Zakup imena vaše blagovne znamke

Apr 9, 2013
Apr 9, 2013

Morda se na prvi pogled zdi nenavadno, da bi “trošili” oglaševalski denar za zakup imena lastne blagovne znamke, ki je običajno že zelo dobro pozicionirana med organskimi rezultati, kadar nekdo naredi poizvedbo v iskalnik.

Nekateri uporabniki storitev oglaševanja na klik so me tudi že vprašali, če bi ob tem, ko bi zakupili ključno besedo, njihove blagovne znamke, izgubili umestitev v organskih prikazih.

Bojazen je odveč! Google je že večkrat z gotovostjo pojasnil, da tako ne deluje in da plačljivo Google oglaševanje ne vpliva na organski prikaz in obratno.

Zakaj mislim, da je vredno del oglaševalskega proračuna nameniti zakupu ključne besede, imena vaše blagovne znamke? Nikar ne prenehajte z branjem!
1.     Prevladajte na iskalniku
Več je bolje. No, vsaj kadar govorimo o vaših povezavah, ki se pojavljajo v rezultatih iskalnikov. Podobno, kot dejstvo, da bo več povezav v e-poštnem sporočilu povečalo možnost višje stopnje odzivnosti: prejemnik, bo imel več možnosti da opravi klik. V očeh vaših iskalcev boste zagotovo izpadli kot zelo pomemben “igralec na sceni” če se bo vaš posel pojavljal med organskimi zadetki in med plačljivimi oglasi.
2.     Nadzor nad sporočanjem in nagovarjanjem publike imate vi!
Čeprav so organski prikazi vašega posla brezplačni, je sporočilo, ki ga prenašate preko tovrstnega kanala lahko suhoparno. S plačljivimi oglasi imate možnost, da ustvarite sporočila po meri, ki bodo zares pritegnila pozornost vaših iskalcev in jih spodbujala, da obiščejo vašo spletno mesto. Vaše povezave, ki se pojavljajo znotraj organskih rezultatov morda ne bodo ciljale na najbolj primerno pristajalno stran. Izkoristite plačljive oglase in vaše iskalce preusmerite na tisto pristajalno stran, ki je najbolj prodajno naravnana. Pri plačljivem oglaševanju na klik imate možnost uporabljati več koristnih funkcionalnosti.
3.     Konkurenca vam skače v zelje
Vaši konkurenti so stalno na preži. Če so vsaj malo podkovani o oglaševanju z AdWords, potem so oni tisti, ki zakupijo ključno besedo, ime vaše blagovne znamke. V praksi izpade tako: obiskovalec na spletu išče vašo blagovno znamko in jo vnese v iskalnik, v rezultatih pa prednjači oglas vašega tekmeca.
4.     Tovrstne ključne besede so poceni
Vsi smo na preži za cenovno ugodnimi ključnimi besedami, ki so iskane. Rešitev je lahko bližje, kot si mislite: vaša blagovna znamka! Zakupite tudi imena vaši proizvodov. Te ključne besede bodo zagotovo “prijazne” na denarnico, hkrati pa tudi uspešne.
5.     Zajemite kvalitetne kupce, ki že premišljajo o nakupu
Tisti, ki iščejo po ključnih besedah, kot so ime vašega podjetja ali ime vaše blagovne znamke, vas že poznajo. Verjetno, so pri vas že doživeli kakšno nakupovalno izkušnjo. Ker imajo izkušnjo z vašo blagovno znamko so bolj dovzetni za nakup, kot tisti, ki vašega podjetja ne poznajo in iščejo bolj generično.

Vas še nisem prepričal? Vašo zadržanost (delno) razumem. Oglaševalske kampanje so med seboj tako različne, da nikoli ne vemo katera metoda lahko v določenem trenutku obrodi izjemne rezultate. Ali se raje sprašujete in sanjarite o tem kako bi lahko bilo ali raje idejo preverite in si na vprašanje odgovorite?
Uspešno,

Spletnik

Andreja Ogrinc Vidic

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.