Zakaj kupujemo na spletu?

Jan 7, 2014
Jan 7, 2014

Vsak dan je kakšen več, ki se opogumi in začne kupovati preko spleta. Bodisi zardi boljše cene, bolj dostopnega nakupovanja ali manj utrujajoče uporabniške izkušnje. Razlogov za to je več, prepričana sem, da poznate vse. Napisala sem nekaj razlogov zakaj predvsem jaz raje kupujem preko spleta. Se mi zdi, da se vas bo kar nekaj poistovetilo. Če pa se vam zdi, da sem kakšnega izpustila, mi to sporočite.
Boljše cene
Velikokrat se zgodi, da so cene v spletni trgovini drugačne kot v fizični trgovini. Predvsem cenejše. In to je sigurno en izmed razlogov, da se vse več kupcev odloči za nakup online. Velikokrat je za kupce fizična trgovina preveč oddaljena ali pa enostavno nimajo časa, da bi se odpravili po fizičnih nakupih. In če je nato še cena na spletu nižja, je to zmagovalna kombinacija za kupca. Če seveda odštejemo strošek poštnine. Ki ga načeloma lahko primerjamo s stroškom bencina, parkirnega mesta…
Udobje nakupovanja
Včasih, ko nakupujem, postanem tako nemirna, da bi najraje pustila voziček v trgovini in odšla. In to sem tudi že naredila. Sploh v trgovini z oblačili, kjer so kavbojke zložene ene čez druge, majice na obešalniki pa tako tesno skupaj, da ne morem niti ene dobiti ven. In potem raje grem. In zato vedno več kupujem na spletu. In to takrat, ko sem zares razpoložena. Udobje nakupovanja se ne more primerjati s tistim v fizični trgovini, zato je to en glavnih razlogov, da ljudje kupujemo online. Vključno z mano.
Raznolikost ponudbe
Fizična trgovina je lahko zelo omejena s ponudbo, kar pa v spletni trgovini ni problem. Veliko izdelkov, ki jih v fizični trgovini ni, jih lahko najdete online. Ravno pred dnevi sem našla priljubljen topli napitek, ki je končno prišel v slovenijo. In ko sem ga hotela kupiti, sem ugotovila, da ga je možno kupiti samo online. Kar je super! Je že nekje na poti… Če pa bi morala iti v fizično trgovino, ki je izven moje poti ali kraja bivanja, pa skoraj sigurno tega ne bi naredila.
Diskretno nakupovanje
Kakšen dober občutek, ko ti nihče ne gleda pod prste, nihče ne buli v košarico in nihče ne viha nosu, ko na blagajni plačam. Vse skupaj je sila direktno. Košarico in znesek vidim samo jaz, kreditne kartice pa se mi ni treba dotakniti fizično, tako, da me občutek slabe vesti sploh ne napade. Kar je motivacijsko za še več nakupov online.
In kar je še najbolj pomembno – košarica ni nikoli premajhna!
Imate tudi sami kakšen razlog zakaj raje kupujete online? Vsak vaš razlog je dobrodošel.
Morda pa vsi, ki berete članek niste kupci, ampak razmišljate, da bi preselili svoj posel na splet. Kontaktirajte naše strokovnjake in zahtevajte neobvezujočo ponudbo. Lahko pa se prepričate sami in brezplačno preizkusite kako spletna trgovina zgleda v praksi.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.