Ali imate produkte? Potem jih prodajajte preko spletne trgovine.

Dec 18, 2015
Dec 18, 2015

Zapluti v svet e -poslovanja je vznemirljivo pričakovanje. Prodajali boste svoje produkte ali storitev na spletu. Kar vznemerljivo, kajti sodelovali boste pri projektu, ki je odvisen od vaše podkovanosti kako dobro pripraviti spletno trgovino. Če ji boste naredili dobre temelje, vam bo služila bolje kot fizična trgovina.

Zato ni pametno, da skočite v »akcijo«, brez dobrega plana. Ne glede na to kje boste naredili vašo spletno trgovino, morate vedeti par stvari preden date na vašo spletno trgovino tablo “odprto”.
 
Za vas imam pripravljenih 5 nasvetov, ki morajo biti na prioritetni listi.

1. Poskrbite za finance

Tukaj ne govorim le o računovodskem softwear-u, ampak da razmislite kam bo prihajal zaslužek in da imate sistem preko katerega bodo potekale transakcije. Na kar boste na koncu izbrali zelo veliko vpliva št. transkacij, ki jih pričakujete. Tako, da se vedno dobro posvetujte s svetovalcem za izdelavo spletnih trgovin.
spletna trgovina, spletne trgovine

2. Košarica

Kateri vtičnik/katero košarico (plugin) boste izbrali je odvisno od trgovine, ki jo želite imeti, kako želite da dela obdelava plačil in kakšne so specifične funkcije, ki jih želite vključiti. A imejte v mislih, da manj ko bo korakov v procesu nakupa, manj zapuščenih košaric boste imeli.

3. Gostovanje ter domena

Vem, da veste, da potrebujete gostovanje ter domeno za vašo novo spletno trgovino. Tukaj se za trenutek ustavite in dobro premislite, saj bo od tega odvisna vaša prepoznavnost. Če tukaj ne izberemo modro, nam to zna hoditi narobe kasneje. Dobro gostovanje prepoznate po dobrih referencah, zanesljivosti, varnosti ter posodobitvah. Domena pa je pomembna zaradi prepoznavnosti. Zato dobro premislite o imenu, da res zajame bistvo vaših produktov.

4. SSL

SLL = Store Secure Socket je vrsta potrdila, s katerim zaščitite osebne in finančne podatke vaših strank. Verjemite, da skoraj nihče ne bo kupil nič na vaši spletni trgovine, če tega ne boste imeli urejenega. Stranke morajo biti varne preko spleta.

5. Produkti za prodajo

Seveda se to sliši kot samoumevno. Ampak veliko je spletnih trgovin, ki ne vedo v katero smer želijo iti. Imejte jasno vizijo kaj je tisto kar želite prodajati. Zakaj? Ker se mora sovpadati z vašo blagovno znamko in kako se boste promovirali preko spleta in drugje. Ko imate spletno trgovino enkrat postavljeno, poskrbljeno za vse vtičnike, gostovanje, domeno,… rabite obisk v vaši »online« trgovini. Najučinkovitejši in najhitrejši način je Google oglaševanje, saj si s tem zagotovite prva mesta na prvi strani zadetkov za vaše produkte. Poleg tega pa vam Google oglaševanje omogoča tudi oglaševanje na ostalih Google omrežjih, da vest o vaši trgovini razširite tudi v deveto vas.

Zaključek

Če sami niste dovolj podkovani na tem terenu, potem vam toplo priporočam sestanek s svetovalcem za izdelavo spletnih trgovin in da mu poveste kakšne želje in pričakovanja imate. Še prej pa si poglejte naše reference in izberite svojo najljubšo.
V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij, nam pišite na info@spletnik.si, nas pokličite na 080 33 39 ali izpolnite kontaktni obrazec.
Želim vam veliko uspeha,
Urška Ujc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.