17 strategij za več prodaje v spletni trgovini

Feb 28, 2024
Feb 28, 2024

Ekonomska kriza, ki jo je povzročil COVID-19, je močno pospešila prehod v digitalni prostor in pretresla poslovni svet. Medtem ko je to bila realnost za podjetja, ki so se oklevala sprejeti digitalno preobrazbo, so hkrati mnoge industrije sprejele posledice s pozitivnim pristopom.

Po pandemiji COVID-19 so številna podjetja, tako tista, ki se ukvarjajo z e-trgovino kot tudi tista, ki delujejo v poslovnem in potrošniškem sektorju, prepoznala pomen digitalne strategije. Zato je ključno, da podjetja okrepijo svojo prisotnost na spletu in se osredotočijo na povečanje obiska svojih spletnih strani, da bi dosegla rast.

Neverjetnih 120 milijonov spletnih kupcev, s CAGR (letna stopnja rasti) 28 %, se pričakuje, da bo število spletnih kupcev do leta 2025 preseglo 200 milijonov. Poleg tega, da ste prisotni tam, kjer so vaši potencialni kupci, je še en razlog za osredotočenost na strategijo digital-first pomemben, saj daje prednost ciljnemu trženju na način, ki ga tradicionalno trženje ne omogoča.

Vendar pa prehod na splet ni tako preprost. Treba je imeti ustrezen marketinški načrt za povečanje spletnega obiska in pred vami je kar 17 preizkušenih strategij, ki preverjeno delujejo.

strategije za povečanje spletne prodaje

Imeti trdno strategijo za digitalno angažiranje kupcev, ki je pravilno izvedena, lahko premaga izzive spletne prodaje in znatno poveča spletni obisk. Izpostavili smo nekaj ključnih strategij, ki bodo pomagale zagotoviti odlično uporabniško izkušnjo in povečati spletni obisk ter prodajo.

V tem članku bomo raziskali različne pristope, ki jih lahko uporabite za izboljšanje spletne prodaje, pri čemer se osredotočamo na ključne strategije, ki vključujejo uporabo digitalnih orodij, pridobivanje strank prek različnih kanalov in ustvarjanje trdnih odnosov s kupci.

Kratek povzetek glavnih strategij

 1. Določite svoje prodajne cilje
 2. Osredotočite se na jasno sporočilo blagovne znamke
 3. Uporabite klepet v živo za izboljšanje stopnje prodaje
 4. Osredotočite se na uporabniško izkušnjo vaše spletne strani
 5. Uporabite klepetalne robote za 24-urno več prodaje
 6. Izvajajte plačljive oglase za povečanje spletnega obiska
 7. Ponudite brezplačen preizkus brez obveznosti
 8. Enostavna vračila
 9. Povečajte spletni obisk s socialnimi dokazi
 10. Ukvarjajte se z zaupuščenimi košaricami
 11. Pridobite relevanten obisk s pomočjo družbenih medijev
 12. Vključite kakovostne slike in videoposnetke izdelkov
 13. Ponudite garancijo za vračilo denarja
 14. Izogibajte se oviram na straneh za zaključek nakupa
 15. Ponudite odlične ponudbe in popuste
 16. Uporabite skupnosti za povečanje spletnega obiska
 17. Zabeležite e-pošto vaših obiskovalcev

1. Določite svoje prodajne cilje

“Ko 10% do 20% prodajalcev ne doseže ciljev, je morda problem v prodajalcih. Ko pa večina prodajalcev ne doseže ciljev, je problem v samih ciljih,” je zapisano v Harvard Business Review.

Prvi in najpomembnejši korak za povečanje spletnega obiska je jasno določiti vaše prodajne cilje. To pomeni določitev odstotka rasti, ki ga boste ciljali na podlagi specifičnih strategij, ki so usklajene z vašimi prihodkovnimi cilji.

Opredelitev prihodkovnih ciljev je zelo pomembna na vsaki stopnji vašega poslovanja. Pred tem je najboljši način za pridobitev osnovne ideje za določanje novih prodajnih ciljev za prihodnost, da se ozrete nazaj.

