VIDEO: Iskreno o Spletnik ekipi: Zuzana V. (Erasmus+)

Jun 13, 2018
Jun 13, 2018

Nedavno smo v naših pisarnah gostili Zuzano iz Slovaške, ki si je izborila priložnost, da za dva meseca izkusi delo v digitalni agenciji kot enakovreden del Spletnik ekipe. Mi se bomo teh dveh mesecev vedno spominjali z nasmehom na obrazu, ona pa nam je svojo plat izkušnje zaupala v pismu in videu, ki ju danes delimo z vami (prevod iz angleščine).
Zuzana, thank you for the energy you brought into our office, we will always cherish those two months and remember the experiences we had together with pride and joy. Your future is bright!
 

 
Zuzana piše:
»Čestitam, sprejeti ste na podiplomsko pripravništvo Erasmus+!« Glede na to, da sem že zdavnaj obupala nad priložnostjo izkusiti nekakšno mednarodno pustolovščino po diplomiranju na univerzi, me je to elektronsko sporočilo takoj navdušilo in mi povrnilo upanje! V tistem trenutku se mi ni niti sanjalo, da bosta naslednja dva meseca ena izmed najboljših v mojem celotnem življenju …

Evforiji je sledila dilema – Evropa je velika in ima neskončno možnosti – kam bom šla? Španija je prevroča, Skandinavija predraga … hm, počakaj! Kaj pa ta mala državica v sredini Evrope, ki se imenuje Slovenija? Ker sem sama Slovakinja, me ljudje vedno zmotno sprašujejo, če sem Slovenka, zato sem si že od nekdaj želela obiskati to misteriozno državo. Spoprijeti sem se morala s še težjim vprašanjem – kako poiskati podjetje v Ljubljani, ki bi mi omogočilo pripravništvo? Ure in ure priprav in pisanja prijavnic so se začele. Lotila sem se naslednjega postopka: na internetu sem odprla spletno stran Google Maps in poiskala mesto Ljubljana, nato sem v iskalnik vnesla geslo ‘spletna marketinška agencija’. Super! Dobila sem 30 zadetkov različnih podjetij! Res sem se želela veliko naučiti, zato sem dana podjetja razporedila in izbrala tista, ki so mi izgledala najbolj obetavna. Poslala sem jim prošnje in čakala … uganite, kaj je sledilo … nekatera podjetja so bila zainteresirana! Sledilo je nekaj super intervjujev in spet se me je polotil dvom: kako naj se odločim sedaj? Vam je znan tisti občutek, nekje globoko v trebuhu, ki vam namiguje na nekaj … ki vas usmerja in vam pravi kaj je prava odločitev? To sem jaz čutila ob podjetju Spletnik! In odločitev je bila sprejeta – Spletnik je agencija, kjer bom opravila svoje pripravništvo!

Celoten proces podpisovanja zahtevane dokumentacije je bil lažji kot sem pričakovala. S Spletnik ekipo sem imela odlično komunikacijo in takoj sem vedela, da sem se odločila pravilno. Že od samega začetka, sem bila v stiku z zelo prijazno Polono, ki mi je pomagala poiskati namestitev, kolo in mi celo ponudila, da me pride iskat na postajo! Vsa ta prijaznost in gostoljubnost je bila prisotna ves čas mojega bivanja v Sloveniji in dela v Spletniku. Ko je bil čas, da odidem domov, so mi celo pripravili poslovilno zabavo! Naj se vrnem na začetek …
Moje pripravništvo se je začelo 15. marca. Nenadoma sem stala pred vhodnimi vrati svojega novega delovnega mesta, popolnoma živčna! (Po glavi mi je mrgolelo tisoče vprašanj: Jim bom všeč? Bom naredila dober vtis? Bom uspešno opravila svoje naloge?) Čutila sem tudi radovednost in motivacijo.
»Dobrodošla!« Ko sem stopila skozi vrata, so se vame zazrli čisto vsi. Prijazno so se mi nasmihali in me pozdravljali. Spoznala sem več kot 20 ljudi naenkrat! Žal sem si bolj malo imen uspela zapomniti takoj … Kmalu sem začutila pozitivno energijo prisotno v pisarni. Hitro so mi razložili kje se kaj nahaja, kako poteka delo in zakaj … hitro sem postala del ekipe.

