Google maps na vaši spletni strani

Sep 25, 2012
Sep 25, 2012

Tako kot danes ne poznamo več dneva brez Google iskalnika, tudi ne poznamo več poti brez Google maps – Google zemljevidov.
In danes, ko je spletna stran, prvi stik s podjetjem, nam veliko pomeni, da lahko na spletni strani ponudnika, poleg osnovnih kontaktih podatkov, lahko takoj vidimo tudi geografsko lokacijo sedeža podjetja, sploh če se bomo morali tja zapeljati.
V ta namen vam po korakih predstavljamo, kako lahko Google maps sami dodate na Spletnik spletno stran. Nič lažjega kot to!
Še prej pa si poglejmo kakšne možnosti nam Google maps ponuja:
–    Klasičen zemljevid – tako kot smo ga vajeni iz časov, ko še ni bilo GPS naprav in ostalih navigacijskih pripomočkov
klasični zemljevid
satelitski posnetek
–    Satelitski posnetek – realen posnetek iz zraka, ki nam olajša predstavo o dejanski lokaciji in njeni okolici
Uporabnik lahko izbira še med drugimi možnostmi, ki jih ponuja Google maps. Za vsako lokacijo lahko izberete tudi prikaz vremena, slik posameznih znamenitosti, pogled z zemlje… Možnosti je veliko, le odločiti se morate, kaj želite videti.
Poleg tega pa Google maps vsebuje še nekatera druga uporabna orodja:
opis poti
–    Opis poti (driving direction) – lahek in hiter način za pot od točke A do točke B. Še ne dolgo nazaj sem uporabljala drugo spletno stran za izračun poti, danes pa lahko vse naredim na enem mestu.
Google prevoz
–    Google Transit – program, ki vam natančno pove, kateri javni prevoz morate izbrati, da pridete od točke A do točke B. Dobite tudi časovni okvir, kdaj je javni prevoz dotopen in koliko časa bo vaša pot trajala. Če se znajdete v velikem mestu, brez zemljevida v roki, vam bo program omogočil, da boste brez težav izbrali pravi javni prevoz do cilja.
Google maps mobile–    Google maps za pametne telefone – tako za uporabnike iPhone in Android sistema si lahko brezplačno naložite aplikacijo, ki vam prav tako omogoča večino vseh aktivnosti kot internetni brskalnik.
Če pa vam zmanjkuje časa za urejanje vaše spletne strani, nas pokličite!
Andreja Ogrinc

5/5 - (2 votes)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (2 votes)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.