Izvedite tržne raziskave – razumevanje vašega trga je prvi korak pri razvoju dobrega prodajnega načrta. Temeljite raziskave vam pomagajo razumeti vaše ciljne tržne segmente, njihove cilje, težave in nakupne vzorce, da lahko učinkovito načrtujete.

Ustvarite osebnostne profile kupcev – dragocene uvide iz tržnih raziskav vam pomagajo ustvariti osebnostne profile kupcev in razviti vsebino, ki bolje cilja na vašega idealnega kupca. Osebnostni profili kupcev vas ohranjajo osredotočene na njihove prioritete, želje in potrebe.

Opredelite svojo marketinško strategijo – na podlagi analize raziskav in osebnostnih profilov kupcev morate orisati svojo strategijo in jo dobro izvesti za povečanje konverzij.

2. Osredotočite se na jasno sporočilo blagovne znamke

Nujno je, da hitro pritegnete pozornost in ustvarite vrednost za vašo ciljno publiko, saj je njihova presoja hitra – povprečni obiskovalec vaše strani bo namreč vztrajal samo 15 sekund. Sporočilo blagovne znamke je edinstvena vrednostna ponudba, ki jo posredujete strankam in jih navdihuje k nakupu vašega izdelka.


Bolj kot je vaše sporočilo dosledno, bolj dosledna bo vaša blagovna znamka, ne glede na to, ali gre za besede, dizajn, ponudbe ali perspektivo. Vaša blagovna znamka bi morala graditi prepoznavnost in razvijati zaupanje in zvestobo med strankami.

vstopna stran medicofit

Tukaj je nekaj najboljših praks, kako povečati spletni obisk:

Osredotočite se na prodajno besedilo – to je izjemno pomembno, saj prepričuje potrošnike k nakupu vašega izdelka ali storitve. Prodajna besedila lahko ustvarite v obliki odstavkov, ustvarite sezname ali jih prekrivate z slikami. Najboljše prodajno besedilo se osredotoča na to, kako lahko končni potrošnik profitira od tega, kar prodajate.

Dodajte videoposnetke na strani za konverzije – dodajanje videoposnetkov na vaše glavne pristajalne strani lahko povzroči povečanje konverzije v povprečju za 86%. Vizualne informacije imajo hitrejši vpliv kot besedilo in obiskovalci spletnih strani lažje absorbirajo informacije iz videoposnetkov kot z branjem besedila.

Jasno razložite vrednost in vsebino svoje ponudbe – odlična ponudba promovira natančno vrednost vaših izdelkov ali storitev. Razložiti bi morala, kako vaš izdelek rešuje probleme kupcev, kakšne specifične koristi prinaša in zakaj bi morali kupiti od vas.

3. Uvedite klepet v živo za več konverzij

Klepet v živo je eden izmed najbolj priljubljenih načinov komunikacije s strankami.


Kar 79% potrošnikov raje uporablja klepet v realnem času, saj jim ni treba čakati v čakalni vrsti za odgovor ekipe za podporo strankam. To vodi do 48% povečanja prihodka in 40% povečanja stopnje konverzije.

Uporaba klepeta v živo omogoča strankam, da stopijo v stik s prodajnimi predstavniki in dobijo takojšnje rešitve, ki pomagajo pri hitrih prodajnih odločitvah.

izboljšanje konverzije s klepetom v živo

Tukaj so ključni načini, kako lahko klepet v živo poveča spletni obisk.

Pretvorite obiskovalce spletnega mesta v potencialne stranke – uvedba klepeta v živo pomaga maksimizirati potencialne stranke in optimizirati poslovno donosnost naložbe (ROI). Omogoča zagotavljanje pomoči pri prodaji v realnem času in generira več prihodkov.

Skrčite prodajni cikel – za razliko od drugih kanalov, kot sta e-pošta ali telefon, klepet v živo obravnava ugovore strank in jim hitreje pomaga do odgovorov, kar skrajša prodajni proces.

Usmerite prodajne klepete k pravemu timu – inteligentno usmerjanje pomaga avtomatsko usmeriti prodajne pogovore k pravemu timu za nadaljnje ukrepanje. Prav tako pomaga izboljšati čas reševanja in povečati konverzijo prodaje.