Preden sem prišla, sem bila malce zaskrbljena. Skrbelo me je, da bom popolna tujka v pisarni, kjer vsi govorijo slovensko. Temu na srečo ni bilo tako! Vsi so se pogovarjali z menoj v angleščini in mi želeli pomagati pri vsem. Ko sem enkrat omenila, da imam rada pohodništvo, me je takoj deset sodelavcev povabilo na izlet! Tako zelo prijazni so bili vsi!
Kaj pa moje delo? Že od samega začetka sem imela mentorja, ki je bil zame odgovoren in mi je pomagal z mojimi SEO (optimizacija spletnih strani) nalogami. Na koncu čisto vsakega dneva, si je vzel nekaj minut, se usedel z menoj ter se pogovoril o tem kaj mi je všeč in kako čim bolj izboljšati mojo izkušnjo. Pod takšnim mentorstvom sem se zelo hitro in zelo veliko naučila in že kmalu sem delala na pravih projektih! Res kul pripravniška izkušnja!
Nekaj tednov kasneje je sledila sprememba. Pripravljala sem se na premestitev na drug oddelek (glede na to, da so pisarne odprte, je bilo to le nekaj metrov stran od mojega zdajšnjega delovnega mesta). Pridružila sem se novi ekipi in sodelovala na projektu pod mentorstvom direktorja podjetja. Sprva sem v spremembo malce podvomila, saj sem se na prejšnjem mestu počutila odlično, a zelo hitro sem ugotovila, da so skrbi odveč! Od tistega trenutka naprej je šlo samo navzgor! S sodelavcem, ki je sedel ob meni, sva postala zelo dobra prijatelja, med vikendi pa sva celo potovala po Sloveniji! Prepričana sem, da bova ostala prijatelja še dolgo po koncu mojega pripravništva.

Kar se tiče samega dela, lahko rečem, da sem dobila veliko več kot sem pričakovala. Nisem bila samo pripravnica, ki bi opravljala dane naloge, bila sem del ekipe! Šef me je povabil na čisto vse ekipne sestanke, kjer smo se pogovarjali o pomembnih poslovnih strategijah. Vsi so govorili v angleščini, da sem lahko tudi jaz sledila. Predvsem me je navdušilo dejstvo, da nisem bila samo opazovalka, prosili so me, naj delim svoja mnenja, misli in s tem pripomorem pri grajenju posla! Ali je to navadna praksa in nekaj povsem normalnega v vseh podjetij, ki nudijo pripravništva? Meni se že ne zdi tako.
V moji pisarni ni bil nihče lenuh. V prejšnjih službah sem bila navajena, da so uslužbenci prišli, oddelali nekaj ur, si privoščili dolg odmor za kavo in potem šteli minute do konca delovnika. Tukaj je bila zgodba povsem drugačna. Moj šef je bil zelo strog glede skrajnih rokov in glede kakovosti dela, kar me je predvsem naučilo boljšega razpolaganja s časom. Čeprav smo delali veliko in učinkovito, se nisem nikoli počutila pod stresom. Ravno nasprotno, v pisarni je vedno prevladovala pozitivna atmosfera in energija. Moj šef je odličen vodja in zna dobro motivirati svoje zaposlene. Po dveh mesecih se je bilo težko posloviti. Spletnik sem zapustila bolj samozavestna, bolj motivirana za iskanje prihodnjih služb ter z veliko znanja novih praktičnih veščin.

Pred prijavo na pripravništvo, nisem želela preživeti tistih dveh mesecev lenobno nekje na plaži, na počitnicah. Dali so mi priložnost, da grem nekam živet, da se preizkusim v novem okolju, grem vsak dan v službo in izkusim življenjsko izkušnjo resnične redne zaposlitve, preden se odločim kaj bi delala v svojem življenju. Ponudili so mi priložnost nadgraditi svoj CV in predvsem možnost učenja koristnih novih veščin. Seveda je bilo edino prav, da priložnost zagrabim in izkoristim v popolnosti! Dva meseca, ki sem jih preživela s podjetjem in zaposlenimi v Spletniku, sta presegla vsa moja pričakovanja. Zelo sem hvaležna vsem sodelavcem, ki so mi omogočili to priložnost in predvsem sem hvaležna za njihovo pozitivnost in prijaznost. Odlično smo delali, zabavali smo se in ustvarili super projekte! Nikoli ne bom pozabila našega skupaj preživetega časa. Hvala Spletnik!
Če bi tudi ti želel/-a vsaj za eno popoldne postati del Spletnik ekipe, se lahko prijaviš na naš Hangout in doživiš vsaj delček tega, o čemer piše Zuzana. Pridi, baje bo tudi nekaj sladkega! ?

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.