E-poštno pošiljanje in natančno merjenje odziva

Okt 1, 2013
Okt 1, 2013

Marketinške kampanje so dandanes uspešne ali pa manj uspešne. Vse je odvisno od tega, kako so zasnovane ter kakšne raziskave so bile predhodno narejene. Priporočljivo je, da poznamo našo ciljno publiko in temu prilagodimo tudi kampanje. Zgodi se, da včasih enostavno ni nobenega rezultata na vložen trud, kar pomeni, da je celoten proces bil izjemno slabo zastavljen. Oglaševanja se je potrebno lotiti na sodoben ter preverjen način. Kaj to pomeni? Vemo, da danes večina ljudi uporablja e-pošto, kar pomeni, da je e-mail marketing izjemno dobra izbira za vaše podjetje. Z učinkovitim e-mail marketingom lahko naredimo dobre rezultate.
E-poštno pošiljanje in koristi
merjenje e-poštnega uspehaVsaka veja marketinga oziroma marketinških prijemov ima določene prednosti in slabost. Pomembno je, da ima določena akcija več prednosti. E-mail marketing ima veliko različnih prednosti, zaradi katerih se ga mora sodobno podjetje enostavno poslužiti. Prednosti e-mail marketinga so:

  • znana cilja publika
  • velika merljivost odzivov
  • izjemna hitrost prejema
  • manjši stroški
  • časovno določanje akcij
  • velika odzivnost
  • prilagajanje
  • uspešna promocija produkta oziroma podjetja
  • hitra gradnja odnosa z naslovniku
  • natančna analiza

 
Gotovo pa je e-poštno pošiljanje dandanes najbolj kvalitetno iz enega preprostega razloga: natančne merljivosti rezultatov. Vsako podjetje, ki denar vloži v določeno kampanjo, si želi izvedeti, kakšna je bila učinkovitost. S tiskanimi kampanjami ter raznimi drugimi mediji je merljivost v veliki meri izjemno površna. Za e-mail marketing to nikakor ne moremo trditi. Orodje za e-poštno pošiljanje namreč poleg vsega zagotavlja uspešno merljivost kampanje. Natančno veste, koliko prejemnikom ste e-pošto poslali, ali so ga naslovniki odprli, kdo je kliknil na katero povezavo ter kdo se je odjavil s seznama prejemnikov.
E-mail marketing za tiste, ki želijo konkurenčno prednost
Orodje za izvajanje e-mail marketinga je izjemno koristno, saj ni potrebno imeti izjemno veliko znanja, da lahko izvedete e-poštno pošiljanje. Vse kar morate vedeti je, kako napisati učinkovito sporočilo ter zbrati e-mail naslove. Kazalci orodja za e-poštno pošiljanje vam bodo povedali, kako uspešna je bila kampanja. Vse skupaj boste lahko sproti spremljali in v prihodnosti temu prilagajali celotne kampanje. Gotovo pa boste imeli veliko konkurenčno prednost, če boste ustvarili kvalitetno e-mail sporočilo na podlagi nasvetov. Zavedati se je potrebno, da dandanes ljudje želijo imeti razne koristi tudi od samega poslanega e-sporočila. To pomeni, da morate dobro premisliti, kako bo vaš e-mail marketing sestavljen ter kaj vse bo vseboval.
Kako učinkovito je navadno e-poštno pošiljanje?
Vsako podjetje prisega na svoj način trženja. Vsak pa si na koncu želi, da bi bila akcija uspešna. Najbolje je, da se posvetujete s strokovnjaki za trženje, preden se lotite posamezne kampanje. Vsekakor pa danes marketinški strokovnjaki priporočajo, da se lotite modernih prijemov oglaševanja. E-mail marketing je vse bolj v porastu, saj lahko skupaj z sodobno tehnologijo ustvarjate ‘čudeže’. Ne le, da je to izjemno učinkovit način promocije, marveč izraža tudi, da je podjetje tehnološko napredno. Nikakor se torej ne otepajte sodobnih načinov marketinških prijemov, saj lahko ostanete korak za konkurenco. Raje posezite po modernih načinih promocije, med katere gotovo spada e-poštno pošiljanje. Le tako boste na pravi poti do uspeha.
Pri podjetju Spletnik smo razvili učinkovito in enostavno orodje za pošiljanje poosebljenih e-novic. Z orodjem boste poskrbeli, da bodo vaše e-sporočila odraz vaše blagovne znamke, učinkovitost e-mail akcije pa boste lahko izmerili. Prijavite se na newsletter.si za brezplačni preizkus orodja še danes!
 

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.