Zakaj ne klikajte na svoj oglas v Google oglaševanju

Apr 19, 2019
Apr 19, 2019
google oglaševanje, oglaševanje na googlu, povečajobisk, spletno oglaševanje, prva stran googla, zakup ključnih besed

Odločili ste se za oglaševanje na Googlu, poiskali ustrezne ključne besede, določili targetirane ciljne skupine ter znesek, namenjen za oglaševalsko kampanjo, nato pa oglas “izpustili” v virtualni svet. Kje lahko zdaj ta oglas vidim?

Seveda je naslednja stvar, ki jo boste zagotovo naredili (če ste na tem področju novi), da boste svoj kreirani oglas želeli tudi videti, predvsem pa vas bo zanimalo, na katerih pozicijah v iskalnikih se nahaja. Ko ga boste po vpisu ključnih besed našli, boste tako nanj zagotovo kliknili. Čeprav vse o oglasu že veste, se boste tako s klikom še enkrat prepričali, da vas res pelje tja, kamor ste določili pri ustvarjanju oglasa.

Vendar, pozor. Googlovi sistemi so izjemno pametni in če upoštevamo, da se na tem iskalniku mesečno išče več kot 12 milijard informacij, potem je razumljivo, da v ozadju potekajo algoritmi, ki poskrbijo, da uporabnik dobi čim bolj natančne in uporabne informacije. Četudi vas še tako zanima, kako izgleda in kje se vaš oglas nahaja, se iskanja le tega preko ključnih besed izogibajte, sploh pa nanj ne klikajte.

Pa poglejmo, zakaj.
Google oglaševanje temelji na plačilu po kliku. To pomeni, da bo znesek, ki ste ga namenili za oglaševalsko kampanjo, nižji vsakič, ko bo nekdo nanj kliknil. Torej, ko vzpostavite oglas z izbranimi ključnimi besedami in določenim zneskom, se bo ta prikazoval uporabniku, ki ste ga določili pri ustvarjanju oglasa. Če uporabnik na ta oglas, ki se mu je prikazal, klikne, se vam ta klik zaračuna, če pa ga samo vidi in nanj ne klikne, vaš proračun ostane enak kot je bil pred tem. Ta isti algoritem velja tudi za vas in vaše “poizvedbe”.Ko boste torej kliknili na svoj oglas, boste s tem znižali vaš oglaševalski proračun. Večkrat, ko boste to storili, večjo potencialno možnost imate, da boste porabili zastavljen dnevni »limit« kampanje, s tem pa tvegate, da se oglas v ključnem trenutku, ko bo vašo storitev ali produkt iskal nekdo drug, ne bo prikazal. To je nekako tako kot, če bi objavili oglas v časopisu, potem pa izvode časopisa kupovali sami in s tem zmanjševali možnost nakupa ostalim.

Za preverjanje oglasov in pozicij vašega oglasa se tako raje poslužite Googlovih orodij ali pa ažurne informacije o vaši Google oglaševalski kampanji spremljajte preko Spletnikovih servisnih strani.

V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij, nam pišite na info@spletnik.si, nas pokličite na 080 33 39 ali izpolnite kontaktni obrazec.
Uspešno,

Spletnik

Andreja Ogrinc Vidic

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.