Pasti poceni spletne strani

Avg 16, 2023
Avg 16, 2023

V dinamičnem okolju sodobnega (digitalnega) poslovanja, spletna stran ni več zgolj opcija ampak absolutna potreba. Vse od novonastalih pa do uveljavljenih podjetij, ki želijo poskrbeti za svojo spletno prisotnost, je dobro oblikovana spletna stran postala temelj uspeha.

Čeprav se cenejše možnosti spletne strani morda zdijo zelo vabljive, imajo pogosto skrite pomanjkljivosti, ki lahko ovirajo rast in potencial podjetja.

Razumevanje pomena kvalitetne spletne strani, privlačnosti cenovne dostopnosti in morebitnih tveganj, ki so vključena, lahko vodijo podjetnike k sprejemanju premišljenih odločitev. Ko gre za kvaliteto spletnih strani in doseganje želenih rezultatov, obstaja velika razlika med tem koliko ste pripravljeni investirati in kaj za ta denar dobite.

Poceni ali draga spletna stran

Povzetek:

  • Cenovno ugodne spletne strani: številna nova podjetja se odločijo za poceni variante spletnih strani, ko se podajo na podjetniško pot, pri čemer pogosto podcenjujejo vpliv dobro oblikovane strani.
  • Videz ni vse: kvalitetne spletne strani vključujejo funkcije, ki presegajo površinsko estetiko, zajemajo optimalne sisteme, uporabniško izkušnjo in dinamično vsebino.
  • Višina proračuna: čeprav je denar lahko glavni dejavnik odločitve, je naložba v zanesljivo in optimizirano spletno mesto pametnejša izbira, če upoštevamo dolgoročne koristi.
  • Previdnost pri agencijah: Agencije, ki ponujajo nizke cene za izdelavo spletne strani, lahko ogrozijo kakovost z uporabo zastarelih, neprimernih predlog za vašo nišo ali “skrekanih” vtičnikov, kar vodi do ogrožene varnosti strani in slabe uporabniške izkušnje. Sodelovanje z zanesljivimi agencijami zagotavlja posodobitve, varnost in spletno stran optimizirano za rast.
  • Hitrost in SEO sta pomembna: spletne strani, ki se počasi nalagajo, vplivajo na uporabniško izkušnjo in SEO uvrstitve.
  • Strateška naložba: kakovostna spletna stran prinaša boljše dolgoročne rezultate, privablja organski promet, izboljšuje uporabniško izkušnjo in spodbuja rast.

5 razlogov zakaj podjetje potrebuje dobro spletno stran

Spletna prisotnost podjetja, ne glede na panogo, lahko močno vpliva na uspeh podjetja. Pa vendar se še vedno nekatera podjetja ne zavedajo, da večina njihovih strank išče oz. obišče njihovo spletno stran, preden se odločijo za nakup.

Zato močna spletna prisotnost v obliki dobre spletne strani, znatno vpliva na ustvarjanje prihodkov. V nekaterih primerih podjetja oklevajo pri izdelavi spletne strani, ker menijo, da niso dovolj tehnično podkovana in ne razumejo, kako upravljati spletno stran. Velikokrat so podjetja zaskrbljena tudi zaradi cene – kljub temu, da gre v resnici za dolgoročno naložbo, ki vpliva na poslovanje podjetja.

Dobra novica je, da zagotovo obstaja rešitev, ki bo ugodna za vas.

V kolikor pa vas je potrebno še prepričati, so tukaj glavni razlogi, zakaj je pomembno, da ima vaše podjetje dobro spletno mesto:

1.Kredibilnost

V konkurenčnem digitalnem okolju boste verjetno naleteli na več ponudnikov, ki ponujajo podobne storitve ali izdelke kot vi. S privlačno spletno stranjo in vsebino, ki vašemu občinstvu učinkovito posreduje dragocene informacije, si boste povečali možnosti, da bodo stranke izbrale vas.

Dobro oblikovana spletna stran ustvari pozitiven vtis, vliva zaupanje in doda h kredibilnosti vašega podjetja. Nasprotno, pa odsotnost spletne strani lahko povzroči dvome o poslovanju ter kredibilnosti vašega podjetja.

