[Novost] Google Analitika v aplikaciji Newsletter.si

Avg 19, 2015
Avg 19, 2015

Kako pomembno je meriti, koliko obsikovalcev pride na spletno stran, čivkajo že ptički. To, da pa lahko merimo posamezni vir obiska, konkretneje obisk iz naslova vaših e-novic, pa je lahko za marsikoga podatek, ki lahko drastično spremeni tok miselnosti. Pravijo, da se vloženi evro v pripravo in pošiljanje e-novic lahko povrne do 40-krat! Vendar, če ne meriš, tega na moreš vedeti. Ali ni tako?
Tokrat vam želim predstaviti, kako lahko v sklopu orodja Google Analytics, beležite obisk iz naslova e-novic, ki ste jih poslali z orodjem Newsletter.si.
Ob vklopu funkcije GA, se vsem povezavam, ki se nahajajo v vaši e-novici, avtomatično doda dodatne parametre, ki jih Google Analytics prepozna in tako obiskovalce, ki pridejo iz naslova e-novic označi z virom, ki se imenuje “Newsletter.si”.

Kako vklopiti GA za vaše e-novice?

V orodju Newsletter.si GA vklopimo ob kreaciji e-mail kampanje. Čisto spodaj se nahaja Izbirna možnost za sledenje v Google Analytics​ , ki jo enostavno obkljukate.
newsletter-ga

Kako funkcija GA deluje iz tehničnega vidika?

Ob vklopu funkcije se vašim url naslovom dodajo naslednji parametri, ki jih GA prepozna:
utm_source = newsletter.si
utm_medium = email
utm_campaign = Ime kampanije
Tako bo npr. vaš url naslov v e-mail kampanji z imenom “Testna kampanija” https://spletnik.si postal https://spletnik.si/utm_source=newsletter.si&utm_medium=email&utm_campaign=Testna+kampanja
Spodaj lahko vidite še primer tega, kako lahko učinek vaših e-novic spremljate v Google Analytics orodju.
GA-newsletter

Za več vprašanj, ki se navezujejo na orodje Newsletter.si in profesionalno pošiljanje e-novic, nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas pokličite brezplačno na 080 33 39.
Veliko uspeha.
Uroš Bogdanović

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.