OPTIMIZACIJA
SPLETNIH STRANI (SEO)


Optimizacija spletnih strani (ang. SEO) je proces izboljšave vidljivosti spletnega mesta, s katerim vas uvrstimo med prve pozicije na Googlu, kjer vas iščejo vaše potencialne stranke.

Strokovnjak za optimizacijo

Trajen učinek

SEO optimizacija je sicer proces, ki traja dlje časa, a so uvrstitve na iskalniku Google trajne. Optimizacija je edini način za zagotovitev visokih ogranskih pozicij, s čemer je vaša spletna stran vidna prisotna tam, kjer so nahajajo vaše potencialne stranke.

Povečanje obiska

Glavni cilj optimizacije je uvrstitev na prva mesta iskalnika Google, s čimer se poveča tudi obisk na vaši spletni strani. Skrbno določimo ključne besede, po katerih bomo optimizirali vašo stran!

Brezplačen obisk

Največja prednost optimizacije v primerjavi z Google oglaševanjem je v tem, da so kliki na ogranske zadetke brezplačno! Vsekakor pa je pomembno, da vas uporabniki najdejo med zadetki ter da v naboru konkurentov kliknejo na vaš zadetek!

Zaupanje kupcev

Visoka uvrstitev na iskalniku Google pri uporabnikih vzbuja zaupanje. Google najvišje prikazuje najbolj relevantne zadetke s katerimi so imeli dosedanji obiskovalci dobre izkušnje – med te relevatne zadetke pa s pmočjo SEO optimizacije uvrstimo tudi vas.

Optimizacija spletnih strani v Spletniku


7 razlogov, zakaj podjetja SEO optimizacijo svoje spletne strani zaupajo podjetju Spletnik

Optimizacija spletnih strani

VRHUNSKI SEO REZULTATI

NAROČNIKOM PRINAŠAMO ODLIČNE SEO REZULTATE


V Spletniku na prvo mesto postavljamo rezultate naših strank in ponosni smo na njih! V povprečju smo vsakemu naročniku s pomočjo SEO optimizacije spletnih strani mesta na Googlu izboljšali za 60 pozicij, kar jim je obisk lahko povečalo za 300%.

Kar 85% naših naročnikov trenutno na prvih mestih iskalnika Google, kar je razlog, da z nami sodelujejo dolgoročno in aktivno.

PREGLED UVRSTITEV IN PRIPOROČILA

REDNA POROČILA O NAPREDKU SEO OPTIMIZACIJE


SEO optimizacija spletnih strani je dolgotrajen in transparenten proces. Pomembno je, da ste s potekom optimizacije spletnih strani in napredkom mest spletnih strani na iskalnikih sezanjeni tudi vi.

Iz tega razloga mesečno prejmete podrobno poročilo o spremembah in predvsem predlogih, za še večje izboljšave pa govorite tudi z dodeljenim skrbnikom za optimizacijo vaše spletne strani.

Z rednimi poročili bo vaša sprotna SEO analiza bila toliko bolj pregledna in ažurirana z najnovejšimi spremembami pozicij.

SEO Optimizacija spletne strani - poročila

SEO OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI NI NUJNO DRAGA

VRHUNSKO RAZMERJE MED CENO IN IZPLENOM


Vložek v SEO optimizacijo spletnih strani je razdeljen na dva dela: vložek v t.i. on-site in off-site optimizacijo. Če na hitro pogledamo oba ta pojma in njuno ključno razliko:

  • On-site oz. on-page optimizacija za iskalnike vključuje vse ukrepe, ki jih lahko sprejmemo neposredno na našem spletnem mestu. Torej optimizirano vse elemente, ki so v naši kontroli. Primeri: naslovi, vsebina, notranje povezave in podobno.
  • Off-site optimizacija za iskalnike pa zajema vse tiste faktorje za izboljšanje SEO pozicij na Googlu, kjer pa nimamo neposredne kontrole. V veliki meri spada pridobivanje kvalitetnih povratnih povezav iz ostalih spletnih strani na našo.