Zmanjšanje stopnje odboja – strankam lahko proaktivno pomagate, če preživijo določen čas na strani izdelka ali cenika. To jim pomaga pri hitrih prodajnih odločitvah in zmanjšuje stopnjo odboja.

4. Osredotočite se na uporabniško izkušnjo vaše spletne trgovine

Na kratko:

Dobro zasnovana spletna stran izgleda odlično in deluje učinkovito pri zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje. BMW, Apple in Nike ne vlagajo milijonov v spletno oblikovanje zgolj zaradi zabave. Zavedajo se, da to povečuje prodajo. Dejansko sta videz in delovanje ključna razloga, zakaj ljudje kupujejo njihove izdelke.


Oblikovanje odlične spletne izkušnje zahteva globoko razumevanje izzivov, s katerimi se srečujejo obiskovalci. Ker so spletne strani postale močno orodje za povečanje spletnega obiska, je ključno, da se osredotočite na oblikovanje spletne strani, ob upoštevanju ključnih komponent.

To so ključne komponente, ki vam lahko pomagajo povečati spletni obisk.

Pravilna postavitev poziva k dejanju (CTA) – če imate osupljiv CTA, a je skrit za glavno stranjo ali v navigacijskem meniju, je to nekoristno. Prepričajte se, da je CTA prva stvar, ki jo stranka vidi, saj jih to spodbuja k dejanju/konverziji.

Izboljšajte navigacijo po spletni strani – ponudba preproste navigacije obiskovalcem in strankam do podstrani spodbuja, da najdejo točne informacije, ki jih iščejo, in s tem povečuje možnosti za konverzijo spletnega obiska.

Uporabite privlačne naslove – naslovi vodijo uporabnika skozi spletno mesto, kar olajša pregled in iskanje vsebine, ki neposredno nagovarja uporabnika. Naslovi naj bodo usmerjeni v to, kar iščejo potencialne stranke.

5. Uporabite klepetalne robote, ki so na voljo 24/7

Umetna inteligenca je postala močan zaveznik prodajnih organizacij z velikimi količinami priložnosti in generiranjem potencialnih strank, predvsem zato, ker zagotavlja hitro in natančno podporo pri različnih stopnjah prodaje.

klepetalni roboti na spletni strani


Podjetja intenzivno vlagajo v razvoj in uporabo klepetalnih robotov za prodajo in pridobivanje potencialnih strank z visoko nakupno namero. Roboti lahko povečajo stopnjo konverzije do 30%, ko se angažirajo s potencialnimi strankami.

Kako klepetalni roboti pomagajo pri povečanju prodaje:

Naročanje izdelkov – ne glede na to, ali gre za hrano, elektroniko ali oblačila, klepetalni roboti učinkovito upravljajo z naročili preko spleta. “Eden od petih potrošnikov bi razmislil o nakupu blaga in storitev preko klepetalnega robota.”

Avtomatizacija podpore prodaji – AI podprt klepetalni robot omogoča neprekinjeno 24-urno interakcijo z obiskovalci in strankami, zagotavljajoč hitre odgovore tudi takrat, ko vaša prodajna ekipa ni na voljo.

Samodejno kvalificiranje prodajnih potencialov – dobro zasnovan klepetalni robot pomaga pri predhodnem ocenjevanju prodajnih možnosti s pomočjo vnaprej nastavljenih vprašalnikov, ne glede na to, ali ciljate na B2B ali B2C prodajo.

Načrtovanje sestankov – ko so potencialne stranke kvalificirane, jih klepetalni robot usmeri k prodajni ekipi za takojšnjo konverzijo ali pa za načrtovanje sestanka s prodajnim predstavnikom.

6. Uporaba plačljivih oglasov za povečanje prodaje

Uporaba plačljivih oglasov je odličen način za doseganje vaših strank. Pomembno je identificirati kanale, kjer se nahaja vaša ciljna publika, in jih angažirati tam, kjer so. Plačljivi oglasi so učinkovit način za izpostavitev vaše blagovne znamke širši publiki in pomagajo povečati promet na spletni strani.

Za izboljšanje spletnih prodaj lahko izvajate Google oglaševanje ali uporabljate plačljive oglase na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Družbena omrežja so odlično orodje za digitalno oglaševanje za vsako podjetje, ki želi doseči boljši donos investicije.

