10 trikov na YouTube-u za učinkovit izkoristek vašega časa

Jun 30, 2011
Jun 30, 2011

Več kot 3 milijarde videov si ogledamo na YouTubu vsak dan in 48 ur različnih video vsebin se vsako minuto doda na svetovno najbolj popularno video platformo. Zato smo se na Spletniku odločili, da vam postrežemo z nekaj nasveti in triki, ki vam bodo olajšali in približali uporabo Youtuba. Postali boste vešč, nadpovrečen in poučen uporabnik Youtuba.

Ogledali si boste kvalitetne in koristne vsebine ter zapravili manj časa. Obenem pa spodnji blog tudi ponuja nasvete in ideje, kaj narediti za večji doseg, če vi objavljate različne video vsebine na Youtubu.
V letih, ki sledijo, lahko pričakujemo, da bo Youtube še naprej rastel ter se prilagodil predvsem pametnim telefonom in mogoče celo televizijskim sprejemnikom ter postal del vaše dnevne zabavne in sproščujoče vsebine, če ni to že sedaj.
Kako iz Youtuba dobiti čimveč?
Ustvarite račun, če ga še nimate. Kako? Kliknite na povezavo do YouTuba in sledite spodnjim navodilom.

Kliknite na rdeče obkroženo povezavo, kjer piše Ustvarite račun.

Izpolnite zgornji obrazec, ki ga prikazuje slika.
Kaj vse lahko počnete sedaj, ko ste prijavljeni? Mogoče je še vredno omeniti, da je prijava na Youtube povsem brezplačna.
Leanback
YouTube je predstavil to novo funkcijo, tako da se lahko udobno namestite in spremljate vsebine, ki so povsem po vašem okusu, brez da enkrat kliknete gumb na miški. Kako deluje? Ponuja vam vsebino na podlagi vsebin, ki ste si jih že ogledali.

Disco video vsebine
Odličen način, da si naredite neskočno listo glasbe, ki vam je všeč ter jo radi in pogosto poslušate. Vse, kar morate narediti, je, da se spomnite imena vaše najljubše skupine ali glasbenika in kliknete DISKO GUMB. Avtomatično se vam bo generirala lista s pesmimi zgolj tega glasbenika oziroma skupine. Gre za odličen način dostopanja do brezplačnih glasbenih list in jo pustite, da se vam preprosto predvaja v ozadju.

YouTubove lestvice
Priporočamo, da si povezave dodate med priljubljene vsebine, če želite videti najboljše videe na YouTubu. Gre za sistem lestvice, ki se oblikuje na podlagi pogledov, glasovanja, komentiranja … skratka angažiranosti uporabnikov YouTuba. Izberete si lahko pogled glede na dan, teden, mesec ali ves čas obstoja YouTuba. To je odličen način, da najdete odlično zabavno in zanimivo vsebino, tako da množica na YouTubu že opravi vse težaško delo namesto vas, saj filtrirajo in pregledajo milijarde videov namesto vas.

Ustvari videoposnetke
Mogoče ste že opazili animacije na YouTubu in serije spodnjih aplikacij, ki vam omogočajo, da ustvarite animacije kar na Youtubu v zgolj nekaj minutah. Kaj je prednost teh programov? S pomočjo teh programov lahko zgolj v nekaj minutah brez kamere ali nalaganja video vsebin na YouTube ustvarite filmček. Preprosti in uporabniku prijazni aplikaciji, ki vam omogočita, da ustvarite video v 10 minutah.

YouTube urejevalnik videoposnetkov
S pomočjo te aplikacije je YouTube dal možnost urejanja videa online in ne potrebujete več urejevalnika, kot je na primer Windows Movie maker. YouTube Urejevalnik vam omogoča urejanje vašega videa na spletu, imate možnost dodajanja učinkov, tranzicij in rezanja glede na vaše želje in potrebe. Lahko celo izberete pesmi za ozadje z YouTuba, ki nimajo licenčnih konfliktov.

Ko je kreativnost del vašega vsakdana
V preteklem mesecu objavljena aplikacija vam omogoča, da urejate 10.000 začetnih videov pod licenco angl. “creative commons”. Med seboj jih lahko prepletate, režete, urejate, kot vam je všeč kar preko spletnega urejevalnika. Veliko ljudi je s pomočjo različnih programov to že počelo, sedaj pa YouTube to povsem legalno preko spletne aplikacije brez konfliktov licenc. Našli ga boste v YouTube urejevalniku.

Pripombe (angl. annotations)
Pripombe so ena izmed bolj uporabljenih možnostih na YouTubu, ki vam omogočajo, da potencialne stranke usmerite na vaše nadaljnje videe. Pripombe vam omogočajo, da ustvarite klikabilno vsebino znotraj vaših videov, ki imajo lahko povezavo na listo, kanal, videe ali na vpis v vaš kanal (angl. subscribe). Preprosto za uporabo in implementacijo, uporabite pa ga lahko, da zgradite zgodbo znotraj videa na YouTubu.

Podnapisi (angl. captions)
Podnaslovi so odličen način, da dodate nov nivo vašemu videu za vse, ki težje sledijo dogajanju na videu. V kolikor je zvok na vašem videu slabši, govorite tuj jezik ali če vam ne uspe vzpostaviti zvoka. YouTube vam tudi omogoča avtomatizirano prevajanje v različne jezike.

Oglej si pozneje
To je priročna aplikacija, ki vam omogoča, da si ogledate YouTube videe kasneje preprosto tako, da kliknete na “+” gumb poleg videa. Deluje zgolj na videih, ki so (angl. embedded) vnešeni na druge spletne strani. Kliknite na “+” in ko boste prišli na Youtube vpisani v svoj račun, boste lahko tam našli videe, pri katerih ste kliknili “+”, oziroma da bi si jih radi ogledali kasneje. Ta možnost je še posebej koristna, če ste na delovnem mestu in nimate časa ali možnost ogleda videa, kljub temu pa nočete zamuditi videa ali pozabiti, da si ga želite ogledati.

Si želite več pojavnosti v družbenih medijih, vendar niste povsem prepričani, kakšen pristop bi bil najboljši? Si želite imeti predstavitveni video za vaše podjetje, storitev, izdelek, pa niste prepričani, kako pristopit k tem izzivu? Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli optimalno rešitev za pojavnost v družbenih medijih za vas in vaše podjetje.

Helena Felc
Spletnik marketing

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.