Urejanje Facebook strani

Feb 6, 2012
Feb 6, 2012

Verjetno ste se že vsi, ki mate Facebook stran, kdaj vprašali, kako in kdaj jo urejati? Kako komunicirati s fani? Kdaj in kaj jim sporočati? Nekaj dni nazaj se je z istim problemom soočila tudi moja prijateljica, ki ima Facebook stran z unikatnimi, ročno izdelanimi prstani. Zanimali so jo odgovori na vsa zgornja vprašanja. In danes vam bom jaz odgovorila na nekaj od njih.  Vse ostale odgovore, nasvete in trike pa si lahko sami preberete v našem super priročniku s 44 nasveti za bolj učinkovito Facebook stran. Le klik vas loči do brezplačnega izvoda.
Ton komunikacije določite že pred samo izdelavo Facebook strani. Naj bo prilagojena vaši ciljni publiki, ki jo želite doseči. Če prodajte steklenice za vodo, ste lahko v komunikaciji zelo igrivi, če pa je vaša ponudba sestavljena iz prodaje viličarjev, pa bodite bolj strokovni. A še vedno lahko objavite tudi kakšno zabavno vsebino, saj je Facebook v prvi vrsti družabno omrežje.
Kako pogosto komunicirati (9. poglavje v priročniku)
Po izkušnjah sodeč je najbolj učinkovito, če komunicirate s svojim fani vsak dan. Vaše objave naj bodo frekventne in vedno zanimive. Fanom zastavite kakšno zanimivo vprašanje, jih povprašajte za mnenje ali pa le objavite zanimiv video. Vaše objave morajo iz fanov izvleči komentar ali še celo več – zanimivo objavo bodo sigurno objavili na svojem Facebook profilu. Komentarji pa mogoče ne bodo vedno pozitivni, a se jih ne ustrašite. Z razumom in profesionalnostjo odgovorite tudi ne. Poskrbite za svoj ugled in bodite objektivni.
Kako dodati anketo na Facebook stran? (26. poglavje)
Anketa je lahko izredno učinkovito orodje za pridobivanje mnenje vaših fanov in uporabnikov izdelka ali storitve. V naprej lahko pripravite vprašanja, ki vas zanimajo in anketo izvedet tudi do 2 krat mesečno. Lahko gre za promocijsko anketo, anketo o zadovoljstvu ali željah vaši fanov. Izkoristite jo lahko za lansiranje novega produkta ali pripravo marketinške strategije. Kako pa jo dodati, si preberite v našem priročniku s triki in nasveti.
Kako dvigniti interaktivnost z uporabniki? (40. poglavje)
Ključni vprašanje, ki sem ga danes pustila za na konec. Vsak, ki ustvari Facebook strani si želi, da bi se na njej čim več dogajalo in da bi stran imela čim več fanov. In vsi se na tej točki znajdejo pred vprašanjem, kako to narediti?
•    Aktivno sodelovanje – odgovorite na vsak komentar, ki dobite. Odgovorite hitro, da bodo fani dobili občutek, da ves čas spremljate svojo Facebook stran. Ker če nimate časa, da bi bili dosledni z objavami in odgovori na komentarje, vaša Facebook stran ne bo živela.
•    Sprašujte – kot sem omenila že zgoraj, je odlično orodje za tak način komunikacije – anketa. Lahko pa je le preprosto vprašanje, ki se navezuje na aktualne teme, vreme ali konkretna vprašanja o vašem izdelku/ storitvi
•    Naj bodo vaše objave več kot zgolj tekst – vedno lahko objavite kakšno zanimivo fotografijo, video ali glasbo. Pozivajte tudi vaše fane, da na vašem izidu objavijo slike in ostali material, ki se navezuje na tematiko vaše Facebook strani. Več pa v našem priročniku.
Facebook je odlično orodje za vaš posel, pa še brezplačen je! Če boste aktivni in dosledni, bo tudi vaša Facebook stran živela!
Še nimate Facebook strani? Oglasite se pri nas!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.