Z uporabo ciljno usmerjenih oglasnih kampanj lahko učinkovito dosežete svojo ciljno publiko, povečate prepoznavnost vaše blagovne znamke in spodbudite večji spletni promet in prodajo. Pomembno je, da vaši oglasi odsevajo vrednosti in sporočilo vaše blagovne znamke ter da so prilagojeni interesom in potrebam vaše ciljne skupine.

Kako Facebook in Google oglaševanje vpliva na povečanje prodaje:

Ustvarjanje digitalnega “izložbenega okna” za potencialne kupce: Facebook ponuja več vrst oglasov za prikazovanje vaših izdelkov, kot so Canvas, Collection Ads in Carousel Ads. Ti oglasi delujejo kot digitalna izložba, ki privlači pozornost in spodbuja interakcijo s potencialnimi kupci.

facebook oglas

Uporaba trgovine na Facebooku za povečanje prodaje zunaj spleta: Čeprav se oglaševanje na Facebooku pogosto povezuje s spletnimi prodajami, lahko ustvarite digitalni oglas, ki vodi do vaše spletne trgovine, kjer kupci opravijo nakup. Ta pristop povezuje spletno in fizično prodajno izkušnjo.

A/B testiranje za optimizacijo kampanj: A/B testiranje vam omogoča, da določite, kaj deluje, s kom deluje in kako lahko izboljšate svojo kampanjo, da dosežete stranke, ki so najbolj verjetno odzivne na vaše oglase. Merjenje učinkovitosti kampanje in prilagajanje strategij na podlagi rezultatov A/B testiranja je ključnega pomena.

Pretvorba obiskovalcev spletne strani v kupce: S pomočjo učinkovitega oglaševanja na Facebooku lahko obiskovalce svoje spletne strani spodbudite k nakupu. Facebook oglaševanje ponuja ciljno usmerjene možnosti, ki omogočajo, da vaše oglase vidijo prave osebe, kar povečuje možnosti za konverzijo.

Poleg tega je Google oglaševanje pomemben element digitalne marketinške strategije.

Google Ads omogoča ciljanje ključnih besed, kar pomeni, da lahko svoje oglase prikažete ljudem, ki iščejo izdelke ali storitve, podobne tistim, ki jih ponujate. Ta način oglaševanja je zelo učinkovit pri privabljanju relevantnega obiska na vašo spletno stran, kar lahko vodi do povečanja števila konverzij. Google Ads ponuja tudi različne oblike oglasov, vključno z iskalnimi oglasi, prikaznimi oglasi in video oglasi, ki omogočajo različne pristope k doseganju in angažiranju vaše ciljne publike.

google oglas

7. Ponudite brezplačen preizkus brez obveznosti

Stranke so pogosto zadržane pri nakupovanju izdelkov na spletu, saj ne zaupajo blagovnim znamkam. Strah pred deljenjem osebnih podatkov ali pred prevzemanjem obveznosti je eden glavnih razlogov za njihovo nezaupanje.

Ponudba brezplačnega preizkusa za obdobje 10-15 dni, brezplačne predstavitve ali brezplačnega izdelka je odlična strategija za izboljšanje spletnih prodaj.

Kar 62% podjetij pridobi 10% ali več svojih poslov s pomočjo brezplačnih preizkusov. Ta pristop potrošnikom omogoča, da izkusijo izdelek ali storitev brez kakršnih koli finančnih obveznosti, kar lahko zmanjša njihovo negotovost in poveča zaupanje v izdelek ali storitev.

Brezplačni preizkusi so še posebej učinkoviti pri prodaji programske opreme, aplikacij in drugih digitalnih izdelkov ali storitev, saj omogočajo potencialnim strankam, da se neposredno seznanijo z vrednostjo, ki jo izdelek prinaša, preden se odločijo za nakup.

brezplačen seo monitor

Ponujanje brezplačnih preizkusov pomaga povečati spletne prodajne konverzije na več načinov:

Izboljšanje konverzij – ponudba brezplačnih preizkusov odstrani strah pred obveznostjo pred nakupom iz misli stranke. Ko se preizkusno obdobje konča, lahko stranke nadgradijo na plačljivo različico, kar poveča stopnjo konverzije. Ta pristop omogoča strankam, da preizkusijo izdelek ali storitev brez tveganja, kar lahko vodi do večje verjetnosti za nakup po koncu preizkusnega obdobja.

