Vavčerji za digitalni marketing – Komu so namenjeni in kaj lahko dobite vi?

Mar 11, 2020
Mar 11, 2020
vavčerji za digitalni marketing

Kaj točno so vavčerji za digitalni marketing? 

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo je že 6. 9. 2019 v Uradnem listu Republike Slovenije (Ur. l. RS. št. 54/2019) objavil Javni poziv za pridobivanje vavčerjev za digitalni marketing

Tukaj gre za pomoč pri financiranju digitalnega marketinga z namenom, da se manjša podjetja pridružijo digitalnemu svetu in s tem povečajo promocijo in prodajo

Trenutni razpis je omogočen podjetjem, ki spadajo v tako imenovano vzhodno kohezijsko regijo. Ponujajo lepe zneske, s katerimi si lahko privoščite mnogo ugodnejšo izdelavo spletne strani ali spletne trgovine, zato tega nikakor ne smete izpustiti!

Vse podrobnosti na to temo pa lahko preberete spodaj!

Kaj so vavčerji za digitalni marketing?

Vavčerji so finančne spodbude, oziroma subvencije Javnega sklada Republike Slovenije za podjetništvo, ki so namenjene mikro, malim in srednje velikim podjetjem, da si privoščijo spletno stran, spletno trgovino, rezervacijsko platformo ali naredijo novo aplikacijo. S tem jih Sklad spodbuja, da stopijo v digitalno dobo in povečajo svojo prepoznavnost in si omogočijo dodatno rast prometa.

Komu so namenjeni vavčerji za digitalni marketing?

Namen in cilj javnega poziva je spodbuditi ciljne skupine k uvajanju digitalnega marketinga, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oz. prihodki od prodaje. Na poziv se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Kandidati morajo ustrezati še nekaterim posebnim pogojem, ki so navedeni v točki 5. Javnega poziva. Velja si jih natančno prebrati, saj velevajo, da mora imeti prijavitelj vsaj eno zaposleno osebo (velja nosilec s. p., če je to njegova edina podlaga za zavarovanje), izključujejo pa recimo podjetja, ki se ukvarjajo izključno s proizvodnjo kmetijskih proizvodov.

Kaj se financira?

Predmet javnega poziva je sofinanciranje upravičenih stroškov za digitalni marketing. To pomeni, da lahko s pomočjo vavčerja pridobite sredstva za naslednje dejavnosti:

Izdelava nove spletne strani

Dobra spletna stran ali pa pristajalna stran je danes pravzaprav že nuja, ne glede na to, s katero dejavnostjo se ukvarjate. Vaše potencialne stranke uporabljajo iskalnike na računalnikih in mobilnih telefonih, da najdejo ponudnika izdelkov ali storitev, ki jih potrebujejo. Pomembno je torej, da ste med prvimi, ki jih najdejo. 

Večje možnosti imate, da izberejo prav vas, če je vaša stran pregledna in ponuja najnujnejše informacije in je tako odraz kvalitetnega ponudnika. Dobro je, da učinkovito predstavite, kakšne so vaše rešitve, kje vas stranke najdejo, kako vas lahko kontaktirajo, kakšen je vaš delovni čas in podobno. 

Strokovnjaki vam bodo znali svetovati, kakšna spletna stran vam bo najbolje služila, zato ne odlašajte. Dobra spletna stran vam lahko prinese mnogo več novih strank.

Izdelava spletne trgovine

Karkoli že prodajate, imate priložnost za prodajo na spletu oz. spletno trgovino. Porast nakupovanja na medmrežju je neverjetna in slovenski prostor prav nič ne zaostaja. Spletne trgovine kupcem prinašajo tudi mnoge prednosti. Dandanes so namreč kupci radi poučeni o tem, kaj in kje kupujejo in veliko raziskujejo, preden se za nakup odločijo.

Dobro izdelana, privlačna in pregledna spletna trgovina ter prijazna nakupna izkušnja vabijo stranke, da se k vam ponovno vračajo. Prav tako za zadovoljne stranke poskrbijo: personalizacija nakupne izkušnje s pomočjo umetne inteligence, interaktivni  ali 3D prikaz izdelkov in podobno. Vse to vam lahko močno poveča promet, zato nikakor ne izpustite priložnosti, ki jo spletne trgovine ponujajo.

V porastu so tudi tako imenovane B2B spletne trgovine. Torej, če ponujate izdelke in storitve za podjetja, se vam splača imeti spletno trgovino. Tam lahko učinkovito predstavite svoje izdelke in pomagate poslovnemu partnerju, da se lažje odloči za vas.

