Je Magento najboljša platforma za spletne trgovine?

Nov 11, 2020
Nov 11, 2020

V letošnjem letu je število spletnih trgovin naraslo kot gobe po dežju – sploh na platformi Magento, ki je še vedno ena bolj priljubljenih spletnih trgovin.

Če je še lani spletna trgovina bila “prednost”, je letos ta postala nuja za vse trgovce. Tudi potrošniki vse bolj zaupajo spletnim trgovinam, ker so se iz izkušenj sedaj že naučili, da je spletno nakupovanje varno in enostavno. 

Spletna prodaja je zaradi tega v zadnjih nekaj letih že tako močno naraščala. Spletni trgovci lahko ponudijo nizke cene, saj imajo v primerjavi s fizičnimi trgovinami nižje stroške obratovanja, hkrati pa lahko kupcem še vedno zagotavljajo svoje kvalitetne produkt – enake, kot (bi) jih v fizičnih trgovinah.

Magento spletna trgovina

Magento je izredno popularna CMS platforma za postavitev e-trgovine. Platforma je zelo zmogljiva in prilagodljiva, kar se odraža v prijetni uporabniški izkušnji, upravljavci pa imajo možnost učinkovitega upravljanja naročil, zalog in naročnikov.

Magento zmore prenesti presenetljivo število produktov in veliko naročil (v eni uri).

S pomočjo vgrajenih možnosti za pospeševanje prodaje je sistem že v osnovi zasnovan tako, da stremi k povečevanju povprečne vrednosti nakupov. Marsikatere velike znamke za svoje spletne trgovine uporabljajo platformo Magento, med drugim tudi Nike, HP, Canon, Seat itd.

Samostojna izdelava spletne trgovine Magento

Izdelava spletnih trgovin Magento je lahko brezplačna ali plačljiva, odvisno od paketa, ki ga izberete. Plačljiva verzija zagotavlja visoko zmogljivost in dodatne funkcije ter profesionalno podporo za shranjevanje v oblaku. Odprtokodna različica Magento je sicer lahko brezplačna, saj lahko osnovno programsko opremo brezplačno prenesete. Še vendar pa morate odprtokodno Magento različico plačati, če želite uporabljati naprednejše funkcije. Poleg tega je treba dodatno plačati pristojbine za gostovanje in administracijo spletnih strani.

V vsakem primeru pa sta pri samostojni izdelavi spletne trgovine na katerikoli platformi največja vložka vaš čas in znanje, ki ga tak projekt terja.

povprasevanje povprasevanje

Magento gostovanje

Baza podatkov za potrebe Magento spletne trgovine potrebuje močne strežnike. Obstaja sicer več podjetji, ki se ukvarjajo z gostovanjem, kot naprimer Nexcess ali SiteGuard, a vendar so strežniki izven Slovenije, kar lahko predstavlja raznorazne težave. Priporočamo, da zaradi boljše podpore in lažje komunikacije, izberete slovenskega ponudnika gostovanja.

Magento razširitve

Magento ponuja najširšo paleto možnosti prilagajanja z več kot 5900 razširitvami, ki so na voljo na Magento marketplace. V kolikor se v svet spletne prodaje šele podajate in s spletnim trgovanjem nimate izkušenj, vam svetujemo, da si več preberete v našem blog zapisu o Magento razširitvah. V nasprotnem primeru nas pokličite za nasvet.

magento
Amasty platforma za nakup Magento modulov in razširitev.

Selitev obstoječe spletne trgovine na Magento

Magento uporablja Entity-attribute-value model (EAV), kar pomeni, da tudi če preselite bazo podatkov – vključno z vašimi strankami, naročili, kategorijami in izdelki, morate še vedno napisati skripto, da bo baza podatkov sinhronizirana.

Sicer imate na spletu veliko razširitev (cart2cart, litextension, …), ki vam pri procesu selitve pomagajo, vendar vam vseeno svetujemo, da si poiščete pomoč strokovnjaka. Pri tem morate paziti, da najdete specializiranega strokovnjaka.

magento
Litextension program za migracijo podatkov med različnimi platformami.

Naj vam povem, da (po navadi) specializiranih strokovnjakov tako za front-end, kot za back-end ni, zato bodite pri izbiri strokovnjaka pozorni.  Spletnik ekipa je izurjena in usposobljena, da vam pri tem pomaga.

Magento platforma – nadgradnja

Magento je uspel opraviti res vrhunsko delo, saj je vseh 6 let po izdaji zadnje različice Magento 1 (Magento 1.9) redno zagotavljal vse potrebne varnostne posodobitve, kar je omenjeni platformi samo dodatno utrdilo vrhunski sloves med vsemi trgovinskimi platformami na trgu. Kot pri vsej tehnologiji, pa se je tudi doba podpore za Magento 1 končala.

Prva različica Magento 1 je bila izdana že davnega leta 2007. In po skoraj 13. letih, kar verjetno opažate tudi sami, se je na področju spletnega nakupovanja spremenilo veliko stvari.