Višino vložka določa količina potrebnega dela, ki je pogojena predvsem s številom izbranih ključnih besed. Naši izpiljeni procesi poskrbijo, da je optimizacija spletnih strani opravljena kakovostno, saj samo tako dosežemo vaše poslovne cilje.

V kolikor ste v nekonkurenčni branži, bo optimizacija spletnih strani za vas manjša investicija. V nasprotnem primeru pa bo investicija morala biti višja, saj bo potrebno bistveno več časa in dela, da konkurenco, ki morda optimizacijo svoje spletne strani izvaja že vrsto let, prehitimo.

ZAČETNI PAKET OPTIMIZACIJE

300 €
+ ddv

NAPREDNI PAKET OPTIMIZACIJE

700 €
+ ddv

PREMIUM PAKET OPTIMIZACIJE

900 €
+ ddv

IZPOPOLNJEN PROCES IZVEDBE

OPTIMALEN PROCES SEO OPTIMIZACIJE


SEO optimizacija spletnih strani je ena izmed najbolj živih stvari v spektru digitalnega marketinga.

Algoritmi spletnih iskalnikov se konstantno spreminjajo in čeprav nihče ne mora predvideti prihodnosti, je naš proces vseeno nastavljen tako, da omogoča nenadne spremembe in zato vedno zasleduje najnovejše trende in dobre prakse optimizacije spletne strani.

Nekatere naše stranke smo z optimizacijo spletne strani na prva mesta postavili že v nekaj mesecih, pri nekaterih pa je uvrstitev spletnih strani na prva mesta dolgotrajnejši proces. Dejstvo je, da pri vseh naših naročnikih beležimo več sto procentno rast pozicij.

Redno spremljamo pozicije na Googlu, tako da smo imamo vedno ažurne informacije. Posledično lahko hitro reagiramo na spremembe.

optimizacija spletnih strani in SEO strokovnjaki
SEO orodja Spletnik
SEO optimizacija spletnih strani Spletnik

Matjaž sedlar

Strokovnjak za SEO OPTIMIZACIJO

STROKOVNA SEO EKIPA

ZA VAŠ PROJEKT SKRBIJO SEO STROKOVNJAKI


Optimizacija spletnih strani ali SEO optimizacija je proces uvrščanja spletnih ali trgovin na visoke organske pozicije na Googlu, kjer išče večina ljudi. To je proces v sklopu digitlnega marketinga, ki traja dlje časa in vodi do visokih in trajnih organskih pozicij, zato je izjemega pomena, da ta projekt zaupate strokovnjakom.

V podjetju Spletnik optimizacijo spletnih strani (SEO, ang. “search engine optimization”) za vas izvaja ekipa vrhunskih strokovnjakov, ki so na svojem področju vodilni v Sloveniji. Njihovo znanje redno nadgrajujemo z izobraževanji, konferencami in tečaji.

pošlji povpraševanje

Spletna optimizacija

STROKOVNA SEO EKIPA

ZA VAŠ PROJEKT SKRBIJO SEO STROKOVNJAKI


Optimizacija spletnih strani ali SEO optimizacija je proces uvrščanja spletnih ali trgovin na visoke organske pozicije na Googlu, kjer išče večina ljudi. To je proces v sklopu digitlnega marketinga, ki traja dlje časa in vodi do visokih in trajnih organskih pozicij, zato je izjemega pomena, da ta projekt zaupate strokovnjakom.

