Kaj je Threads? Spoznajte novo socialno omrežje!

Jan 3, 2024
Jan 3, 2024

Najnovejša platforma, ki je obnorela svet družbenih omrežij, je Threads. Nova aplikacija podjetja Meta je bila uradno lansirana 5. Julija 2023 in ponuja nov prostor za deljenje tekstovnih sporočil in sodelovanje v javnih pogovorih. Kot vsa družbena omrežja, ponuja podjetjem priložnost za angažiranje in interakcijo s svojimi strankami in občinstvom.

V današnjem hitrem digitalnem svetu je ostati povezan s strankami, naročniki in poslovnimi partnerji ključnega pomena za uspeh. Uvedba aplikacije Threads prinaša osvežujočo in učinkovito rešitev za podjetja, ki ponuja vrsto prednosti, namenjenih izboljšanju komunikacije in angažiranja. Nedavne razprave o zasebnosti, ki jih je sprožil Elon Musk in Mark Zuckerberg, so poudarile pomembnost varnih platform, ki jih upravljajo uporabniki.

Aplikacija Threads ponuja številne prednosti za podjetja, ki želijo izboljšati svojo povezljivost in angažiranje s strankami, naročniki in partnerji. S pridružitvijo omrežju Threads lahko spodbujate močnejše odnose, izboljšate zadovoljstvo strank in nazadnje povečate poslovno rast. Objemite moč Threads in svojo poslovno povezljivost popeljite na nove višave.

Kljub temu ne bo primerna za vsako podjetje, zato je pomembno razmisliti, ali se bo skladala z marketinško strategijo vašega podjetja. Da vam pomagamo pri tej odločitvi, bomo pokrili, kaj Threads je, kako lahko podjetja uporabljajo Threads, prednosti Threads in vrste vsebin, ki jih lahko podjetja objavljajo na Threads.

Kaj je Threads?

Threads je družbeno omrežje, ki uporabnikom omogoča objavljanje in deljenje besedil, slik in videov, hkrati pa ponuja funkcije, kot so odgovori, ponovne objave in všečki, s katerimi se lahko vključujejo v vsebino drugih uporabnikov.

Z zelo podobno funkcionalnostjo, lastnostmi in splošnim videzom je to najnovejši igralec na trgu, ki konkurira Twitterju, in je že pridobil ogromno zanimanja s preko 30 milijoni prijav že na prvi dan svojega lansiranja. Trenutno je po zadnjih zbranih podatkih aktivnih uporabnikov 100 milijonov. Za primejavo – X (Twitter) ima 535 milijonov aktivnih uporabnikov vsak mesec.

Za Slovenijo podatka še nimamo, saj je bilo to novo družbeno omrežje pri lansirano šele 18.12.2023. 

Ker je Threads v lasti Instagrama, lahko račun na Threads ustvarijo samo tisti, ki imajo račun na Instagramu, pri čemer uporabljajo enake dostopne podatke. 

Zaradi te integracije Threads ponuja novo funkcijo, ki uporabnikom omogoča enostavno deljenje med platformami, kar jim omogoča, da objave s Threads neposredno delijo v svoje zgodbe na Instagramu.

Kot pri Instagramu, bo vaš Threads zid vključeval objave uporabnikov, ki jim sledite, pa tudi vsebine uporabnikov, ki jim še niste sledili. Vsaka objava ima omejitev 500 znakov (kar je precej več kot Twitterjeva omejitev 280 znakov) in jo lahko spremljajo povezave, fotografije in videi do dolžine 5 minut. 

Kako ustvariti Threads račun? 

