Profesionalni e-mail marketing za poročne fotografe

Jul 28, 2015
Jul 28, 2015

Poroka je velik dogodek in vsak si želi da poteka kar se da brez zapletov, da pa bodo spomini še dolgo ostali jasni in lepi, bosta mladoporočenca fotografiranje zaupala le izkušenemu fotografu. Vas zanima kako ju prepričati, da ste najboljši poročni fotograf?

S pošiljanjem e-novic. To je odličen način, s katerim boste prodali več kot sedaj. Ko bosta mladoporočenca tehtala med različnimi fotografi, boste zagotovo korak pred konkurenco, če jima boste do poroke pošiljali e-novice z idejami za poroko in zraven priložili še sliko vašega preteklega projekta. Kako torej? Z orodjem Newsletter.si

Kaj sploh je Newsletter?

To je enostavno orodje za pošiljanje e-novic, s katerim imate izjemno malo dela, pri tem pa zlahka dosegate dobre rezultate pri prodaji. V orodju si oblikujete grafično obliko e-mail sporočila, dodate slike, besedilo in nato le določite komu ter kdaj se bo ta e-mail poslal.
Pripravili smo nekaj predlogov, da bodo od sedaj vaše e-novice učinkovite in služile svojemu namenu:

1.  Pošljite mail pred poroko

Ko se bosta mladoporočenca odločala za poročnega fotografa, bosta želela vedeti da resnično obvladate svoj posel. Poleg tega, bosta imela še ogromno organizacijskih obveznosti s poroko. Kaj torej poslati po e-mailu? Olajšajte jim delo in pošljite:

  • nasvet oziroma idejo za poroko
  • ideje za slikanje
  • priložite še kakšno sliko vašega preteklega projekta, da jima pokažete, da imate dobre referece pri tem pa ne pozabite na povezavo do vaše spletne strani

Opozorilo! Četudi veste, da sta mladoporočenca vaša potencialna stranka, nikoli ne pošiljajte preveč prodajno naravnanega sporočila. Pošljite jima informacije, ki si jih želita.
Kako pridobiti e-mail naslove vaše potencialne stranke? Na spletni strani objavite obrazec za prijavo na e-novice, organizirajte nagradno igro, ponudite popust. S tem ko bo nekdo izpolnil obrazec, se mu bo samodejno na določen čas poslala vaša e-novica.
poročni fotograf

2.  Pošljite mail po poroki

Na ta način boste naredili up-sell vaših storitev. V programu Newsletter.si naredite bazo mailov, ki so že bile vaše stranke in njim pošljite na nek način osebno pismo:

  • najprej se jim zahvalite za zaupanje
  • napišite nasvete za slikanje
  • ponudite jim lahko popust za dodatno razvijanje slik oziroma uokvirjanje
  • če ponujate slikanje tudi drugih dogodkov ne pozabite omeniti tudi tega
  • priložite referenčne slike
  • povezave do vaše spletne strani

Nimate še svoje spletne strani? Preberit si članek, napisan ravno za poročne fotografe.

Kaj torej narediti?

Odprite brezplačen račun in že danes začnite s pošiljanjem e-novic. Če ste profesionalni fotograf, vam idej za vsebino zagotovo ne bo zmanjkalo. Napišite maile in jim določite termin pošiljanja, od tod naprej nimate skoraj nič dela.
Za vec vprašanj nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas poklicite na 080 33 39.
Veliko uspeha vam želim,
Matjaž Sedlar
 

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)