Izdelava spletne trgovine za 1000€ vs. za 5000€

Mar 20, 2020
Mar 20, 2020

Danes bomo govorili o cenah spletne trgovine – na kaj morate biti pozorni pri izbiri ponudnika, kakšne stroške lahko spletna trgovina prinese v nadaljevanju ter kakšen proračun je dejansko potrebno nameniti za profesionalno spletno trgovino.

Če so pred leti spletne trgovine postavljali le izkušeni programerji, jo danes s predlogami in video vodiči lahko za nekaj sto evrov izdela praktično vsak (tudi sami) – pa je to res najcenejša naložba v spletno trgovino oz. v vaš posel?

Tudi sam sem bil pred leti v vlogi, ko sem potreboval spletno trgovino, katero mi je takrat izdelal znanec za 700€, danes pa delam v spletni agenciji Spletnik, kjer se izdelave spletne trgovine lotimo na izjemno profesionalnem nivoju v krogu ekipe 25 ljudi.

Članek je zato napisan a 16-letnimi izkušnjami in verjamem, da vam bo koristil. V kolikor pa ste sami trenutno v fazi, ko iščete izdelovalca spletnih trgovin, obiščite spletno stran www.spletnik.si ali pa pokličite na 016009930 – z veseljem vam odgovorimo na vsa vprašanja.

Izdelava spletne trgovine za 1000 €

Ko govorimo o izdelavi spletne trgovine za 1000€, govorimo na prvi pogled o izjemno poceni izdelavi spletne trgovine.

Zavedati se moramo, da prodaja preko spleta ni mačji kašelj – nakup predloge na spletu, prilagoditev dizajna glede na panogo, vnos in konfiguracija izdelkov, vnos vsebine, nastavitve plačilnih pogojev, nastavitve modulov (ki so med sabo kompatibilni) ter objava spletne trgovine na domeni lahko profesionalcu, ki se s tem ukvarja že leta, vzame od 5-15 dni.

Praktičen izračun

Poglejmo si koliko minimalno stanejo določeni sestavni deli izdelave spletne trgovine.

  • Spletna trgovina za 1000€ je najverjetneje izdelana na podlagi v naprej kupljene teme, ki v povprečju stane 50€,
  • osnovna konfiguracija pred začetkom izdelave (priprava strežniške infrastrukture, instalacija platforme za izdelavo spletne trgovine, konfiguracija jezika, vnos osnovnih podatkov podjetja, logotipa, favicona, nastavitve plačilnih načinov, davčne stopnje, stroškov dostave, vnos splošnih pogojev, konfiguracija SMTP nastavitev, …) zagotovo zahteva vsaj 1 dan dela, kar ob urni postavki 50€ skupaj znese minimalno 400€,
  • dodatni moduli (za pohitritev trgovine, za napredni iskalnik na trgovini, modul za kreditno-kartično plačevanje, …) stanejo vsaj 300€.

Tako smo brez načrtovanja spletne trgovine, brez oblikovanja, brez vnosa produktov, brez konfiguracije modulov že na številki 750€. Če predpostavljamo, da programer spletno trgovino za 1000€ izdeluje 5 dni (kar je izjemno hitro), ena ura njegovega dela pa stane povprečno 50€, si lahko mislite, kako profesionalen produkt boste za to dobili, in koliko vam bo v okviru te cene v nadaljevanju nudene tudi podpore pri urejanju in posodabljanju trgovine – NIČ, če le vaš izvajalec ni pripravljen iti v minus.

Kaj, ko moduli med sabo ne bodo več kompatibilni?

Na koga se boste obrnili, ko bo treba spletno trgovino posodobiti?

Na tej točki se morate vprašati, ali boste zadovoljni z izdelavo spletne trgovine za 1000€, ki je bila narejena po liniji minimalnega odpora in v nadaljevanju plačali še nekaj sto evrov za uredniške in programerske storitve (1h programerskih storitev v povprečju stane 50€)?

Večina podjetij v roku enega leta ugotovi, da je izdelava spletne trgovine za 1000€ v resnici za 2000€+ in da to ni investicija ampak strošek, če se na spletni trgovini prodaja dejansko ne dogaja.

Na kaj morate biti pozorni pri izdelavi spletne trgovine za 1000€?

Nasveti za prodajo

Svojega izvajalca vprašajte po nasvetu za spletno prodajo – kaj vpliva na prodajo na spletu, kako spletno trgovino ohranjati aktualno, kako spletno trgovino prikazati pravilnim ljudem, kaj sploh lahko pričakujete, da se bo po objavi spletne trgovine zgodilo…

Če boste deležni odgovora tipa “Spletna trgovina za 1000€ bo tako vrhunska in atraktivna, da bodo ljudje takoj začeli kupovati!”, potem vam lahko mirne vesti rečem, da vam vaš izvajalec prodaja mačka v žaklju, želi samo tistih “instantnih 1000€” in si bo naložil minimalno opravka z vami. 