2.Identiteta blagovne znamke

Vzpostavitev identitete vaše blagovne znamke je pomembna strateška poteza.

Opredelitev vaših vrednot, identitete in poslanstva, da podjetju smer in “dušo” v očeh potencialnih strank. Posledično tudi poveča verjetnost konverzije.

Poleg tega vas ta pristop lahko loči od konkurence. Odsotnost spletne strani se lahko izkaže za veliko oviro pri doseganju tega cilja, saj ovira prepoznavnost ter ustvarjanje povezave med vami in vašo publiko.

3.Leadi ali potencialne stranke

Velik razlog za spletno stran, je zanimanje potencialnih strank za vaše podjetje. Ko ljudje obiščejo vaše spletno mesto, jim je všeč kaj ponujate in želijo izvedeti več, lahko hitro vzpostavijo v stik z vami. To pomeni, da imate boljše možnosti za prodajo.

4.Organski promet

Optimizacija spletnih strani za iskalnike (SEO) postane izjemno pomembna, ko imate svojo spletno stran.

Organski promet se nanaša na obiskovalce, ki najdejo vaše spletno mesto z iskanjem določenih ključnih besed ali besednih zvez v iskalnikih, kot so Google, Bing ali Yahoo in nato kliknejo povezavo do vaše spletne strani v rezultatih iskanja. Zato spletna stran, ki je prijazna do iskalnikov, poskrbi, da se vaše podjetje prikaže v Googlu, ko ljudje iščejo produkte, ki jih nudite tudi vi.

zakaj podjetje potrebuje spletno stran

5.Dostopnost in gradnja odnosov

Spletna stran deluje kot “virtualno zbirno mesto”, ki vam omogoča povezovanje s strankami 24/7, vzpostavljanje zaupanja in zagotavljanje pomembnih informacij.

V svetu, ki ga poganja splet, je dobro oblikovana spletna stran močno orodje za razširitev vašega dosega, gradnjo odnosov in konverzije.

V nadaljevanju si bomo pogledali zakaj in v katerih primerih se običajno podjetja odločijo za cenejšo spletno stran in kaj to s sabo prinese.

Pogosti razlogi za cenejšo spletno stran

Obstaja veliko razlogov, zakaj morda razmišljate o cenejši spletni strani:

Imate majhno podjetje in “poceni” stran je vse, kar potrebujete

Številni lastniki podjetij menijo, da spletna stran ni bistveno marketinško orodje. Vendar pa vam lahko odlična spletna stran prinese več strank, kot si mislite.

Ne gre le za način, kako drugi vaše podjetje dojemajo na vašem spletnem mestu. Gre za spletno stran, ki je optimizirana za iskalnike, da vas ciljna publika lažje najde.

Nasprotno pa hitro narejena stran in s pomanjkljivo (če sploh) optimizacijo najverjetneje ne bo dosegala želenih ciljev in ne bo vidna.

Želite nekaj “preprostega”

Spletne strani so veliko bolj kompleksne, kot zgledajo na videz oziroma tisto, kar vidi obiskovalec strani. Zato je iskanje nečesa “preprostega” lahko izziv, saj morate gledati vnaprej in upoštevati dejstvo, da bo tudi stran rastla z vašim podjetjem.

Spletna stran je odvisna od zapletenih sistemov, ki delujejo v zakulisju in jo oblikujejo. Na videz “preprosta” zunanja oblika strani lahko dejansko prikrije precejšnjo stopnjo kompleksnosti.

Imate omejen proračun

Razumljiv razlog, a preden se odločite za najcenejšo verzijo spletne strani, razmislite o svoji niši, njeni odvisnosti od digitalnega marketinga in kakovosti spletne strani, ki ga dobite od poceni strani.

V nekaterih scenarijih bi namesto cenejših spletnih strani priporočali, da raje preizkusite platforme za izdelavo strani, kot sta WordPress ali Wix.

