Ustvarili smo več kot 2000 uspešnih projektov. Ponosni smo na vsakega izmed njih.

 

tesarstvo kregar prikazna slika

TESARSTVO KREGAR

Naročnik:

MARTIN KREGAR S.P. Tesarstvo Kregar 

 

Optimizacija spletne strani                                            

Optimizacijo za iskalnike oz. SEO smo za Tesarstvo Kregar pričeli izvajati 1. januarja 2017, v manj kot šestih mesecih optimizacije pa smo dosegli odlične rezultate. V primerjavi z enakim obdobjem pred optimizacijo, smo število povpraševanj prek organskih zadetkov povečali za 42-krat, kar pomeni, da so v obdobju optimizacije prejeli 86 povpraševanje, v primerljivem obdobju pred optimizacijo pa le 2.

Izbira ključnih besed

Pri izbiri ključnih besed smo se osredotočili predvsem na tiste besede, ki smo jih testirali z Google AdWords oglasi in so dosegale dobre rezultate, kar pomeni, da so ključne besede dovolj specifične, da preko njih Tesarstvo Kregar dobiva povpraševanja. Pri izbiri besed smo pazili tudi na to, da bomo optimizacijo delali za tiste produkte in storitve, ki imajo za stranko najboljši potencial.

Delo na optimizaciji

Ko so bile ključne besede izbrane, smo najprej uredili popravke na spletni strani in jo tako prilagodili iskalnikom.

Sledili sta analizi obstoječih povezav in povezav konkurenčnih spletnih strani, ki smo ju opravili z orodji Google Search Console, Moz in SEO SpyGlass. Z uporabo različnih orodij se lahko dokopljemo do čim bolj natančnih podatkov o povezavah ter s tem dobimo boljši vpogled v trenutno stanje. Na podlagi teh analiz smo prišli do ugotovitev, ki so nam pomagale pri pripravi čim bolj optimalne strategije za optimizacijo.

V naslednjem koraku je bilo potrebno poiskati vire, kjer bi lahko pridobili povezave. V veliki meri smo te vire razbrali že iz analiz, poiskati pa je bilo potrebno še dodatne. Sočasno z iskanjem virov smo pričeli tudi s pridobivanjem povezav.

Pridobivanje povezav je zgodba, ki se nikoli ne konča, poleg tega pa stalno spremljamo stanje indikatorjev in dogajanje v iskalnikih ter glede na ugotovitve prilagajamo način dela, ki sicer v osnovi ostaja enak, prilagajamo pa le manjša variabilna dela. S tem zagotovimo stabilnost optimizacije, ki je praktično imuna na spremembe iskalnih algoritmov.

Trenutni rezultati

 

[KLJUČNA BESEDA][Mesto na začetku - 1. januar 2017][Mesto na 14. junij 2017]
[lesene konstrukcije] [slabše od 50] [2]
[skeletne hiše] [26] [6]
[tesarstvo] [6] [1]
[cnc razrez lesa] [4] [1]
[lepljen les] [10] [5]
[lepljen les cena] [12] [6]
[lepljen les cenik] [16] [5]
[lesene brunarice] [slabše od 50] [15]
[brunarice] [slabše od 50] [20]

V spodnji tabeli so navedene nekatere izbrane ključne besede, za vsako besedo pa je navedeno tudi mesto v iskalniku Google.si pred optimizacijo in mesto na dan 14. junij 2017.

Z izboljšanjem mest na iskalniku smo vidnost na Googlu izboljšali za 32%, pred optimizacijo je spletno stran Tesarstvokregar.si na Googlu videlo le 43% iskalcev, sedaj pa že 75%. Če seštejemo mesečna iskanja vseh izbranih besed, to pomeni, da jih je prej vsak mesec videlo približno 2.000 iskalcev, sedaj pa dobrih 3.500, kar je res velika razlika.

V času optimizacije smo število novih uporabnikov, ki so na spletno stran prišli preko naravnih zadetkov na Googlu, povečali za več kot 43%, za dobrih 16% pa se je podaljšal tudi čas, ki so ga uporabniki preživeli na spletni strani.

