Priprava marketinškega načrta – oglaševanje na internetu in še več

Jun 29, 2010
Jun 29, 2010

Vsako podjetje je kot živ organizem. Treba ga je negovati in ohranjati v dobri kondiciji, da lahko parira konkurentom na teku na dolge proge. Kaj torej pomeni, da je vaše podjetje v dobri formi? Predvsem, da je proaktivno in vedno v razvoju. Da ponudite svojim potencialnim in obstoječim kupcem nekaj svežega in posebnega, kar vas loči od konkurenčnih podjetij.
poslovni_nacrtPri Spletniku smo zelo športno naravnani (tudi ko ni na sporedu svetovno prvenstvo v nogometu ) in v zadnjem času smo pošteno pospešili tempo na maratonu spletnega marketinga. Objavili smo prenovljeno spletno stran spletnik.si, to pa še ni vse. Zaplavali smo v vode oglaševalskih agencij, ki ponujajo več kot pojavljanje na spletu in spletno oglaševanje. Naše kliente obravnavamo širše in zanje pripravimo marketinški načrt po meri, ki usmerja pogled tudi izven spleta.
Poleg storitev izdelave nove spletne strani/trgovine, vzpostavljenega sistema za učinkovit e-mail marketing in spletnega oglaševanja na Googlu in oglaševanja na Facebooku imamo znanje za:

  • kreiranje profila/strani na Facebooku in urejanje;
  • pripravo tekstov za spletne strani;
  • pripravo PR članka za druge spletne strani;
  • pripravo tekstov za e-mail marketing;
  • izdelavo bannerjev (pasic) v želenih dimenzijah;
  • pomoč pri organiziranju dogodka (organizacija fotografa, objave na spletu …);
  • organiziranje objave PR članka na spletnih medijih velikega obsega (Siol, 24ur …);
  • organiziranje objave oglasov na tiskanih in drugih medijih;

Odpirate novo podružnico/trgovino? Imate novo storitev in bi želeli to sporočiti širši javnosti? Bi radi organizirali dogodek za vaše partnerje pa ne veste, na koga se obrniti? Rešitev je na dlani! V poslovnem svetu velja, da je zelo praktično imeti eno podjetje, ki mu popolnoma zaupate. Obrnete telefonsko številko kontaktne osebe za svoje pojavljanje na spletu ter celotno promocijo podjetja, blagovne znamke in izdelkov/storitev. Danes skrbimo za dobro uvrstitev vaše spletne strani na Googlu, jutri pa poskrbimo, da bo odprtje nove trgovine steklo kot namazano.
Akterji priprave media plana:
a) naročnik

  • naročnik pojasni, kakšna je priložnost (nova trgovina, nova storitev, PR dogodek …);
  • opiše cilje, ki jih želi doseči s promocijskimi aktivnostmi (trženjski, komunikacijski);
  • določi finančni okvir kampanje;
  • določi časovni okvir kampanje

b) Spletnik.si kot agencija

  • mi pripravimo predlog media plana;
  • argumentiramo izbor posameznih medijev;
  • skupaj z naročnikom potrdimo media plan;
  • pričetek aktivnosti.

Pri implementaciji širšega in bolj kompleksnega media plana se srečamo s kupom manjših dogovorov in težavic, zato je izredno pomembna kontinuirana komunikacija med naročnikom in nami. Več elektronskih sporočil na dan, daljši telefonski pogovori so nuja za odličen končni rezultat – zadovoljstvo naročnika. Spletnik poskrbi, da so vse aktivnosti in procesi opravljeni pravočasno, tako da naročniku ni treba skrbeti, ali bo potekalo vse po načrtu.
Primer marketinškega načrta po meri
Podjetje Zara d.o.o., ki je naš zvest naročnik, bo prihodnji teden odprlo novo trgovino v Ljubljani. Zaupali so nam pripravo širšega media plana, ki obsega Google oglaševanje, Facebook oglaševanje in druge aktivnosti na tem portalu, pripravo PR članka na portalu Siol, pomoč pri organizaciji dogodka … Poleg osnovnih kreativnih dejavnosti (oglasi, članek) smo z naročnikom pripravili idejno zasnovo od samega začetka.
V poslu moramo biti korak pred drugimi in vedno gledati »out of the box«. Imamo ogromno znanja na področju spletnega marketinga, kar znamo izvrstno uporabiti tudi na področju organizacije dogodkov in vseh aktivnostih, ki jih takšna priložnost prinaša.
Držimo vas na prvih straneh Googla, pripravili smo vam učinkovito branding kampanjo na Facebooku, pomagali izdelati prodajno učinkovito spletno stran, z našo pomočjo je e-mail marketing preprosto uspešen … Zaupajte nam vaše načrte za prihodnost ali povprašajte za nasvet, kako bi lahko širše predstavili svojo ponudbo. Kreativnosti bomo dali prosto pot, ideje zapisali in sestavili marketinški plan po vaši meri, s katerim boste dosegli svoje cilje. Pokličite ali pišite še danes!
Želim vam lep dan in veliko uspeha!
Spletnik marketing

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.