Mislite, da ste našli odlično agencijo po nizki ceni

Pogovarjali ste se z agencijo in sedaj ste prepričani, da je njihova poceni spletna stran vse, kar potrebujete. Vendar je treba upoštevati nekaj stvari preden se dokončno odločite. Ste morda pomislili kako lahko nekatere digitalne agencije zaračunavajo tako nizko ceno?

agencija za izdelavo spletne strani

Kako nekaterim agencijam uspe ponuditi tako nizke cene

Nekatere agencije lahko ponudijo izjemno nizke cene zaradi kombinacije dejavnikov, ki jim omogočajo racionalizacijo stroškov in poslovanja. Ti vključujejo:

Spletna stran je vnaprej izdelana iz predloge

V nekaterih situacijah ni nič narobe s spletno stranjo, oblikovano po predlogi (angl. template). V večini primerov pa te predloge ne upoštevajo vaše posebne niše in načina interakcije strank z vašo blagovno znamko.

To lahko povzroči nižje stopnje konverzije, počasnejše odpiranje spletne strani, manjšo prilagodljivost in vprašljivo notranjo strukturo.

Kako lahko to vpliva na notranjo strukturo? Če predloga/template ponuja samo možnosti A in B in potrebujete možnost C, lahko agencija spremeni možnost A ali B, da bo ustrezala možnosti C, namesto da ustvari povsem novo rešitev.

Agencija uporablja stare ali “skrekane” vtičnike ali teme

Številne agencije, ki ponujajo cenejše spletne strani, bodo uporabljale neprimerne, piratske ali “skrekane” vtičnike/teme. Ne samo, da je ta praksa neetična in nezakonita.

Prav tako ogroža varnost vašega spletnega mesta. Ti vtičniki in teme lahko namreč prihajajo z vprašljivih virov. Poleg tega verjetno ne bodo posodobljeni, kar povzroča varnostne težave. Eden glavnih načinov, kako hekerji lahko vdrejo v recimo WordPress spletne strani, je ravno zastarela programska oprema.

Agenciji ni pomembna notranja struktura spletnih strani

Na storitve oblikovanja in razvoja spletne strani močno vpliva pravilo 80/20. To pomeni, da 80 % potrebnega dela traja 20 % časa, zadnjih 20 % dela pa 80 % časa. Na žalost je delo, ki traja manj časa – vizualna komponenta. To pomeni, da podjetja, ki želijo zmanjšati stroške, pogosto spregledajo zadnjih ključnih 20 %.

Kako to vpliva na vas? Vaša stran ne bo tako hitra, varna ali optimizirana za iskalnike kot ustrezno ustvarjena spletna stran.

vpliv spletne strani na rast podjetja

Kako poceni spletna stran vpliva na vaše podjetje?

Odločitev za poceni narejeno spletno stran ima lahko takojšnje in dolgoročne posledice za vaše podjetje. Medtem ko se prihranek denarja morda zdi privlačen, imajo poceni spletna mesta pogosto omejitve, ki lahko ovirajo rast in uspeh vašega podjetja.

Poceni spletne strani niso optimizirane za iskalnike

Poceni spletna mesta vam prinesejo manj strank, ker običajno niso optimizirana za iskalnike. Veliko različnih dejavnikov vpliva na vašo uvrstitev v Googlu in s tem na sposobnost vašega spletnega mesta, da organsko pridobi stranke.

Slabo narejene spletne strani so počasnejše

Hitrost spletnih strani je dejavnik, ki ga večina ljudi ne upošteva, ko zažene svojo stran. Vendar je to ena tistih stvari, ki jih takoj opazimo, ko obiščemo počasno spletno stran. Za obiskovalca lahko to zelo hitro postane frustrirajoča izkušnja.

Tudi Google se tega zaveda in vas bo uvrstil nižje, če bo vaša stran prepočasna. Zakaj? Ker želijo Google in drugi iskalniki svojim uporabnikom zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo in najbolj relevantne informacije.