V podjetju Spletnik optimizacijo spletnih strani (SEO, ang. “search engine optimization”) za vas izvaja ekipa vrhunskih strokovnjakov, ki so na svojem področju vodilni v Sloveniji. Njihovo znanje redno nadgrajujemo z izobraževanji, konferencami in tečaji.

pošlji povpraševanje

Optimizacija spletnih strani
podpora-picture

OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI ZAHTEVA DOBRA ORODJA

UPORABLJAMO LE NAJBOLJŠA ORODJA


Procesi SEO optimizacije niso prepuščeni naključju. Uporabljamo zgolj najboljša orodja in nadzor kakovosti našega dela in s tem omogočamo pravilno in transparento izvajanje ter poročanje. Tovrstna orodja nam v prvi vrsti tudi omogočajo izvedbo kvalitetne SEO analize, ki je pa osnova vsake dobre SEO optimizacije spletnih strani. 

SEO optimizacija

VRHUNSKA OFFSITE OPTIMIZACIJA

PRIPOROČILA ZA MEDIJSKO
IZPOSTAVLJENOST


Pridobivanje povratnih povezav iz močnih, avtoritativnih in relevantnih spletnih mest v sklopu off site SEO optimizacije sicer res zahteva nekaj dodatnega vložka, a navadno prinese ogromen izplen. Takšne priložnosti za vas najdemo, vam jih predstavimo in na koncu tudi izvedemo celoten proces objave, saj gredo PR članki in SEO z roko v roki.

Pri optimizaciji spletne strani so PR članki zelo priporočljivi, včasih pa tudi že nujen element, tako kot zunanje povezave (off-site optimizacija spletnih strani) in skrb za tehnično optimizacijo (ki vključuje tudi uporabniško izkušnjo).

Optimizacija spletnih strani za iskalnike

Preverite KJE NA GooglU se nahaja vaša spletna stran


Vpišite domeno svoje spletne strani in vsak teden boste na e-mail prejeli
poročilo o vaših uvrstitvah na Googlu.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KAKŠNE PREDNOSTI PRINAŠA SEO OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI?


SEO OPTIMIZACIJA ZA TRAJNE UVRSTITVE

Če se optimizacije spletnih strani lotevate pravilno, je to dolgotrajen proces, posledično pa rezultati SEO optimizacije, torej uvrstitve na Googlu, ne morejo zlepa biti izničene. Vaše pozicije so trajne, a vseeno ne večne. Če z optimizacijo spletne strani prenehate, bo sčasoma konkurenca nadoknadila vaše SEO aktivnosti in prevzela vaše uvrstitve. 

DOLGOROČNI PROCES ZA VRHUNSKE REZULTATE

Verjetno ste že večkrat slišali, da je optimizacija spletnih strani tek na dolge proge in nikoli končan proces. Le podjetja, ki pravilno in dolgoročno izvajajo optimizacijo, so deležni vrhunskih rezultatov. Dvig pozicij bo sicer praviloma viden takoj po začetku izvajanja SEO optimizacije, vendat to pogosto še ne rezultira v povečan obisk in prodajo, dokler spletno mesto ne uvrstimo med prve organske pozicije.

SEO Optimizacija za iskalnike
SEO optimizacija spletne strani

SEO OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI ZA POVEČANJE OBISKA

Optimizacija spletnih strani (SEO optimizacija) ima en cilj: uvrstitev spletne strani na prva mesta na iskalniku Google, posledica tega pa je povečanje obiska na vašo spletno stran ali trgovino. Lahko rečemo, da je izvedba SEO optimizacije celo edini način, v kolikor si želite povečati organski obisk relavantnih strank na vašo spletno mesto. 

NAJPOMEMBNEJŠA JE IZBIRA KLJUČNIH BESED

Da pa bo ta obisk zares povečan in relevanten, je ključna skrbna izbira ključnih besed, za katere vašo spletno stran optimiziramo. Ključne besede morajo za vašo ponudbo biti neizpodbidno relevantne ter po drugi strani imeti dovolj veliko število mesečnih iskanj na Googlu. Tako on-site kot tudi off-site optimizacija zahtevata, da je vsaka ključna beseda izbrana premišljeno, zato bo seznam besed za vas pripravila ekipa SEO strokovnjakov, na podlagi vaših želja in ciljev.