Komunikacija vrednosti blagovne znamke –ko stranke izkoristijo brezplačne storitve, se jim neposredno razkrije dejanska vrednost vaših izdelkov in storitev. Ta neposredna izkušnja jim omogoča boljše razumevanje, kako lahko vaš izdelek ali storitev izboljša njihovo življenje ali reši določen problem.

Grajenje zaupanja strank – brezplačni izdelki motivirajo oklevajoče kupce, da jih preizkusijo. Sčasoma to odpravlja oklevanje pri spletnem nakupovanju in gradi zaupanje. Ko stranke dejansko izkusijo kakovost in učinkovitost izdelka ali storitve, se lahko njihova zadržanost do nakupa na spletu zmanjša, kar vodi v povečano zaupanje in verjetnost nakupa.

8. Poenostavite vračila

Vsak lastnik spletnega posla ve, da so vrnitve nujno zlo. Toda ali ste vedeli, da lahko z enostavnim izvajanjem vračil dejansko povečate svojo spletno prodajo?

To drži. S tem, ko kupcem olajšate vračilo izdelkov, lahko ustvarite občutek zaupanja in samozavesti, ki jih bo spodbudil k ponovnemu nakupu v prihodnosti.

Začnite z brezplačnimi vračili. To bo odstranilo eno največjih ovir pri vračilu izdelka. Nato poskrbite, da bo vašo politiko vračila enostavno najti in razumeti.

Nazadnje, vračila obdelajte hitro in učinkovito, da zmanjšate morebitne nevšečnosti za svoje stranke. Z upoštevanjem teh preprostih korakov lahko vračila spremenite v pozitivno korist za svoje podjetje in s tem povečate svojo spletno prodajo.

9. Socialni dokazi/mnenja strank

Socialni dokazi imajo velik vpliv na odločitve kupcev pri nakupovanju. Ko se nekdo odloča za nakup ali izbira med dvema različnima blagovnima znamkama, se pogosto obrne na druge ljudi, ki imajo izkušnje z izdelki, po nasvet.

Kar 9 od 10 kupcev prebere mnenja pred odločitvijo o nakupu. Pridobivanje poučnih mnenj o izdelkih je ključnega pomena za prepričanje kupcev, da hitreje sprejmejo pravilne odločitve o nakupu.

mnenje stranke

Kako socialni dokazi pomagajo povečati spletne prodaje?

Vplivajo na odločitve kupcev – mnenja o izdelkih imajo moč vplivati na odločitve potrošnikov in lahko okrepijo verodostojnost podjetja. 68% spletnih kupcev je bolj naklonjenih sodelovanju s podjetji, ki imajo pozitivna mnenja.

Okrepijo zaupanje kupcev – pozitivna mnenja lahko pridobijo zaupanje kupcev in jih spodbudijo k interakciji s podjetjem.

Boljša vključenost kupcev – raziskave kažejo, da vzpostavljanje čustvene povezave s strankami lahko prinese kar 23% več prihodkov v primerjavi s strankami, ki niso vključene.

10. Ukvarjajte se z zaupuščenimi košaricami

Zapuščene košarice predstavljajo 70% vseh spletnih nakupovalnih košaric, in ta številka nenehno narašča. Najpogostejši razlogi za zapuščene košarice vključujejo:

 • visoke stroške dostave,
 • zapleten postopek nakupa,
 • pomanjkanje zaupanja v spletno trgovino ter
 • preprosto prekinitev nakupa.

Kako pretvotiti zapuščeno košarico v zaključen nakup:

Najprej si oglejte svoj postopek plačila in poskrbite, da je čim bolj poenostavljen. Stranke bi morale lahko svoje nakupe dokončati le v nekaj klikih. Če je vaš postopek plačila zapleten ali traja predolgo, je to verjetno eden od razlogov, zakaj stranke zapuščajo svoje košarice.

