E-mail marketing za izobraževalne ustanove

Avg 31, 2015
Avg 31, 2015

Ne dolgo nazaj sem od neke fakultete prejel e-pošto, kjer so mene in še 200 drugih povabili, da se udeležim plačljivega predavanja znanega tujega raziskovalca. Podobno se je zgodilo, ko so promovirali dogodke na fakulteti, ko je šola iskala člane za projektno raziskovanje, … Iz novic sem se hotel odjaviti, pa nikjer nisem videl nobenega gumba za odjavo, razen pripisa, naj jim za odjavo pišem na e-mail.

Po vsej verjetnosti tako masovno e-pošto pošiljajo preko Gmail  ali drugega poštnega odjemalca. Tudi vi tako pošiljate svojo pošto? Začnite uporabljati napredno orodje za pošiljanje e-novic!

Kaj je orodje Newsletter?

To je napredno orodje za pošiljanje e-pošte na več naslovov hkrati. Oblikujete e-mail z besedilom, slikami in linki ter to pošljete na več tisoč e-mailov hkrati. S tem se izognete ročnemu odjavljanju članov iz baze, vidite lahko kdo je mail odprl in koliko ga ni, e-pošta je lepo oblikovana ter profesijonalno zastavljena.

Zakaj bi šola pošiljala e-novice?!

Newsletter ni namenjen le za branding blagovne znamke, promociji novih izdelkov ali masovni prodaji produktov. Šola mora o svojih aktivnostih obveščati od 200 pa do nekaj tisoč dijakov ali študentov. Kako to početi? Z Newslettrom seveda!
e-mail marketing, e-mail marketing za fakultete, e-mail marketing za šole

Kako vam lahko koristi:

  • promovirajte vašo fakulteto dijakom, ki so bili na informativnem dnevu
  • naznanite lahko nove tečaje, dogodke ali izobraževanja
  • starše obveščajte o aktualnih spremembah na šoli
  • ob začetku šolskega leta pošljite urnike, obvestila, informacije, navodila, …
  • promovirajte dogodke na šoli, morda plačljive tečaje, izlete, ….

Navodila za oblikovanje

Oblikovanje vaše e-novice vam bo vzela lahko le nekaj minut, saj je program izjemno lahek za oblikovanje, e-pošta pa bo le z nekaj kliki lahko dostavljena na več tisoč e-naslovov. Oblikovana naj bo profesionalno, vstavite logotip vaše šole, nekaj besedila, slike, povezave do vaše spletne strani, kjer naj bo več informacij. Ne glede na to, da ne gre za nek marketing, naj bo zadeva sporočila udarna, saj bo le tako lahko pritegnila pozornost naslovnika.

Kaj torej storiti?

Vsaka šola ima ogromno dela z urejanjem baze e-poštnih naslovnikov, pošiljanjem e-pošte, odjave od e-novic so cel projekt, zato je Newsletter orodje nekaj, kar bi morala imeti popolnoma vsaka šola.
Za več vprašanj nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas poklicite na 080 33 39.
Veliko uspeha vam želim,
Matjaž Sedlar

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.