Optimizacija spletnih strani
SEO

SEO OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI ZA POVEČANJE OBISKA

Optimizacija spletnih strani (SEO optimizacija) ima en cilj:

uvrstitev spletne strani na prva mesta na iskalniku Google, posledica tega pa je povečanje obiska na vašo spletno stran ali trgovino.

Lahko rečemo, da je izvedba SEO optimizacije celo edini način, v kolikor si želite povečati organski obisk relavantnih strank na vašo spletno mesto.

NAJPOMEMBNEJŠA JE IZBIRA KLJUČNIH BESED

Da pa bo ta obisk zares povečan in relevanten, je ključna skrbna izbira ključnih besed, za katere vašo spletno stran optimiziramo. Ključne besede morajo za vašo ponudbo biti neizpodbidno relevantne ter po drugi strani imeti dovolj veliko število mesečnih iskanj na Googlu. Tako on-site kot tudi off-site optimizacija zahtevata, da je vsaka ključna beseda izbrana premišljeno, zato bo seznam besed za vas pripravila ekipa SEO strokovnjakov, na podlagi vaših želja in ciljev.

SEO optimizacija za Google

SEO OPTIMIZACIJA ZA BREZPLAČEN OBISK

V kolikor je optimizacija spletnih strani izvajana pravilno, obisk spletne strani ni samo povečan, temveč v primerjavi z Google oglaševanjem (plačani zadetki na Googlu) tudi brezplačen – ne glede na to, koliko uporabnikov na vaš organski zadetek klikne in za katere ključne besede vas najde. Tudi v primeru, da SEO optimizacijo prenehate izvajati, bo tako rekoč brezplačen obisk potencialnih strank še naprej prihajal na vašo spletno stran.

KLIK NA VAŠ ZADETEK MED REZULTATI

Čeprav je klik na vaš organski zadetek na Googlu brezplačen, pa je vseeno pomembno, za katero ključno besedo vas je uporabnik našel in kako vaš organski zadetek izstopa v naboru vaših konkurentov, ki prav tako izvajajo SEO spletnih strani.

Optimizacija poskrbi tudi za t.i. meta opise, s katerimi dosežemo, da bo vaš rezultat na prvi strani Googla izstopal in privlačil prave uporabnike. 

SEO OPTIMIZACIJA ZA ZAUPANJE KUPCEV

Organsko uvrščanje spletnih strani v kupcih vzbuja zaupanje, saj Googlov algoritem deluje tako, da prikazuje zgolj relevantne zadetke, s katerimi so dosedanji obiskovalci imeli dobre izkušnje. Če ste v “offline” svetu znani kot kvalitetno podjetje z dolgoletno tradicijo in vas priporočajo mnogi, je visoka uvrstitev na iskalniku Google “online” ekvivalent tega. 

PRIPOROČILA SO BISTVENEGA POMENA

Tako, kot vas v resničnem svetu zadovoljni uporabniki priporočijo svojim prijateljem, tako tudi v sklopu optimizacije spletnih strani pridobivate priporočila iz drugih spletnih strani – v obliki povratnih povezav. 

Ni najpomemnejše, da je le-teh veliko, pomembnejša je njihova kvaliteta in konsistenca ustvarjanja novih povratnih povezav.

Optimiziranje spletnih strani

KAJ PRAVIJO NAŠI NAROČNIKI?

Kako izvajamo optimizacijo spletnih strani


v štirih preprostih korakih

SEO optimizacija spletne strani

Kontaktirajte nas


Spletnik d.o.o., Ljubljana

Pišite nam na info@spletnik.si, pokličite nas na
01 600 99 30 ali izpolnite kontaktni obrazec.

Naši strokovnjaki vas bodo kontaktirali, odgovorili na vsa vaša vprašanja, se pogovorili o vaših željah ter potrebah in skupaj našli rešitev, ki bo ustrezala vašim pričakovanjim.