Drugi način za spopadanje z zapuščenimi košaricami je ponuditi spodbude za dokončanje nakupa. Na primer, lahko ponudite brezplačno dostavo ali promocijsko darilo, izbrano ob plačilu.

Ali pa ustvarite tok e-pošte, namenjen zapuščenim košaricam, s klicem k akciji »kupi zdaj«. Pošljite opomnik po e-pošti v nekaj urah, nato pa, če še niso opravili nakupa, pošljite kodo za popust, da spodbudite nakup.

11. Privabite potencialne kupce s pomočjo družabnih omrežij

Družbena omrežja so dragoceno orodje za podjetja in so pred tradicionalnimi mediji pri pridobivanju obiska na vašo spletno stran. Prinašajo obilo priložnosti za pridobivanje potencialnih strank in povečanje spletnih prodaj.

Poročilo Forbesa kaže, da 25% uporabnikov družbenih omrežij sledi stranem blagovnih znamk, kar vpliva na njihove končne odločitve o nakupu pri posameznih trgovcih in spletnih trgovinah. Očitno je, da se potencial za prodajo povečuje preko družbenih omrežij, kot so Facebook, X in Instagram.

Nekaj nasvetov, ki jih lahko izkoristite za svojo strategijo generiranja vodil na družbenih omrežjih:

Izkoristite vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki (UGC)vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki, lahko pridobite tako, da delite originalne objave svojih strank na svojih družbenih platformah. Na primer: sliko stranke, ki je posnela fotografijo svoje kave v vaši kavarni.

Sodelujte z vplivneži na družbenih omrežjih – vplivneži so zaupanja vredni in promocija vaše znamke in izdelkov preko vplivnežev na družbenih omrežjih lahko poveča prodajo, in je v nekaterih primerih pokazala donos na investicijo do 600%.

Ustvarite dragoceno vsebino, da pritegnete stranke – družbena omrežja so odlična platforma za znamke, da zagotovijo dragoceno vsebino svojemu občinstvu. Vsebina mora biti privlačna za vaše občinstvo in dovolj prepričljiva, da jih pritegne k nakupu.

Privabite nove stranke s pomočjo nagradnih iger – Izvedite nagradne promocije, ki bodo privabile nove stranke k vašemu podjetju. Zagotovite, da promocija vključuje prijavno stran. Kot dodatno spodbudo omogočite uporabnikom možnost naročila na vaše e-novice.

12. Vrhunske slike in video vsebine

Ključnega pomena je imeti visokokakovostne, prepričljive slike izdelkov in jih predstaviti na način, ki odmeva pri vaših potencialnih kupcih.

90% informacij, ki jih prejmejo možgani, je vizualnih, in ljudje oblikujejo prvi vtis v pol milisekunde.

opis produkta v spletni trgovini


Na splošno to pomeni, da vaše slike izdelkov pomagajo prepričati potencialne kupce, da je vaš izdelek vreden nakupa. Z vrhunskimi slikami in videoposnetki izdelkov, ki so zasnovani, da vam pomagajo povečati spletne prodaje, lahko naredite odličen prvi vtis.

Tukaj je nekaj načinov, kako lahko uporabite slike ali videoposnetke izdelkov za povečanje prodaje:

 • Uporabite slike najboljše kakovosti – izberite slike visoke ločljivosti za prodajo vaših izdelkov. Vrhunska kakovost naredi slike sijoče in pritegne pozornost vaših obiskovalcev.
 • Uporabite videoposnetke izdelkov – uporaba videoposnetkov na vaši spletni strani lahko pomaga privabiti več obiskovalcev. Raziskave kažejo, da je za spletne strani, ki vključujejo videoposnetke, kar 53-krat več možnosti , da dosežejo prvo stran Googla. Z vključitvijo videoposnetkov lahko znatno povečate svoje spletno prodajo.
 • Izdelke prikažite v kontekstu – kontekst je pomemben. Ne prikazujte samo izdelka; prikažite ga v kontekstu. Na primer kavč v popolnoma opremljeni sobi.
uporaba slik izdelkov v pravilnem kontekstu
 • Pokažite dejansko uporabo izdelka – vključitev človeka na vaši sliki daje vašim potencialnim kupcem referenčni okvir in jim omogoča oceniti, kako majhen ali velik je vaš izdelek.