Pri taki trgovini se tako hitro pojavijo nepravilnosti, zato ti na tej točki predlagam, si da si pogledaš naš priročnik in prebereš več o tem.

Oblikovanje spletne trgovine

Spletna trgovina za 1000€ bo narejena na vnaprej pripravljenem dizajnu, zato izvajalca vprašajte za kakšen dizajn gre.

Če bo odgovor “spletno trgovino vam naredimo v unikatnem grafičnem dizajnu”, potem je tudi to zagotovo ena debela laž.

Zakaj?

Če se dizajn v celoti pripravlja iz točke nič, potem bo samo priprava dizajna terjala (v najboljšem primeru, za osnovno spletno trgovino) vsaj 2 tedna. Da argumentiram še podrobneje: vsaj en dan bo namenjen wireframe-u (shematski prikaz spletne trgovine), glede na wireframe bo potem dizajner potreboval vsaj en teden za pripravo dizajna vseh podstrani spletne trgovine, potem pa dober teden potrebuje še programer, ki ta dizajn spravi v živo, klikabilno obliko.

Dveh tednov dela s strani treh različnih ljudi zagotovo ne boste dobili za 1000€, še manj pa v treh dneh.

Pomoč in podpora po izdelavi

Izvajalca vprašajte tudi, koliko podpore v nadaljevanju je vključene v izdelavo spletne trgovine za 1000€. Podporo boste zagotovo potrebovali (pri prenovi trgovine, preteklih modulih ali dodelavah na vaši trgovini), pri nizkocenovnih spletnih trgovinah pa ta zagotovo ni kar sama po sebi vključena v ceno, ampak boste vse dodatne ure morali doplačevati. Povprečna urna postavka programerjev v Sloveniji je 50€ – če ga vsak mesec rabite zgolj za eno uro, je to že v prvem letu 600€ dodatnih stroškov.

Je vaš cilj preko spleta prodajati? Bi bili radi deležni podpore tudi v nadaljevanju?

Potem si pozorno preberite nadaljevanje članka.

Izdelava spletne trgovine za 5000 €

Podjetje, ki išče izdelavo spletne trgovine za 5000€, po vsej verjetnosti ve, kaj pomeni naložba v spletno prodajo.

Med izdelavo spletne trgovine za 500€ in pa izdelavo spletne trgovine za 5000€ je velika razlika – v prvem primeru je izdelava narejena po liniji minimalnega odpora, vnaprej pripravljenim dizajnom, v drugem pa je spletna trgovina za 5000€ naložba, za katero se naše stranke odločajo najpogosteje.

Pri izdelavi spletne trgovine za 5000€ govorimo o izdelku, ki je prilagojen točno vašim potrebam in željam.

Pred začetkom izdelave se z našim projektnim vodjo pogovorite glede dizajna, vaših izdelkov in načina prodaje do sedaj, ter vaših pričakovanj od spletne trgovine.

Nato naši oblikovalci pripravijo dizajn, ga v skladu z vašimi željami prilagodimo, vnesemo vaše izdelke ter zakupimo vse module, za katere že vnaprej vemo, da jih boste potrebovali oz. bodo vam in vašim kupcem olajšali uporabo spletne trgovine.

Prav tako vam svetujemo pri izgradnji načrta prodaje v nadaljevanju, vam jasno predstavimo, kaj od spletne trgovine lahko pričakujete (in česar ne), v nadaljevanju pa imamo za vsak vaš izziv pripravljeno tudi rešitev.

Za izgradnjo spletne trgovine, ki je temelj vaše spletne prodaje, v povprečju potrebujemo 21 delovnih dni, pri tem je z vami vedno v kontaktu naš projektni vodja – se pa tu zgodba šele začne. Naša največja prednost je vse, kar pride po objavi spletne trgovine – akvizicija trga, gradnja prepoznavnosti, optimizacija konverzij, itd.

Če boste izvajalca vaše nove spletne trgovine izbirali zgolj glede na ceno, potem žal nismo pravi partner za vas. Če pa iščete odkritega partnerja, ki vam bo postavil realna pričakovanja in pri katerem boste vedno dobili argumentirane vložke in nasvete, potem pa ste dobrodošli, da si za začetek ogledate naš cenik izdelave spletnih trgovin ali pa nam predstavite svoj projekt in začnemo skupaj graditi uspešno zgodbo.

Kazalo

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.