Zadovoljstvo strank nam je na prvem mestu, zato se dobro posvetimo vsakemu posamezniku in poskrbimo, da najbolje možno optimiziramo vsako spletno stran.

 

SEO optimizacija spletnih strani
pripravimo SEO ponudbo

Pripravimo ponudbo


Naši strokovnjaki za digitalni marketing vas bodo kontaktitali, spoznali vas, vaše podjetje, ponudbo, vaše cilje in potrebe.

Na podlagi tega vam pripravijo raziskavo vaše konkurence, seznam ključnih besed za SEO optimizacijo in plan izvedbe za naslednjih 12 mesecev. Le s planiranim

Zapomnite si – analiza SEO je ključen prvi korak in v kolikor ta ni dobro narejena, bo temu ustrezna tudi uvrstitev na Googlu.

pripravimo SEO ponudbo
on-site-seo

On-site SEO optimizacija


Tako imenovana tehnična optimizacija spletnih strani je izvedena v prvem mesecu sodelovanja. V sklopu tega na vaši spletni strani uredimo vse spremembe, ki bi lahko vplivale na vaše uvrstitve, npr.: urejanje meta in alt zapisov, urejanje strukture spletne strani, H naslovov, notranjih in zunanjih povezav, odstranimo vse 404 povezave, poskrbimo za ustrezen zemljevid spletne strani, itd.

V tem koraku bomo postavili trde temelje vaše optimizacije za iskalnike, na podlagi katerih lahko uspešno gradimo naprej.

on-site-seo

Off site optimizacija


V tem koraku se osredotočamo na pridobivanje povratnih povezav (ang. backlinki), kar spada pod   OFF site optimizacijo spletne strani. Vsak mesec za vas pišemo članke na temo vašega prodajnega asortimana in jih objavljamo na partnerske spletne strani, medijske portale in bloge. Tako pridobivamo kvalitetne povratvne povezave, ki gradijo avtoriteto vaše spletne strani.

Avtoriteta spletne strani je eden od ključnih faktorjev rangiranja na Googlu. Posledično je izjemno pomembno, da je del vaše celotne SEO strategije, za kar poskrbimo mi.

Vam pripravimo ponudbo za SEO optimizacijo?


Pošljite povpraševanje in eden izmed naših strokovnjakov vas bo kontaktiral v najkrajšem možnem času.

POGOSTA VPRAŠANJA


Preberite si odgovore na najpogostejša vprašanja, vezana na SEO optimizacijo
spletnih strani pri Spletniku d.o.o., Ljubljana

Kaj je optimizacija (SEO)?

SEO je okrajšava za “search engine optimization”, oz. po slovensko optimizacija spletnih strani/ optimizacija za iskalnike. S procesom optimizacije poskrbimo, da iskalniki (Google) vašo spletno stran preberejo lažje, hitreje, predvsem pa, da na njej najdejo informacije, ki jih za določen iskalni termin želijo najti.

Prav tako poskrbimo, da je vaša spletna stran podprta oz. priporočena tudi s strani drugih spletnih strani. Kombinacija pravilnih aktivnosti rezultira v višji uvrščenosti vaše spletne strani na iskalnikih.

SEO ni hitra rešitev, niti ni projekt, ki ga obkljukate. Je nikoli končan proces ustvarjanja in prilagajanja vsebin ter pridobivanja povratnih povezav, s katerim postopoma gradite svojo spletno avtoriteto (in se med iskalnimi rezultati uvrščate čedalje višje).

Zakaj se izplača graditi SEO na vaši spletni strani?

SEO optimizacija poskrbi za povečanje organskega obiska, ki je eden izmed najstabilnejših in najkvalitetnejših virov obiska vaše spletne strani. Če je optimizacija izvajana na pravilen (t.i. white-hat) način, brez poskusov hitrih taktik, bodo vaše pozicije na iskalnikih stabilne, vaša konkurenca pa bo zelo težko prehitela, saj bo čedalje težje nadoknadila delo, ki ste ga vi v postopku optimizacije vaše strani že opravili.