13. Ponudite garancijo za vračilo denarja

Ste že kdaj doživeli, da kupljen izdelek ni deloval? Tudi majhen nakup lahko prinese tveganje obžalovanja nakupa. Zakaj bi torej kupci izbrali vaše izdelke?


Garancija za vračilo denarja lahko premaga to tveganje. Ko si prizadevate zmanjšati tveganje iz odločitve potencialnih strank, je večja verjetnost, da bodo kupili od vas. Pametno je odstraniti vse, kar bi lahko odvrnilo potencialne stranke od nakupa pri vas.

Preprosto povedano – manj tveganja za njih, več prodaje za vas.

14. Ovire pri zaključku nakupa

Kljub hitri rasti spletnih prodaj so konverzije na blagajni še vedno velik izziv za številne trgovce. To je eden od razlogov, zakaj podjetja izgubljajo prodajo. Zato je bistveno odstraniti elemente, ki povzročajo ovire in razdražajo stranko.


Blagovne znamke, ki majo spletne trgovine, vsako leto izgubijo 18 milijard dolarjev prihodkov od prodaje zaradi opuščanja nakupovalnih košaric. 26 % kupcev bo zapustilo, če je postopek zaključka nakupa preveč zapleten.

Zmanjšanje stopnje opuščanja nakupovalnih košaric v e-trgovini in spodbujanje spletnih prodaj je večplastna naloga, ki vključuje izboljšanje uporabniške izkušnje, zagotavljanje odlične podpore strankam in ponujanje prilagodljivih možnosti plačila.

enostaven zaključek nakupa

Tukaj je nekaj načinov, kako lahko učinkovito obravnavate ta izziv:

Poenostavite postopek nakupa: Kot smo že omenili, je ključnega pomena enostaven in neposreden postopek plačila. Stremite k minimalističnemu postopku nakupa z manj koraki. Zagotovite, da je postopek intuitiven in da je čas nalaganja vaše spletne strani hiter. Zapleten ali dolgotrajen postopek nakupa lahko stranke odvrne od dokončanja nakupa.

Nudite takojšnjo prodajno pomoč: Uporabite možnosti klepetanja v živo ali klepetalne robote, da strankam zagotovite takojšnjo podporo med nakupnim procesom. To ne samo izboljša uporabniško izkušnjo, ampak tudi poveča stopnjo konverzije spletnih prodaj.

Ponudite več možnosti plačila: Zagotavljanje različnih načinov plačila lahko poveča udobje za vaše stranke. Vključitev različnih možnosti, kot so kreditne kartice, PayPal, plačila po povzetju, in morda celo kriptovalute ali plačila v obrokih, lahko pripomore k večji prilagodljivosti in zadovoljstvu kupcev.

15. Ponudite odlične cene in popuste

Cena je najpomembnejši dejavnik pri odločitvi za nakup katerega koli izdelka ali storitve. Nizka cena lahko v mislih kupca prikaže nizko kakovost.

Preden se odločite za določanje cen, bodisi z modelom cen po plasteh ali katerim koli drugim pristopom, je ključno razumeti, kako se vaši kupci počutijo glede vašega izdelka. S tem boste lahko zagotovili, da bo sprememba cen spodbudila želeno tržno vedenje.

popust v spletni trgovini

Kako povečati spletno prodajo s cenami in popusti

Takojšnja odločitev – Dobri popusti imajo veliko moč vpliva na odločitev za nakup. Stranke nočejo zamuditi omejenih popustov, ki so zanje ugodni.


Pretvorba cenovno občutljivih kupcev – Ponudba popustov lahko motivira cenovno občutljive kupce, saj ustvari posebno nakupovalno priložnost za stranke.


Povečanje prodaje – Paketno ponujanje dopolnilnih izdelkov in storitev lahko vodi do povečanja prodaje brez dodatnih stroškov.

16. Skupnost za povečanje spletne prodaje

Forumi skupnosti so eden najboljših kanalov, ki tržnikom nudijo neprecenljiv in pogosto brezplačen vir vprašanj in tem zanimanja.

