Kako do XML datoteke z izdelki trgovine za Lovecnacene.si, Ebay, Mimovrste

Okt 14, 2015
Okt 14, 2015

Tokrat vam bom predstavila na kakšen način lahko na vašo spletno trgovino uvozite ali iz nje izvozite večje število izdelkov in s tem prihranite veliko časa. Rešitev tega problema je XML datoteka.

Kaj je XML datoteka?
XML datoteke poskrbijo za avtomatski izvoz produktov iz vaše spletne trgovine in obenem uvoz v izbran spletni center kot na primer Lovecnacene.si, Mimovrste, Google merchant center in ostale.
Poleg uvoza produktov na spletni center pa vam uporaba XML datotek zagotavlja tudi odlično ažurnost, saj stalno posodablja morebitne spremembe na posameznem produktu in jih pošilja v spletni center. Z osveževanjem preko XML datotek so tako na spletnem centru vedno prikazane pravilne cene, aktualna zaloga, pravilni nazivi, opisi in slike vaših produktov, četudi jih spreminjate vsak dan.
Kako izgleda XML datoteka?
XML koda
Kako deluje?
Iz spletne trgovine najprej zberemo podatke, ki jih zahteva izbran spletni center. Najbolj pogosto se zahteva naslednje podatke: naziv artikla, opis artikla, slika, cena, davčna stopnja, zaloga.
Iz teh podatkov nato generiramo XML datoteko, ki ustreza tehničnim zahtevam izbranega spletnega centra, kateremu bomo te informacije posredovali in jo naložimo na strežnik. XML datoteke za različne spletne centre se ponavadi razlikujejo, zato je potrebno za vsakega posebej sestaviti svojo XML datoteko. XML datoteki lahko nastavimo osveževanje na intervale (npr vsaki 2 uri, vsake 4 ure, ob 2.00 ponoči,…) odvisno od želje stranke oz. zahtev spletnega centra na katerega bomo izvažali podatke.
Spletni center nato dostopa do XML datoteke in tako osvežuje podatke o ponudbi z vaše spletne strani.
Zavedati se moramo, da za uporabo XML datoteke potrebujemo modul in nastavitev (celotna integracija) potrebuje nekaj računalniškega znanja. Tu vam lahko priskočijo na pomoč podjetja, ki so za take storitve specializirana in vam bojo prihranili veliko časa (in s tem denarja). Eno izmed takih podjetij je Spletnik.
V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij, nam pišite na info@spletnik.si, nas pokličite na 080 33 39 ali izpolnite kontaktni obrazec.
Veliko uspeha vam želim,
Urška Ujc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.