Kako narediti promocijski video in ga promovirati preko spleta

Jul 19, 2016
Jul 19, 2016

Promocijski video je ena izmed najboljših oblik spletne komunikacije, s katerim imate lahko veliko koristi, če ga ustvarite. Vsa podjetja, majhna ali velika, se začenjajo zavedati, kako pomemben je spletni video – potrošniki jih namreč zahtevamo!

video oglaševanje, youtube oglaševanje, oglaševanje na youtube, oglaševanje z videom, video, video na spletni strani, video marketing
Pripravila sem nekaj navodil, kako se lotiti izdelave promocijskega videa za vaše podjetje ali organizacijo in kako video potem tudi uporabiti za namene spletne promocije.
Produkcija videa se sprva zdi zapletena, vendar z vodičem, je to seveda dokaj preprosto. S tem vodičem boste imeli pregled nad tem, kako narediti dober promocijski video, bodisi tako, da ga naredite sami (če imate potrebno znanje) ali za izdelavo najamete podjetje, ki se s tem profesionalno ukvarja.

5 korakov, kako naredite promocijski video

1. korak: Strateško načrtovanje
Najprej morate prepoznati namen in cilj zgodbe. Napišite kratko zgodbo, oris, cilj, določite žanr, proračun, občinstvo, scenarij in napišite snemalno knjigo.
2. korak: Pred-produkcija
Načrtovanje tehničnega vidika za ustvarjanje in snemanje videa.
3. korak: Produkcija
Dejansko snemanje videa na sceni ali določeni lokaciji
4. korak: Po-produkcija
Ustvarjanje videa z montažo – urejanje slike in zvoka, dodajanje glasbe in napisov
5. korak: Distribucija in marketing
Distribucija videa v promocijo – mediji, video iskalnik, socialni mediji
Torej, če se boste odločili promovirati svoje podjetje ali organizacijo preko promocijskega videa, upoštevajte vseh 5 korakov, ki so potrebni, da ustvarite uspešen video. Če ne boste upoštevali 5. koraka in naredili nekaj tudi v smeri promocije videa, je bil ves vaš trud v video zaman, če leži nekje v mapi na vašem računalniku ali na vaši spletni strani in ga vidijo, samo ljudje, ki vas že poznajo. Namen videa je, da vas spoznajo ljudje, ki vas še ne poznajo.
Ustvarili ste video ali pa ste za to najeli podjetje in sedaj morate poskrbeti za distribucijo. Najprej morate določiti ciljno občinstvo, njihove želje ter potrebe in kako boste najbolje motivirali akcijo.
Seznam vprašanj, ki vam bodo pomagale pri uspešni promociji videa:
Namen: Kaj je glavni temelji cilj? Izberite le en glavni cilj!
Enotna misel: Kaj je glavno sporočilo? Identificirajte ključno idejo ali dejanje.
Ciljno občinstvo: Kdo je primarno ciljno občinstvo? Starost? Spol? Zanimanja? Prihodki? …
Doseg občinstva: Kje lahko dosežete svojo ciljno skupino? Youtube? Tv oglasi? Facebook video? …
Poziv k dejanju: Kaj je tisto glavno dejanje, ki ga želite, da ga občinstvo izvede?
Odgovori na ta kratka vprašanja vam bodo pomagali, da boste lahko začeli s promocijo.
Video oglasi so že v porastu, kmalu pa bodo začeli dominirati. Video oglasi vsekakor niso nekaj novega, s socialnim kanalom, kot je Youtube, ki je namenjen gostovanju milijardam videoposnetkom in oglaševalskim platformam kot je Facebook, Bing in seveda Google pa že ponujajo oglaševalcem veliko možnosti.
Za razliko od tradicionalnih (radio, televizija, tisk) kanalov oglaševanja, predvajanje oglasov na Youtubu omogoča povezavo s potencialnimi kupci na nepozaben način, točno v trenutku, ko opravijo iskanje s ključnimi besedami, povezanimi z vašim podjetjem oz. storitvijo. Več o prednostih video oglasov si preberite v članku Prednosti oglaševanja na Youtube kanalu.
Naj vam še omenim, da je oglaševanje na Youtube kanalu cenovno ugodno, saj cena na ogled (CPV) znaša nekje med 0,03 € – 0,10 €. Če gledalec vaš video oglas preskoči pred 30 sekundami, vi za ta ogled ne boste plačali, kar za vas pomeni 30 sekund brezplačnega oglaševanja. Doseg občinstva je zelo širok, saj je Youtube kanal 2. največji iskalnik, takoj za iskalnikom Google.
youtube-oglaševanje
Torej, kaj še čakate? Ko boste imeli svoj promocijski video ali ga že imate in želite povečati ogled ter prepoznavnost, ne odlašajte in že danes kontaktirajte nas in začnite z video oglasi na Youtube kanalu.
Za več vprašanj in pomoč pri promociji vašega videa, nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas pokličite na 080 33 39.
Veliko uspeha vam želim,
Tina Capuder

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.