Glavna prednost je pa seveda ta, da se stranke oz. obiskovalce po tem načinu optimizacije za iskalnike pridobiva organsko – torej brezplačno!

Kako optimizirati spletno stran v letu 2022?

Optimizacija se izvaja v dveh korakih. Prvi korak se imenuje on-page optimizacija in zajema popravke direktno na spletni strani. Drugi del optimizacije pa je off-page optimizacija v sklopu katere gradimo mrežo povezav, ki vodijo do vaše spletne strani. Pa si malo bolj podrobno poglejmo oba pojma:

On-site optimizacija se dotika vseh aktivnosti, ki zadevajo neposredno delo na vaši spletni strani – to zajema predvsem prilagoditve naslovov, vsebine, meta podatkov, preusmeritve… vse z namenom doseganja višjih pozicij na iskalniku Google ter izboljšanja uporabniške izkušnje.

Off-site optimizacija zajema dela izven same spletne strani. Gre za proces grajenja mreže povratnih povezav, ki vodijo na vašo spletno stran. Več, kot bo relevantnih povezav, višje boste uvrščeni na iskalniku Google.

Kaj pa spletne trgovine? Jih tudi optimizirate?

Pri spletnih trgovinah je proces SEO optimizacije malo bolj kompleksen kakor pri “navadnih” internetnih straneh, ki nimajo te komponente. Velikokrat imajo spletne trgovine dosti več podstrani; potem so tu še kategorije izdelkov in ostale na videz morda majhne razlike, ki pa lahko vodijo v ogromne spremembe – ampak le, če jih optimiziramo pravilno!

V Spletniku imamo vsa potrebna znanja in procese, da poskrbimo tudi za uspešno organsko raste vaše spletne trgovine, v kolikor jo imate.

Lahko samostojno optimiziramo našo spletno stran ali trgovino?

Spletno mesto lahko optimizirate samostojno, predvsem kar se tiče on-site optimizacije. Pri iskanju spletnih mest, kjer bi lahko objavili članke in ustvarjali povratne povezave, pa boste porabili veliko časa, da sploh najdete takšne strani ter, da na mesečni ravni napišete dovolj člankov.

Veliko bolje je SEO optimizacijo prepustiti strokovnjakom, ki imajo znanje, orodja in izkušnje. Pri off-site optimizaciji je namreč pomembnih več dejavnikov – časovno zaporedje uvstvarjanja povratnih povezav, moč domene, kamor objavimo članke s povratnimi povezavami, kvaliteta, dolžina ter vsebinska ustreznost objavljenih člankov itd.

Potrebujemo SEO optimizacijo ali Google Ads oglaševanje?

V sklopi digitalnega marketinga je optimalna strategija takšna, ki vključuje tako optimizacijo spletnih strani, kot tudi oglaševanje na Googlu. Idealno je imeti mešanice obojega.

SEO optimizacija je dolgotrajnejši proces uvrstitve med neplačane rezultate v iskalnikih. Da dosežete prve pozicije traja dlje časa, vendar so te pozicije trajnejše. Za optimizacijo se odločite, ko gledate na dolgi rok in ne potrebujete prve pozicije v trenutku.

Prednost Google Ads oglaševanje pa je v tem, da rezultate vidite takoj. Gre za oglaševalski model, pri katerem plačujete za klike na povezavo do vašega spletnega mesta. Za Google Ads oglaševanje se odločite, kadar želite biti med prvimi rezultati že takoj.

Želite vašo spletno stran optimizirati sami?


Pripravili smo vam podroben, brezplačen e-priročnik, s pomočjo katerega lahko višja mesta iskalnika Google dosežete tudi sami!

E-priročnik: KAKO Z OPTIMIZACIJO NA VRH ISKALNIKOV


SEO optimizacija - priročnik

Ocenite to stran

4.9/5 - (104 votes)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.