To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Izdelava spletne trgovine za 500€ vs. za 5000€ ČLANEK POSODOBLJEN DNE 7.6.2018

Danes bomo govorili o cenah spletne trgovine – na kaj morate biti pozorni pri izbiri ponudnika, kakšne stroške lahko spletna trgovina prinese v nadaljevanju ter kakšen proračun je dejansko potrebno nameniti zaprofesionalno spletno trgovino. Če so pred leti spletne trgovine postavljali le izkušeni programerji, jo danes s predlogami in video vodiči lahko za nekaj sto evrov izdela praktično vsak – pa je to res najcenejša naložba v spletno trgovino oz. v vaš posel?

Izdelava spletne trgovine za 500€

Ko govorimo o izdelavi spletne trgovine za 500€, govorimo na prvi pogled o izjemno poceni izdelavi spletne trgovine. Zavedati se moramo, da prodaja preko spleta ni mačji kašelj – nakup predloge na spletu, prilagoditev dizajna glede na panogo, vnos in konfiguracija izdelkov, vnos vsebine, nastavitve plačilnih pogojev, nastavitve modulov (ki so med sabo kompatibilni) ter objava spletne trgovine na domeni lahko profesionalcu, ki se s tem ukvarja že leta, vzame od 2-5 dni. Naredimo praktični izračun: 100€ za nakup predloge, povprečno 200€ za dodatne module, pa smo že na številki 300€. Če predpostavljamo, da programer spletno trgovino za 500€ izdeluje 3 dni (kar je izjemno hitro), ena ura njegovega dela pa stane povprečno 50€, si lahko mislite kako profesionalen produkt boste za to dobili in koliko vam bo v okviru te cene v nadaljevanju nudene tudi podpore pri urejanju in posodabljanju trgovine – NIČ, če le vaš izvajalec ni pripravljen iti v minus. Kaj, ko moduli med sabo ne bodo več kompatibilni? Na koga se boste obrnili, ko bo treba spletno trgovino posodobiti?

Na tej točki se morate vprašati, ali boste zadovoljni z izdelavo spletne trgovine za 500€, ki je bila narejena po liniji minimalnega odpora in v nadaljevanju plačali še nekaj sto evrov za uredniške in programerske storitve (1h programerskih storitev v povprečju stane 50€)? Večina podjetij v roku enega leta ugotovi, da je izdelava spletne trgovine za 500€ v resnici za 1000€+ in da to ni investicija ampak strošek, če se na spletni trgovini prodaja dejansko ne dogaja.

Na kaj morate biti pozorni pri izdelavi spletne trgovine za 500€?
Ne glede na ceno, mora dizajn biti prilagojen za tablice in telefone (odzivna spletna trgovina). Svojega izvajalca vprašajte po nasvetu za spletno prodajo – kaj vpliva na prodajo na spletu, kako spletno trgovino ohranjati aktualno, kako spletno trgovino prikazati pravilnim ljudem, kaj sploh lahko pričakujete, da se bo po objavi spletne trgovine zgodilo… Če boste deležni odgovora tipa “Spletna trgovina za 500€ bo tako vrhunska in atraktivna, da bodo ljudje takoj začeli kupovati!”, potem vam lahko mirne vesti rečem, da vam vaš izvajalec prodaja mačka v žaklju, želi samo tistih “instantnih 500€” in si bo naložil minimalno opravka z vami.

Spletna trgovina za 500€ bo narejena na vnaprej pripravljenem dizajnu, zato izvajalca vprašajte za kakšen dizajn gre. Če bo odgovor “spletno trgovino vam naredimo v unikatnem grafičnem dizajnu”, potem je tudi to zagotovo ena debela laž. Zakaj? Če se dizajn v celoti pripravlja iz točke nič, potem bo samo priprava dizajna terjala (v najboljšem primeru, za osnovno spletno trgovino) vsaj 2 tedna. Da argumentiram še podrobneje: vsaj en dan bo namenjen wireframe-u, glede na wireframe bo potem dizajner potreboval vsaj en teden za pripravo dizajna vseh podstrani spletne trgovine, potem pa dober teden potrebuje še programer, ki ta dizajn spravi v živo, klikabilno obliko. Dveh tednov dela treh različnih ljudi zagotovo ne boste dobili za 500€, še manj pa v treh dneh.

Izvajalca vprašajte tudi, koliko podpore v nadaljevanju je vključene v izdelavo spletne trgovine za 500€. Podporo boste skoraj zagotovo potrebovali, pri nizkocenovnih spletnih trgovinah pa ta zagotovo ni kar sama po sebi vključena v ceno, ampak boste vse dodatne ure morali doplačevati. Povprečna urna postavka programerjev v Sloveniji je 50€ – če ga vsak mesec rabite zgolj za eno uro, je to že v prvem letu 600€ dodatnih stroškov.

Je vaš cilj preko spleta prodajati? Bi bili radi deležni podpore tudi v nadaljevanju? Potem si pozorno preberite nadaljevanje članka.

Izdelava spletne trgovine za 5000€

Podjetje, ki išče izdelavo spletne trgovine za 5000€, po vsej verjetnosti ve, kaj pomeni naložba v spletno prodajo. Med izdelavo spletne trgovine za 500€ in pa izdelavo spletne trgovine za 5000€ je velika razlika – v prvem primeru je izdelava narejena po liniji minimalnega odpora, vnaprej pripravljenim dizajnom, v drugem pa je spletna trgovina za 5000€ naložba, za katero se naše stranke odločajo najpogosteje. Pri izdelavi spletne trgovine za 5000€ govorimo o izdelku, ki je prilagojen točno vašim potrebam. Pripravimo dizajn, ga v skladu z vašimi željami prilagodimo, vnesemo vaše izdelke ter zakupimo vse module, za katere že vnaprej vemo, da jih boste potrebovali oz. vam bodo olajšali uporabo spletne trgovine. Prav tako vam svetujemo pri izgradnji načrta prodaje v nadaljevanju, vam jasno predstavimo, kaj od spletne trgovine lahko pričakujete in česar ne morete, v nadaljevanju pa imamo za vsak vaš izziv pripravljeno rešitev.

Za izgradnjo spletne trgovine, ki je temelj vaše spletne prodaje, v povprečju potrebujemo 21 delovnih dni – se pa tu zgodba šele začne. Naša največja prednost je vse, kar pride po objavi spletne trgovine – akvizicija trga, gradnja prepoznavnosti, optimizacija konverzij, itd.

Če boste izvajalca vaše nove spletne trgovine izbirali zgolj glede na ceno, potem nismo pravi partner za vas. Če pa iščete odkritega partnerja, ki vam bo postavil realna pričakovanja in pri katerem boste vedno dobili argumentirane vložke in nasvete, potem pa ste dobrodošli, da si za začetek ogledate naš cenik izdelave spletnih trgovin ali pa nam predstavite svoj projekt in začnemo skupaj graditi uspešno zgodbo.

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017