Kot smo omenili že na začetku, se je najbolj povečalo število povpraševanj, in sicer za 42-krat, z dveh na 86. Pri tem je potrebno omeniti, da se je število povpraševanj močno povečalo že v prvih treh mesecih, in sicer z dveh na 45. Tu so seveda upoštevana le povpraševanja, ki so jih uporabniki poslali preko kontaktnega obrazca. Telefonski klici in poslani e-maili tu niso upoštevani, tako da je bilo realno gledano povpraševanj še precej več.

seo optimizacija tesarstvo kregar2

Kaj pa sedaj?

Glede na dokaj kratko časovno obdobje so rezultati optimizacije odlični, ampak tu se naša zgodba seveda še ne konča. Na optimizaciji delamo še naprej in kmalu vas spet obvestimo o novih izboljšavah.

 

Predstavitev podjetja               

Tesarstvo Kregar je družinsko podjetje s tradicijo, ustanovljeno leta 1914, ki je z aktivnimi delom začelo leta 1919, ko se je iz 1. svetovne vojne vrnil ustanovitelj Josip Kregar, ki je bil po poklicu tesar.
Leta 2009 so posodobili proizvodnjo z novo računalniško linijo, ki je v polnem zagonu še danes.
Glavna dejavnost podjetja so vsa zahtevnejša tesarska dela na stanovanjskih, industrijskih in inženirskih objektih. Poleg tesarskih del izdelujejo tudi stopnice, vrtne ute, pergole in druge lesene konstrukcije po naročilu.

 

Predstavitev spletne strani

 

  Predstavitev projekta

Vse skupaj se je začelo z izdelavo spletne strani, ki se je zgodila leta 2011, ko se je internet šele dobro začel razvijati. Kaj hitro smo ugotoivli, da enako razmišlja tudi njihova konkurenca, zato smo že v naslednjem letu začeli z zakupom ključnih besed iskalniku Google, kjer so prisotni še danes.
Ker se je trend v letu 2016 obrnil v smer odzivnosti, smo stran prenovili v odzivni dizajn, kar se je hitro izkazalo za pametno odločitev, saj se je število obiskovalcev iz drugih (mobilnih) naprav iz meseca v mesec povečevalo.
Ker smo opazili velik, neizkoriščen potencial med naravini rezultati na prvi strani Google isklanika, smo v letu 2017 začli tudi z optimizacijo spletne strani, kar je število povpraševanj obrnilo na glavo!

 

Vstopna stran

Vstopna stran na prenovljeni spletni strani je zasnovana tako, da so obikovalcu vidne čisto vse informacije, ki jih obiskovalec spletne strani potrebuje da:

  • pregleda ponudbo podjetja
  • stopi v kontakt s podjetjem
  • si pogleda pretekle projekte (reference)
  • pošlje povpraševanje

Velik izziv je bila izbira naslovne slike, tako, da smo se na koncu odloči za kolaž in zgodil se je "wow efekt".

tesarstvokregar domaca stran

 

 

Storitve

Ker se podjetje največ časa posveča trem sorodnimi dejavnostim, smo le ta izostavili na prvi strani, ter na ta način obiskovalcu omogočili, da hitro pride do vseh informacij, ki jih ta išče.
Na podstraneh smo na kratko opisali storitve in dodali fotografije, ki te prikažejo na najlepši način.

tesarstvo kregar storitvene strani2

 

 

Kontaktna stran

Ker za podjetje že od leta 2012 vodimo oglasne kampanje, vemo, da se največ povpraševanj odda preko obrazca za povpraševanje, zato smo tega izdelali in oblikovali na način, da obiskovalec v kratkem času s podjetjem vzpostavi stik, ob enem pa smo na podstrani izpostavili tudi lokacijo podjetja in delavnice.

 

tesarstvo kregar kontaktna Stran

 

Google oglaševanje                          

Z Google oglasi smo podjetje spravili na prvo stran na iskalniku Google, ker pa nam to ne predstavlja uspeha, (samo po sebi) in ker se zavedamo, da je cilj oglaševanja, da potencialni kupec v najkrajšem možnem času s podjetjem vzpostavi stik. Bodisi preko kontaktnega obrazca, bodisi preko klica ali SMS sporočila, zato smo oglase zasnovali tako, da potencialni kupec z mobilne naprave z enim klikom s podjetjem vzpostavi stik.

 

google oglasevanje kregar

Si pripravljen da začnemo s projektom? Z lastnimi besedami ga opiši in poskrbeli bomo, da bo prodajno uspešen

Začnimo vaš projekt