Ustvarjanje računa na Threads je razmeroma preprosto, če že imate račun na Instagramu. Če ga nimate, boste morali najprej ustvariti račun na Instagramu. Tukaj je korak za korakom vodič za aktivacijo Threads računa:

  1. Prenesite aplikacijo: Pojdite v trgovino z aplikacijami na svoji mobilni napravi (Google Play Store za Android ali App Store za iOS) in poiščite “Threads from Instagram”. Prenesite in namestite aplikacijo na svojo napravo.
  1. Prijavite se: Na začetnem zaslonu se bodo samodejno vnesli podatki vašega Instagrama (če ste na tej napravi prijavljeni v Instagram). Glede na vaše nastavitve zasebnosti in varnosti boste morda morali potrditi in preveriti poskus prijave neposredno v vašem računu na Instagramu.
  1. Nastavite svoj profil: Sledite navodilom na zaslonu za nastavitev vašega profila na Threads. Tukaj se lahko odločite, ali želite javni ali zasebni profil. Upoštevajte, da lahko nastavite svoj račun na Threads kot javni, medtem ko ohranite svoj Instagram zasebni in obratno. Prav tako lahko izberete, ali želite slediti istim računom, ki jim sledite na Instagramu, in lahko naložite novo profilno sliko ali jo uvozite neposredno iz vašega Instagrama.
  1. Začnite uporabljati Threads: Ko je vaš profil nastavljen, lahko začnete uporabljati Threads za povezovanje z vašim občinstvom in začnete deliti posodobitve, fotografije in videe.

Prednosti Threads socialnega omrežja 

Threads ponuja več prednosti za podjetja pri njihovi strategiji na družbenih omrežjih. Tukaj so nekatere ključne prednosti uporabe Threads:

Povečana vpletenost uporabnikov 

Threads spodbuja angažiranost občinstva z zagotavljanjem strukturiranega in interaktivnega formata. Z vzpodbujanjem k komentarjem, vprašanjem ali sodelovanju v razpravah znotraj Threada, podjetja lahko spodbujajo občutek skupnosti in spodbujajo svoje občinstvo, da aktivno sodeluje z njimi preko njihove vsebine na Threads.

Dobro oblikovani in privlačni Threads imajo potencial, da postanejo viralni ali pridobijo veliko pozornost. Ko uporabniki najdejo vrednost v Threadu, so bolj verjetno, da ga bodo delili s svojimi sledilci, kar povečuje vidnost in doseg vsebine in sporočila podjetja.

Te prednosti lahko pomagajo podjetjem izboljšati njihovo prisotnost na družbenih omrežjih in izboljšati splošno učinkovitost njihovih marketinških aktivnosti.

Deljenje podrobnih informacij 

Threads omogoča podjetjem, da nudijo poglobljene informacije o svojih ponudbah in jim omogoča, da ustvarjajo zgodbo okoli svoje blagovne znamke ali izdelkov, s poudarkom na njihovih edinstvenih lastnostih, vrednotah ali zgodbah o uspehu strank.

Več objav lahko pokrije določen vidik ali značilnost, kar omogoča bolj celovito razlago. To je še posebej koristno za kompleksne teme ali kadar podjetja želijo izpostaviti edinstveno vrednost svojih izdelkov ali storitev.

Ponovna uporaba obstoječe vsebine 

Threads ponujajo priložnost za ponovno uporabo obstoječe vsebine v bolj dostopni obliki. Podjetja lahko daljše vsebine, kot so blogi, razdelijo na manjše objave. To jim omogoča, da dosežejo širše občinstvo in podaljšajo življenjsko dobo vsebine tako, da jo predstavijo na nov in privlačen način.

Vidnost preko različnih platform 

Threads omogočajo brezhibno integracijo z Instagramom, kar vam omogoča, da svoje objave na Threads neposredno delite na svojih Instagram zgodbah. Ta vidnost preko različnih platform vam omogoča, da maksimizirate distribucijo svoje vsebine in se povežete s širšim krogom sledilcev na različnih družbenih omrežjih.