Če se vaše spletno mesto dolgo nalaga, bodo vaši obiskovalci odšli stran, kar Google hitro zabeleži ter uporablja te meritve za določanje kakovosti vaših spletnih strani. Zato je hitra spletna stran ključnega pomena. Toda kaj je tako težko pri izdelavi hitrih spletnih strani?

Hitrost spletne strani

Razvijalci nimajo časa za ceno, da bi uvedli te spremembe. Ko plačate 500 EUR za spletno mesto, ne morete pričakovati, da bodo naredili te spremembe ali nadgradnje za tak denar.

Hitrost spletne strani

Dobro narejena spletna stran bi morala imeti čas nalaganja do 3 sekunde. Informacije se tako na strani prikažejo veliko hitreje ali pa je treba uporabiti prednalagalnik (majhna ikona za nalaganje na sredini nekaterih spletnih strani), ko je treba naložiti veliko informacij. V kolikor želite izvedeti več, preberite naš članek: “Slaba hitrost spletne strani vas lahko stane prometa“.

Ne ustvarjajo dobre dinamične vsebine

Notranje strukture spletnih strani, ki so zasnovane za njihovo rast, pogosto niso optimizirane.

Ko plačate za poceni spletno mesto, stran verjetno ne bo vsebovala obsežnih sistemov za ustvarjanje dinamične vsebine. Iskalniki obožujejo nove vsebine.

Recimo, da ne morete dinamično ustvariti strani na podlagi informacij, ki jih vnesete v sistem za upravljanje vsebine. V tem primeru verjetno ne boste mogli zlahka ustvariti nove vsebine, ki bi vas uvrščala višje v iskalnikih.

Slaba uporabniška izkušnja

Vsako stran in elemente na spletni strani je treba ustvariti iz natančnih razlogov. Stran ne raste samo z obstojem. Uvajati je treba nenehne spremembe in občinstvu je treba dati vrednost, da se vrne.

Na primer, zato smo začeli s tem blogom. Bistvo je ustvariti blog koristnih informacij za vse, ki jih zanima svet digitalnega marketinga. Podatki ter informacije izvirajo iz naših lastnih izkušenj in znaj v marketingu in resnično verjamemo, da so dragocene vsebine.

Za primerjavo, slaba izdelana spletna stran bo najverjetneje temeljila na predlogi. Predloge pogosto ne ponujajo prilagodljivosti za ustvarjanje strani s posebnimi postavitvami. Medtem ko lahko s temi rešitvami “ena velikost za vse” naredite spletno mesto videti “OK”, velikokrat ne bodo optimizirana za uporabniško izkušnjo brez številnih sprememb.

Primer; ko je potrebno znova ustvariti stran stranke, ker je druga agencija uporabila nenavadno rešitev za spletno trgovino – več kot 20 spletnih strani, ki niso bile povezane s trgovino. Strani so se na koncu naložile v 12 sekundah, izkušnja krmarjenja ni bila intuitivna in postavitev ni bila videti pravilna.

uporabniška izkušnja na spletni strani

»Poceni« spletne strani so pogosto dražje

Izbira “poceni” spletnega mesta vas bo sčasoma lahko stala več denarja. Več kot 90 % naših strank je zamenjalo agencijo, ker niso bile zadovoljne z izkušnjo prejšnje agencije. Morda se sliši nekoliko presenetljivo, a dovolite, da pojasnimo.

Najverjetneje boste morali spletno stran zgraditi na novo.

Videli smo veliko primerov podjetij, ki kupujejo spletna mesta za nekaj sto evrov in se sprašujejo, zakaj ne napredujejo na spletu.

Običajno je razlog v tem, da obstaja toliko pomembnih komponent spletnega mesta poleg tega, kar vidite na površini.

  • Kdo bo posodabljal programsko opremo za spletno stranjo, da bo zagotovil njeno varnost?
  • Kako hitra je spletna stran?
  • Kako lahko ustvarite novo vsebino za svoje občinstvo in iskalnike?
  • Kakšna vrsta SEO optimizacije je bila izvedena, da bi zagotovili rast vašega spletnega mesta?
  • Katere korake je mogoče sprejeti za večjo stopnjo konverzije?