Rezervacijske platforme

Ste ponudnik nočitev ali zobozdravnik? Morda pa imate frizerski ali kozmetični salon? Časi telefonskih klicev in zapisovanja rezervacij v zvezek so minili. Če poznate AirBnB ali pa ste kdaj na spletu rezervirali kakšen hotel, potem veste, o čem govorimo. 

vavčerji

Nujno potrebujete spletno stran, na kateri bodo vaše storitve privlačno predstavljene, hkrati pa si bodo vaše stranke na njej lahko enostavno rezervirale termine. Taka rezervacijska platforma mora biti predvsem učinkovita, zato zaupajte izdelavo profesionalni ekipi in se potegujte za vavčer. Zato vam nekoliko višja cena izdelave resnično kvalitetne platforme ne bi smela biti problem.  

Mobilne aplikacije

Na svetu je 2.7 milijard uporabnikov mobilnih telefonov in še 1.35 milijard uporabnikov tablic. To pomeni, da smo kar naprej v stiku s spletom in da na veliko uporabljamo mobilne aplikacije za pravzaprav vse: iskanje naslovov, rezervacijo knjig v knjižnici, mobilno bančništvo, naročanje hrane, organizacijo družinskega življenja in seveda tudi za zabavo. 

Če imate torej idejo za novo aplikacijo, ki bo spremenila življenje ljudem, potem je seveda smotrno, da se potegujete za vavčer, saj boste z njim vsaj malo omilili stroške, ki vas pri razvoju čakajo.

Koliko denarja lahko dobim z vavčerjem?

Višina vseh sredstev za obdobje 2019-2023 znaša okoli 3,5 milijona evrov. Pri tem je potrebno opozoriti, da lahko kandidirate za sredstva v vsaki aktivnosti le enkrat v celotnem obdobju do leta 2023 in skupno pridobite največ 8.500 EUR.

Sicer pa lahko z vavčerji pridobite naslednjo višino sredstev:

·        za nove spletne strani  in njihovo testiranje: 500 – 1.500 EUR,

·        za nove mobilne aplikacije in njihovo testiranje:  500 – 2.000 EUR,

·        za lastne spletne trgovine: 500 – 2.500 EUR,

·        za lastne rezervacijske platforme: 500 – 2.500 EUR.

Izberite pravega strokovnjaka

Za pridobitev vavčerja za digitalni marketing morate izbrati izvajalca s seznama, ki jih je odobril Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo. Obstaja katalog izvajalcev, pri katerih lahko naročite izvedbo projekta. Prav tako je tudi podjetje Spletnik uvrščeno na seznam ponudnikov, poleg tega pa omogočamo precej nižje vstopne zneske za izdelavo vaše profesionalne spletne prisotnosti od večine navedenih ponudnikov.

Kako dobim vavčer za digitalni marketing?

  1. Pred oddajo vloge se z izvajalcem dogovorite za projekt in njegovo finančno vrednost. Vse vloge, od 7. 9. 2019 dalje je potrebno oddati elektronsko preko ePortala Slovenskega podjetniškega sklada.
  2. Za dostop do ePortala Slovenskega podjetniškega sklada je potrebno digitalno potrdilo prijavitelja. V primeru, da prijavitelj nima digitalnega potrdila, lahko vlogo zanj odda svetovalec mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT) Svetovanje, pri čemer mora prijavitelj za oddajo vloge predhodno pooblastiti enega izmed svetovalcev.
  3. Skrajni rok za oddajo vlog je 31 .3 .2023, pri čemer je potrebno upoštevati, da je skrajni rok za predložitev zahtevkov za delno vračilo vplačanega zneska za izvedbo projekta do 30. 9. 2023. Prijavitelji bodo o odločitvi o dodelitvi sredstev praviloma obveščeni najkasneje v roku 15 delovnih dni od prejema posamezne vloge na Slovenski podjetniški sklad. Izbrani prijavitelji bodo potem pozvani k podpisu pogodbe. Prijavitelj mora Slovenskemu podjetniškemu skladu v roku 8 dni od prejema poziva k podpisu pogodbe o sofinanciranju, s strani zakonitega zastopnika prijavitelja podpisano pogodbo o sofinanciranju vrniti (poslati priporočeno po pošti ali dostaviti fizično) na naslov Slovenskega podjetniškega sklada.
  4. Zdaj je čas za izvedbo projekta, z izvajalcem, ki ste ga navedli v vlogi. 
  5.  Po dokončanem projetu pa je čas da izpolnite še zahtevek za prznano izplačilo s strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Vsi obrazci in dodatna pojasnila se nahajajo na spletni strani Podjetniškega sklada. Če imate pa še kakšno vprašanje se obrnite na najbližji SPOT ali pa kar na izvajalca vašega projekta.

Z veseljem vam bomo pomagali tudi pri Spletniku, kjer lahko poleg informacij vedno računate na popolno spletno stran ali spletno trgovino, ki vam bo v ponos, vaš posel pa bo uspešno ponesla tudi v digitalno dobo. Pohitite s prijavami za sofinanciranje vašega novega spletnega projekta!

5/5 - (2 votes)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (2 votes)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.