali denar v valuti, ki ste si jo izbrali. Lahko pa denar tudi dvignete iz tega računa, saj so vam na voljo tudi Moneybookers kartice, ki jih lahko uporabite povsod, kjer boste videli znak MasterCard. Kartico dobite za 10€ na leto, z njo pa vam je omogočeno tako plačevanje kot dvigovanje denarja. Sploh če greste v tujino, saj so dvigi s to kartico cenejši, kot če dvigujete z navadno kartico. Do kartice pridete s samo tremi kliki.
Če pa ste pravna oseba, prodajalec,  naredite enako. Odprete račun, kamor vam bodo kupci lahko poslali denar za vse vaše kupljene izdelke. Prav tako pa lahko iz tega računa plačujete tudi vi. Odprite račun, izberite valuto in lahko začnete.

Moneybookers postaja vse bolj razširjen sistem, ki vam omogoča tako plačevanje kot prenos denarja. Same provizije so odvisne od tega ali denar le prenašate, ali dvigujete. Gibljejo se med 1.80€ in 3.50€, odvisno od načina, ki ga izberete.
Možnosti plačila preko sistema Moneybookers se poslužuje tudi vse več spletnih trgovin, kar je samoumevno, saj število uporabnikov storitve strmo narašča. V primeru, da ste tudi sami lastnik spletne trgovine, razmislite o širitvi vaših plačilnih opcij.
Če pa spletne trgovine še nimate, se obrnite na nas in brezplačno preizkusite naš sistem za izdelavo spletnih trgovin Shop123.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.