Plačevanje s kreditnimi karticami v spletni trgovini

Če imate spletno trgovino ali pa razmišljate o tem, da bi jo imeli, potem se sigurno ukvarjate tudi z vprašanjem ali imeti plačilo s kreditnimi karticami ali ne. In vprašanje je vsakakor na mestu. Vedno več kupcev za plačevanje preko spleta tudi v Sloveniji uporablja kreditne kartice, a je ta delež v primerjavi s plačevanjem po povzetju ali predračunu še vedno majhen.

 

Še vedno je v nas delček nezaupanja, da bi svoje podatke (v tem primeru podatke naše kreditne kartice) delili po različnih spletni trgovinah, sploh če se le te ne nahajajo na varni povezavi. Po drugi strani, pa na socialnih omrežjih delimo čisto vsak delček sebe, celo podprt s fotografijami! A to je že druga zgodba.

Še vedno pa se večina kupcev v slovenskih trgovinah odloči za plačilo po predračunu in po povzetju.

Kljub temu je plačevanje s kreditnimi karticami v porastu, zato je primerno vsaj vedeti, kakšne so možnosti za njegovo vpeljavo, kaj za to potrebujete, kje začeti in kakšni so s tem povezani stroški.

Za plačevanje s kreditnimi karticami obstajajo tri možnosti in sicer:
1. Paypal račun
2. BANKART
3. ACTIVA (Banka Koper)

Najcenejša in hkrati najhitrejša možnost je plačevanje s kreditnimi karticami preko PAYPAL vtičnika. Vse kar za to potrebujete je bussines Paypal račun in eno VISA kreditno kartico, na katero se potem iz Paypal-a opravi transakcija. Paypal ima na svoji spletni strani objavljen cenik provizij ki so približno 3% na vrednost transkacije + 0,30€ od vsakega nakupa. Za Paypal se je smisleno odločit kot neke vrste test, koliko kupcev se odloči za plačilo s kreditnimi karticami, ker je integracija Paypal vtičnika lahko tudi 5x cenejša od alternativ (Bankart/Activa).

plačevanje s kreditnimi karticami, paypal vtičnik

Res je, da Paypal integracija seboj prinese nekaj birokratskega potrjevanja istovetnosti lastnika poslovnega računa, kar je lahko malce zamudno, a gre za preverjanje in potrjevanje varnosti, kar je pri plačevanju s kreditnimi karticami ključnega pomena!

Več o tem kaj je Paypal pa si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Magento platforma podpira tudi BANKART ali ACTIVA (Banka Koper) vtičnika . Pri vaši banki se morate pozanimati, s kom od navedenih ima vaša banka sklenjeno pogodbo in se potem pozanimate o pogojih, ki bi veljali za vas. Vgradnja teh vtičnikov je za razliko od Paypala dražja, vendar se sredstva stekajo neposredno na TRR (cena za implementacijo v Magento spletno trgovino stane približno 355 € + DDV).

plečevanje s kreditnimi karticami

Plačilo s kreditnimi karticami

Plačilo s kreditnimi karticami

Plačilo s kreditnimi karticami

Tako Paypal kot Bankart/Activa podpirajo Mastercard in Activa kartice, nekateri pa tudi obročno plačevanje.

Vsekakor pa gre trend v to smer, da se plačevanje s karticami povečuje, tako, da je smiselno če ne v prvem, pa v drugem koraku razmisliti o tej možnosti v vaši spletni trgovini.

Za več vprašanj nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas poklicite na 080 33 39.

Veliko uspeha vam želim,

Andreja Ogrinc

 

Deli s prijateljiShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone
shop123