S proaktivnim pristopom in izkoriščanjem obsega uporabnikov in informacij na forumih lahko spremenite način, kako se povezujete s svojimi potencialnimi kupci in strankami.

Kako povečati spletne prodaje s pomočjo skupnosti?

Razumevanje težav kupcev – ko prepoznate težave, s katerimi se srečujejo kupci, lahko enostavno uskladite rešitev. Pravilno reševanje težav spodbuja, da se stranke dalj časa zadržujejo pri vaši znamki.

Skrčite fazo raziskovanja izdelkov – to zmanjšuje čas, ki ga kupci porabijo za obisk drugih strani z nepotrebnimi informacijami. Poveča se verjetnost, da bodo kupci opravili nakup, saj je vse, kar potrebujejo za odločitev, že na vaši strani.

Vzdrževanje dolgoročnih odnosov – uporaba foruma, kjer lahko kupci zastavljajo vprašanja in dajejo povratne informacije, jim daje občutek, da se njihov glas sliši, še posebej, ko prejmejo odgovor, ki jih priznava. To jih bo navdihnilo, da se bodo redno vračali za interakcijo z vašim podjetjem in drugimi kupci.

17. Pridobite njihove e-mail naslove

Obstaja več načinov za vzpostavljanje stika z novimi in obstoječimi strankami. Eden od razlogov, zakaj ljudje začnejo slediti vašim družbenim omrežjem, se prijavijo na vaše e-novice ali se pridružijo vašemu programu zvestobe, je dostop do ekskluzivnih ponudb, ki nagrajujejo njihovo zvestobo.

Pošiljanje personaliziranih e-novic za ponovno angažiranje ne pomaga le povečati konverzije, ampak tudi vpliva na stranke, ki so zapustile spletno stran.

prijava na e-novice

Blagovne znamke zdaj izvajajo personalizirano avtomatizacijo e-pošte za nadaljnje sledenje strankam na podlagi njihovega vedenja z prilagojeno vsebino za izboljšanje prodajnih konverzij. Odlična strategija za ohranjanje svežine in pripravljenosti vaših profilov potencialnih strank za prilagoditev dosega je uporaba ponudnikov obogatitve podatkov.

Občasno nastavite ekskluzivne popuste, da bo vaše podjetje ostalo v ospredju misli kupcev, in jih obvestite, kadar koli izvajate posebno akcijo ali razprodajo. E-pošto lahko uporabite tudi za obveščanje naročnikov o novih blog objavah in drugi vsebini na vaši spletni strani, ki bi jih lahko zanimala.

Ključne ugotovitve o tem kako povečati spletno prodajo

Uporaba digitalne marketinške strategije je odličen način za povečanje spletnih prodaj in celotno rast podjetja.

Obstaja več kanalov, ki jih podjetja uporabljajo za izboljšanje spletne prodaje, kot so družbena omrežja, organski promet, plačani oglasi itd.

Podjetja morajo nenehno preoblikovati prodajne strategije, tako da poslušajo svoje stranke in se prilagajajo nenehno spreminjajočim se trendom in potrebam strank.

Vsaka od zgoraj navedenih strategij lahko pomembno poveča spletno prodajo in ustvari visoke prihodke v pravih okoliščinah, vendar bodo optimalne izbire za vaše podjetje odvisne od vašega razumevanja strank, ki jim prodajate.

Zaključek

V zaključku je jasno, da je digitalni marketing postal nepogrešljiv del vsakega podjetja, ki si prizadeva za uspeh v sodobnem poslovnem svetu.

Spletna prodaja je postala ključni dejavnik pri doseganju poslovnih ciljev, zlasti v času, ko se potrošniške navade hitro spreminjajo.

Z uporabo pravilnih strategij digitalnega marketinga, ki smo jih predstavili v tem članku, lahko podjetja povečajo svojo prisotnost na spletu, privabijo več strank in ustvarijo trdne odnose s svojimi kupci. Pomembno je, da podjetja ostanejo prilagodljiva, sledijo trenutnim trendom in nenehno izboljšujejo svoje strategije, da bi ostala konkurenčna in dosegla trajen uspeh na trgu.

3.5/5 - (2 votes)
Andreja Ogrinc Vidic

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

3.5/5 - (2 votes)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.