To je le majhen seznam velikega dela vprašanj, ki niso očitna neizkušenemu očesu nič hudega slutečih strank.

Prepričujejo vas, da ne rastete, ker ne plačujete več

Za Googlove oglase morate porabiti več denarja!” Če ste to slišali, je lahko morda celo res, vendar velikokrat žal ni. Googlovi oglasi so sponzorirani oglasi na vrhu katerega koli Googlovega iskanja. Čeprav je vlaganje v Google Ads lahko zelo koristno, pa to zagotovo ni glavni razlog zakaj vaša spletna stran sploh ne raste!

V kolikor je vaše spletno mesto optimizirano, lahko ljudje organsko najdejo vašo stran (prek iskalnikov), ne da bi se morali zanašati na oglaševanje.

Kaj je potem alternativa? Imejte odlično spletno stran, po kateri je enostavno krmariti. Optimizirajte besedilo na strani, da bodo ljudje lahko našli vaše spletno mesto. Ustvarite vsebino, ki je zabavna ali zanimiva za uporabo in to vsebino delite. V kolikor naredite kakovostno spletno stran in vložite malo dodatnega dela, bo le-ta rasla.

Kadar gre za SEO optimizacijo, oblikovanje in razvoj spletnih strani, smo trdno prepričani, da je najbolje vse delati celostno.

Slabo narejena spletna mesta imajo vprašljivo varnost

Spletne strani, ki niso dobro narejene, imajo pogosto negotovo varnost. Ta spletna mesta so lahko ranljiva za kibernetske napade in vdore v podatke, kar ogroža tako lastnike spletnih strani kot njihove obiskovalce.

Slabe prakse oblikovanja in kodiranja lahko ustvarijo vrzeli, ki jih hekerji lahko izkoristijo, kar povzroči morebitno izgubo občutljivih informacij in škodo ugledu spletnega mesta. Vlaganje v dobro izdelano spletno stran z ustreznimi varnostnimi ukrepi je ključnega pomena za zaščito vaše spletne prisotnosti in ohranjanje zaupanja uporabnikov.

Na žalost ljudje, ki ustvarijo vaše spletno mesto, ustvarijo tudi najpomembnejše ranljivosti. Najpogostejše napake vključujejo:

  • Izvajanje zastarelih različic WordPressa
  • Zastareli vtičniki
  • Slabe poverilnice
  • Nulled/piratski vtičniki in teme
  • Brez SSL certifikata
  • Poceni, nevarno spletno gostovanje

Bolj zanesljiva agencija bo nenehno posodabljala vaše vtičnike in teme. Imeli bodo zanesljive varnostne kopije in varnostne ukrepe, da hekerjem preprečijo napade na vaše spletno mesto. Žal ni nikamor “nemogoče vdreti”, a če na poti strateško postavite več cestnih zapor, bo to veliko manj verjetno.

kvalitetna spletna stran

Na koncu je kakovost pomembnejša od cene

Ne pozabite na rek, ki pravi: “malo denarja, malo muzike“. V kontekstu naše teme to pomeni, da (pre)majhna investicija v spletno stran lahko prinese malo rezultatov in uspeha.

Navsezadnje je najbolj pomembno to, da ne glede koliko plačate, zagotovite, da je to naložba, ki ustreza vašim potrebam in ustvarja želene rezultate.

V kolikor spletna stran ni optimizirana za vaše pozicioniranje in nima kakovostne vsebine ter rezultatov, boste to videli kot strošek, ki vam ne prinaša ničesar.

Pomanjkljivosti poceni izdelanih spletnih strani je žal težko opaziti na prvi pogled zato je pomembno, da razmislite o tem komu boste zaupali tako pomembno nalogo, kot je vaša spletna prisotnost.

Ste pripravljeni dvigniti svojo spletno prisotnost na naslednjo raven? Naša agencija združuje 17 let izkušenj z močno ekipo strokovnjakov, ki se posvečajo vsakemu detajlu, da bo vaša spletna stran zares izstopala. Vaš uspeh je naša prioriteta. Pišite nam!

Uspešno!

Vaš Spletnik

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)