Pozicioniranje blagovne znamke in strokovnost

Z deljenjem informativne in dragocene vsebine preko Threads lahko podjetja utrdijo svoj položaj kot strokovnjaki v svoji panogi. Threads ponuja platformo, na kateri lahko podjetja začnejo pogovore s svojo ciljno publiko, izobražujejo, delijo vpoglede in kažejo svoje znanje, kar lahko okrepi njihovo verodostojnost in avtoriteto na trgu.

spletnik threads

Zagotavljanje storitev za stranke 

Platforma omogoča neposredno dvosmerno komunikacijo s strankami. Ker gre za javno interakcijo, trenutno brez možnosti zasebnih sporočil (DM), bo vaše podjetje v pozitivni luči, če se odzovete ustrezno in učinkovito rešite povpraševanja strank.

Grajenje blagovne znamke skozi skupnost 

Z enostavnostjo pogovorov med blagovnimi znamkami in potrošniki je ena glavnih prednosti uporabe Threads vzpostavitev in vzgoja skupnosti blagovne znamke. Podjetja lahko uporabljajo platformo za začetek in sodelovanje v relevantnih pogovorih, interakcijo s svojo skupnostjo in gradnjo zveste baze sledilcev.

Povečana vidnost in doseg 

Dobro oblikovani in privlačni Threads imajo potencial, da postanejo viralni ali pridobijo opazno pozornost. Ko uporabniki najdejo vrednost v Threadu, ga bodo verjetneje delili s svojimi sledilci, kar povečuje vidnost in doseg vsebine in sporočila podjetja.

Primeri vsebine za objave na Threads socialnem omrežju 

Threads so lahko dragoceno orodje za podjetja v njihovi strategiji družbenih medijev, ki jim omogoča, da se povežejo s svojim občinstvom, zagotovijo podrobne informacije in ustvarijo pripoved okoli določene teme. Ker je to zelo nova aplikacija, je še vedno veliko neznank glede tega, katere vrste vsebin bodo najbolje odmevale pri uporabnikih na Threads. Odločitev, kakšno vsebino deliti na vašem računu Threads, se bo razlikovala glede na industrijo, ponudbo izdelkov in osebnost blagovne znamke.

Lastnosti izdelka ali storitve

Izpostavite različne lastnosti vaših izdelkov ali storitev v ločenih objavah. Razložite, kako vsaka lastnost prinaša vrednost in koristi vašim strankam. Lahko zagotovite slike ali videoposnetke, ki spremljajo te vrste objav.

Navodila za uporabo

Ustvarite korak-po-korak vodnik, kako uporabljati vaš izdelek ali storitev, povezano z vašo industrijo. Razdelite postopek na posamezne objave, pri čemer zagotovite jasna navodila in, če je potrebno, vizualna gradiva.

Animirani GIF-i

Animirani GIF-i takoj pritegnejo pogled in se pogosto uporabljajo v humorističnih kontekstih, ki običajno sprožijo odziv. Prav tako prikažejo humoristično plat vaše blagovne znamke in poudarijo njeno osebnost.

Zakulisje

Ponudite vpogled v vaše podjetje z deljenjem vsebine iz zakulisja. Prikazujte vašo ekipo pri delu, delite zgodbe iz vašega delovnega mesta ali razkrijte proces ustvarjanja vaših izdelkov ali zagotavljanja vaših storitev.

Študije primerov ali uspešne zgodbe

Delite resnične primere, kako je vaš izdelek ali storitev pozitivno vplivala na vaše stranke. Predstavite uspešne zgodbe in pokažite vrednost, ki jo zagotavljate.

Informacije o industriji

Delite svoje strokovno znanje in izkušnje o vaši industriji. Objavite nasvete, trende ali napovedi, povezane z vašim področjem, s čimer se pozicionirate kot avtoriteta in zagotavljate dragocene informacije vašemu občinstvu.

Seje vprašanj in odgovorov

Organizirajte sejo vprašanj in odgovorov znotraj Threada, kjer povabite svoje občinstvo, da postavlja vprašanja. Na njihova vprašanja odgovorite v ločenih objavah, pri čemer nudite podrobne in koristne odgovore. Ali pa lahko postavite vprašanje in povabite svoje sledilce, da podajo svoja mnenja. Samo ne pozabite, da naj bo vprašanje precej preprosto ali enostavno za odgovor – če zahteva preveč dela, boste verjetno izgubili ljudi.

