ŠTUDIJA PRIMERA: KÄRCHER KUŠLJAN D.O.O.


Od domačega dvorišča do spletnega uspeha

IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE
GOOGLE OGLAŠEVANJE
OPTIMIZACIJA SPLETNE TRGOVINE
FACEBOOK OGLAŠEVANJE
Študija primera: Kärcher Kušljan d.o.o.

Podjetje Kušljan Kärcher z nami sodeluje že več let. Prvo verzijo spletne trgovine smo jim naredili leta 2012. Takrat je bilo to še majhno podjetje, ki je poslovalo z domačega dvorišča. Od takrat se je marsikaj spremenilo …

Podjetje je uspešno zavzelo splet in spletni nakupi se povečujejo iz meseca v mesec. Le kako je možno, da podjetje v nekaj letih pride iz svojega dvorišča do tropasovne avtoceste?

Z vztrajnostjo, trdim delom in s pomočjo partnerja, ki mu vtira pot na spletu.

33%

večji obisk spletne trgovine

408%

večja stopnja konverzije

58%

povečanje direktnega obiska

679%

povečanje direktnih nakupov

USTANOVITELJ STANKO KUŠLJAN

Začetnik podjetja je Stanko Kušljan, ki se je z visokotlačnimi čistilci srečal kot elektromehanik. Leta 1973 se je podal na samostojno pot, se preusmeril v proizvodnjo in servis visokotlačnih čistilcev. Na domačem dvorišču je začel najprej s popravili, nadaljeval pa tudi s prodajo. Sodeloval je z nemškimi partnerji, hodil po terenu po nekdanji Jugoslaviji …

V sedanjem Kärcherjevem servisu je mogoče najti čistilne naprave za prav vsako potrebo, že od metle naprej: vse za pometanje dvorišč in tal, čiščenje fasad, žlebov, kanalizacijskih cevi in avtomobilov. Na voljo imajo sesalnike za suho sesanje doma in tudi za alergike, sesalnike za pepel, ekstrakcijske sesalnike za oblazinjeno pohištvo, parne čistilce s priključki za čiščenje in likanje, potopne črpalke, zalivalne sisteme, ure za vrt, … Nudijo hobi program in izdelke za profesionalno rabo, npr. za avtopralnice, podjetja, kmetije …

Ustanovitelj Stanko Kušljan - Kärcher Kušljan d.o.o.

KAKO SE JE VSE SKUPAJ ZAČELO?

Tako kot večina dobrih zgodb. S preprostim vabilom: pridi sem, tukaj je super :). S podjetjem smo sicer uspešno sodelovali že leta, vendar so se šele konec leta 2016 odločili, da to sodelovanje nadgradijo.
Študija primera: Kärcher Kušljan d.o.o.

SPLETNA TRGOVINA

Prenova spletne trgovine je bila več kot potrebna. Ne gre za to, da je bila prejšnja spletna trgovina grozna, temveč je potrebovala osvežitev in bolj dovršeno uporabniško izkušnjo kot se za vrhunske aparate Kärcher tudi spodobi. Spletna slika mora biti vsaj tako dobra, kot je realnost.

GOOGLE ADWORDS OGLAŠEVANJE

Dobro spletno trgovino že imamo, torej smo to odkljukali. Ko je nekaj dobro, želiš to pokazati čim več ljudem in nič ni boljšega za hitro pridobitev prve pozicije v najbolj popularnem brskalniku (Google) kot AdWords oglaševanje. To je podjetju dalo možnost, da hitro in kvalitetno predstavi svojo široko ponudbo ljudem, ki jo dejansko iščejo. Tu se je pojavil prvi BUM v nakupih in preskok iz samo še ene spletne trgovine do takšne, ki prodaja.

V podrobnosti se tukaj ne bom spuščala. Če vas zanima, kako točno tovrstno oglaševanje deluje, se lahko oglasite pri nas na kavi. Povem lahko le to, da smo se za rezultate resnično potrudili in delali na tem, da so vsak dan oziroma vsak mesec boljši.

OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

Ko smo osvojili Google AdWords je bil čas, da izboljšamo še organske pozicije. Temu rečemo tek na dolge proge. Tako si podjetje zagotovi prisotnost na prvi strani Googla za dlje časa. Večina ljudi išče na prvi strani. Če vprašanje malce obrnem: kdaj ste se vi nazadnje znašli na tretji strani Googla? Se ne spomnite? Tudi jaz ne!

(interni Spletnik memo)
“Je Marjanca klicala notr, kaj je imenik, če se splača met notr povezavo? Sem rekel, da je kr neki, da se ne splača, da bomo mi naredil povezave v sklopu optimizacije. Takoj nazaj odgovori: “sej sm vedla….” Je pa izpostavila, da so tik pred tem, da bodo začeli optimizacijo z nami.”

Študija primera: Kärcher Kušljan d.o.o.
Študija primera: Kärcher Kušljan d.o.o.

FACEBOOK OGLAŠEVANJE

Z željo dodati še piko na i, smo se usmerili tudi na Facebook oglaševanje, saj je idealen kraj za starejšo populacijo (da, Facebook ni več samo za mlade), ki brska, bere, išče in je nasplošno izredno dovzetna za nova odkritja. Ni važno ali gre za električno metlo, nov sesalec vrhunske znamke ali visokotlačno napravo, ki so jo imeli namen kupiti že prej, a to nikoli ni prišlo na vrsto.

Facebook je fantastično orodje za doseganje teh potencialnih strank, saj jim tako lahko, na njim poznan in prijazen način, predstavijo svoje produkte.

KAJ IMATA SKUPNEGA SPLETNIK IN KUŠLJAN KÄRCHER?

VREDNOST …

Tako, kot je Januš sam povedal:

Ljudje smo narejeni, da bi radi za najnižjo ceno najboljše kupili. Imamo veliko strank, ki pravijo: “daj mi nekaj poceni in dobrega”, to dejansko ne obstaja! Denar je vedno vaš, ti pa znamo svetovati, da ti ne bo žal čez 2 leti. – JANUŠ

… in CELOVIT PRISTOP

Zadovoljna stranka je ta, ki ji nudiš vse. Od nakupa… čez leta spremljaš njo in njeno “mašino” in gradiš na zaupanju. – JANUŠ

Točno to strankam govorimo mi vsak dan, zato je podobno od nas slišalo tudi podjetje Kušljan Kärcher, še preden je sploh začelo z nami sodelovati.

Študija primera: Kärcher Kušljan d.o.o.

Tudi v vašem podjetju splet še vedno ne igra enakovredne vloge? Čas je, da se to spremeni.

Analizirali bomo vaše trenutno stanje ter vam v € prikazali potencial, ki ga zanemarjate.