Magento je bil odločen, da bo temu trendu sledil tudi v prihodnje in s tem še naprej zagotavljal in ohranjal primat vrhunske trgovinske platforme. Podpora prvi različici Magento se je končala junija 2020 in v uporabo je prišel Magento 2.

Zakaj je Magento 2 najboljša platforma za spletno trgovino?

Zakaj je Magento 2 najboljša platforma za spletno trgovino?

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri izdelavi spletne trgovine za svoje podjetje, je izbira prave razvojne platforme. Poiščite tisto platformo, ki bi lahko ustvarila spletno trgovino za najboljšo interakcijo s strankami, ne glede na to, ali gre za razvoj trgovine od začetka ali prenos le-te na boljšo platformo. Za Magento platformo sicer potrebujete znanje programiranja in je v primerjavi z drugimi podobnimi platformami dražja, vendar zagotavlja tekoče delovanje, več prometa ter je na splošno bolj zanesljiva. Naštejmo torej razloge, zakaj je Magento najboljši za izdelavo spletne trgovine.

Podpora velike skupnosti strokovnjakov

Platforma Magento prinaša skupnost razvijalcev, agentov in svobodnjakov. Poleg tega je za Magento na voljo tudi veliko brezplačnih zunanjih razširitev in brezplačne programske opreme, ki jo uporabniki lahko enostavno uporabljajo. Tudi če se razvijalec znajde v težavah sredi razvoja spletne trgovine Magento ali se lastnik podjetja sooči s težavo v spletni trgovini, je pomoč enostavno in hitro najti. Lahko računate, da bo skupnost odgovorila na vaša vprašanja in pomisleke.

Tudi v Spletniku se ponašamo z vrhunsko podporo za naše naročnike – preberite več o naši podpori spletnih trgovin.

Platforma je prilagodljiva – Magento modul

Posodobljena platforma Magento ima strukturo modulov, kar ji daje možnost neprimerljive prilagodljivosti. S temi prilagodljivimi moduli lahko razvijalci svobodno omogočijo ali onemogočijo natančno želene komponente. Prilagodljiva struktura je vedno prednost za podjetja s spletnim poslovanjem, saj je povečanje rasti sestavni del njihovega razvoja. Torej imate na voljo več razširitev in modulov Magento, na katere se lahko zanesete za dodajanje novih funkcionalnosti v prihodnosti, ko bo vaše podjetje raslo.

Odlična zmogljivost

Uporabniku prijazne Magento trgovine ponujajo 20 % večjo hitrost v primerjavi s prejšnjo verzijo platforme. Ta metrika je ključnega pomena, saj ima daljnosežen vpliv na nakupovalno izkušnjo, ki jo trgovina Magento ponuja kupcem. Hkrati dobra hitrost nalaganja koristi trgovini z vidika SEO, kar pomeni, da ima večje možnosti za uvrstitev višje in da je vidna na spletu.

Izjemna odzivnost

Odzivni dizajn je pri spletni trgovini obvezen element, saj vas poveže s strankami prek mobilnega prodajnega kanala. Magento 2 obljublja neverjetno odzivnost, kar je še en razlog, zakaj morate nanj v letu 2020 absolutno preiti (če trenutno še vedno uporabljate verzijo 1.N).

Platforma podpira HTML5, ki ga lahko izkoristite za izjemne nakupovalne izkušnje ne glede na napravo, s katero obiskovalci dostopajo do vaše trgovine.

Če odzivno spletno mesto ni dovolj, lahko najamete tudi storitve strokovnega podjetja za razvoj aplikacij za e-trgovino, da ustvarite mobilno aplikacijo, ki ustreza trgovini. Vsekakor je Magento 2 odličen glede odzivnosti.

Napredna personalizacija

Z napredovanjem v različici obstaja več možnosti glede personalizacije. Mogoče je slediti vedenju kupcev, njihovim željam in zgodovini brskanja. Ko poznate te meritve, lahko strankam zagotovite zelo osebne izkušnje, ki očitno izboljšajo možnosti za konverzijo. Prilagoditev je lahko v obliki kontekstnih ponudb, priporočil za izdelke in tržnih spodbud vseh vrst.

Večina spletnih podjetji, specializiranih za spletno prodajo ima svoje in-house razvijalce, ki za potrebe podjetja razvijajo in oblikujejo predloge spletnih strani in trgovin. Lahko pa razvoj in oblikovanje spletne trgovine prepustite izkušenim strokovnjakom, ki poznajo vse zakonitosti Magento platforme, kot tudi digitalnega marketinga. Pri nas vam spletno trgovino z vsem kar potrebujete za uspeh na spletu postavimo že za 5499 € + DDV. Kaj vsebujejo Spletnik paketi izdelave spletnih trgovin, si lahko ogledate v ceniku izdelave spletnih trgovin. Za ponudbo po meri ali za dodaten nasvet, pa nam pišite na info@spletnik.si.

Uspešno,
Spletnik

5/5 - (2 votes)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (2 votes)