Izjave zadovoljnih strank

Delite pričevanja ali ocene zadovoljnih strank. Razdelite jih na ločene objave, pri čemer izpostavljate različne aspekte njihovih pozitivnih izkušenj.

Posodobitve in obvestila

Obveščajte svoje sledilce o novostih v vašem podjetju, na primer o izdaji izdelkov, prihajajočih dogodkih, prodajah ali posebnih ponudbah ali delite relevantne novice iz industrije, za katere menite, da bi bile zanimive za vaše sledilce.

Citati

Citati so priložnost za zagotavljanje hitre vsebine, ki je lahko tako privlačna kot deljiva. Izvedite intervjuje s strokovnjaki ali vplivneži v industriji in delite dragocene vpoglede, citate ali poudarke iz pogovora v ločenih objavah. Navdihujoči, humorni ali k miselnosti spodbujajoči citati običajno odmevajo pri občinstvu.

Izobraževalna vsebina

Delite informativno vsebino, povezano z vašo nišo. To lahko vključuje infografike, statistiko, izobraževalne članke ali videoposnetke. Vsebino razdelite na manjše objave, da jo bodo uporabniki lažje razumeli.

Ključni vidiki, ki jih kot podjetje upoštevajte pri uporabi Threads družabnega omrežja

Preden vključite Threads socialno omrežje v svojo strategijo, ne pozabite upoštevati naslednjih vidikov:

Aktiven Instagram račun

Za uporabo Threads je potreben Instagram račun. V kolikor ga še nimate, si ga lahko kot podjetje ustvarite v nekaj enostavnih korakih.

Neposredno sporočanje

Threads trenutno nima funkcije neposrednega sporočanja. Vendar, če se stranke odzivajo na Threads, jih še vedno lahko dosežete prek funkcije neposrednega sporočanja na Instagramu.

Omejitev znakov

Vsaka objava v Threads omrežju je omejena na 500 znakov, zato si prizadevajte za ustvarjanje kratkih in učinkovitih sporočil.

Odsotnost oznak (hashtagov):

Trenutno Threads ne podpira uporabe oznak, kar omejuje njihovo učinkovitost kot orodje za odkrivanje. Uporabniki trenutno lahko uporabljajo iskalno orodje za iskanje drugih uporabnikov – tako tistih, ki jih že spremljajo, kot tistih, ki jih ne spremljajo.

Deaktivacija računa

Ko ustvarite račun na omrežju Threads, je edina možna možnost deaktivacija, če se odločite, da ne boste več uporabljali platforme. Trajno izbrisati računa ni mogoče, razen če izbrišete celoten Instagram račun.

Oglaševalske priložnosti

Trenutno je Threads brez oglasov in svojih objav ne morete promovirati. Domnevamo, da se bo to verjetno spremenilo v prihodnosti, saj je platforma še vedno v zgodnjih razvojnih fazah. Poleg pomanjkanja oglasov ni trending sekcije ali raziskovalne strani.

Zaključek

Threads predstavlja navdušujočo priložnost za podjetja, da uspevajo v vedno spreminjajočem se svetu družbenih omrežij. S svojimi edinstvenimi funkcijami in strateškimi prednostmi ta zmogljiva platforma ponuja dragoceno pot za angažiranje občinstva, promocijo izdelkov in storitev ter gradnjo ozaveščenosti blagovne znamke.

S poznavanjem in preizkušanjem vrste vsebin, upoštevanjem ključnih dejavnikov, kot so ciljna demografija in tržni trendi, ter učinkovitim izkoriščanjem zmogljivosti platforme, imajo podjetja priložnost, da odklenejo izjemno rast in uspeh.

Se vidimo na Threads.

Ekipa Spletnik

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran