To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Zakaj Google vztraja, da imate na svojih spletnih mestih potrdila SSL?

Torej, zakaj je SSL bistven in zakaj Google že nekaj časa vztraja, da ga imate?

Za zagotovitev varnejše izkušnje brskanja po spletu, se je Google že pred leti odločil, da bo označil spletna mesta, ki nimajo nameščenega certifikata SSL. Če kdo ne spoštuje tega pravila, ga bodo vsi priljubljeni spletni brskalniki, ki se uporabljajo po vsem svetu, kot sta Google Chrome in Firefox Mozilla, “kaznovali” z opozorilnim sporočilom „Not Secure“  oz. “Nahajate se na nevarni spletni strani” v URL-vrstici.

Internet je velik kot vesolje in na njem se ne najdejo zgolj priložnosti za odlične posle, pač pa tudi za goljufije, zaradi katerih lahko izgubite še mnogo več kot le denar. 

Če ste leta 2020 lastnik spletnega mesta, potem potrebujete SSL. Tako preprosto je.

SSL certifikat ni več luksuz; dandanes je to nujna potreba. Investicija pa je tako nizka, da to ne sme biti razlog, zakaj ga še niste namestili na vašo spletno stran.

Tu je pet ključnih prednosti uporabe SSL certifikata;

1. SSL ščiti podatke (vaše in podatke vaših strank)

SSL je protokol, ki skrbi za varen prenos podatkov po medmrežju. Njegova naloga je, da sproti šifrira vse besedilne podatke: imena, naslove, gesla, številke kreditnih kartic in podobnega. Dešifrira jih pa jih lahko le spletno mesto, ki so mu ti podatki dejansko namenjeni.

Če ste torej lastnik spletne trgovine ali pa izvajate spletno anketo, mora biti vaša prioriteta skrb za podatke vaših uporabnikov. SSL certifikat lahko seveda namestite tudi na osebno spletno stran ali blog, saj boste s tem povečali ne samo varnost  svojih obiskovalcev pač pa tudi svoj ugled. 1 od 10 URL-jev je za uporabnike nevaren. 

Pokažite svojim strankam, da vam lahko zaupajo svoje podatke in namestite SSL certifikat. Vaša stran bo tako opremljena s simbolom zaklenjene ključavnice, ki vzbuja zaupanje – to pa povečuje promet. Tega pa vsi potrebujemo, mar ne?

Pa še nekaj. SSL šifriranje predstavlja nezlomljivo obrambo vaših podatkov, ki je na poti po svetovnem spletu ne morejo zlomiti niti najbolj pretkani hekerski napadi.

2. SSL potrjuje vašo identiteto

Druga glavna naloga certifikata SSL je zagotavljanje pristnosti spletnemu mestu. Preverjanje identitete je eden najpomembnejših vidikov spletne varnosti. Ni dvoma o tem, da je internet vse bolj varljiv. Saj veste, če se vam na internetu prikaže ponudba, ki je tako izjemna, da je že zaradi svoje izjemnosti sumljiva, potem velja pomisliti dvakrat preden se odločite za naslednji korak – nakup.

Vse take zgodbe sploh niso smešne. Obstajajo primeri, ko so ljudje na ponarejenih spletnih mestih izgubili tudi po tisoče evrov ali pa so vrednost bitcoina spoznali, tudi ko jih ta sploh ni zanimala. Saj verjetno poznate maile, ki od vas v treh dneh zahtevajo nekaj bitcoinov, drugače sledi kraja vseh podatkov ali izginotje vaše spletne strani…Tu se začne igra z SSL certifikatom in skrb za splošno varnost vašega poslovanja.

Tako sedaj veste, SSL pomaga uporabnikom, da so preusmerjeni na vaše resnično spletno mesto, uporabnike reši pred goljufijami in poveča vaš ugled. 

Webroot poroča, da vsak mesec nastane okoli 1.5 milijona novih phishing strani, kar pomeni, da so možnosti, da se vanje ujamete, precej velike. Če se to zgodi vaši spletni banki, boste le z nekaj kliki ves svoj denar podarili neznancem. Ponudite torej svojim strankam zagotovilo, da so na pravem mestu, ki mu lahko zaupajo.

3. Boljša uvrstitev v iskalnikih

Google je nekaj časa nazaj spremenil svoj algoritem, tako da daje prednost za visoke organske pozicije tistim spletnim mestom, ki podpirajo HTTPS. To je razvidno iz različnih raziskav, ki so jih izvedli strokovnjaki za SEO po vsem svetu. Torej, če si želite visokih organskih pozicij, potem bo poleg optimizacije spletne strani, nujno poskrbeti tudi za SSL certifikat. 

Spomladi leta 2019 je bilo 84,2 % strani, naloženih na Chromu, HTTPS strani. To pomeni, da vse strani še niso opremljene s certifikatom, Chrome pa v glavnem prikazuje tiste, ki ga imajo. Skrajni čas je, da ujamete ta vlak, sicer boste še zmeraj ostali na drugem peronu. 

Nenazadnje, kdo pa noče biti na prvi strani Googla, kajne?

4. Plačilo s kreditnimi karticami – SSL je nujen, tako za vašo, še bolj pa varnost vaših uporabnikov.

Če sprejemate spletna plačila, morate vedeti nekaj o zahtevah, ki jih pogojuje vaš ponudnik plačilno kartičnega poslovanja. Za prejemanje plačil prek spleta mora vaše spletno mesto ustrezati vsem varnostnim kriterijem. Namestitev SSL certifikata je ena od glavnih zahtev, ki jih je postavila industrija ponudnikov plačil s karticami za zagotavljanje brezskbnega nakupovanja preko spleta.

V tem primeru je SSL bistvenega pomena – ne glede na to ali ga želite ali ne.

Če se bodo vaše stranke pri vas počutile varno, bodo seveda lažje razvezale mošnjiček in vas nagradile z nakupom. Vsi pa vemo, da dobre izkušnje radi delimo s svojimi znanci in prijatelji, kar pomeni, da se lahko nadejate še kakšnemu dodatnemu priporočilu.

5. SSL izboljšuje zaupanje strank

Poleg šifriranja in overjanja spletnih mest so SSL certifikati ključnega pomena tudi z vidika zaupanja strank. Z znaki, ki jih je enostavno prepoznati, uporabniku sporočamo, da bodo podatki, ki jih pošiljajo, zavarovani. Če ste namestili kvaliteten SSL certifikat, uporabniki vedo, da ste zakonita oseba, s tem pa dosežete tudi veliko večjo kredibilnost, zaupanje v očeh potrošnika in s tem povečate verjetnost, da bodo poslovali ravno z vami.

Google nalaga uporabo SSL certifikata že od leta 2018

Kot smo že omenili, bo stran brez SSL certifikata označena kot “Not secure” oziroma “Nahajate se na nevarni spletni strani”.  Možno je, da se bo spletna stran v bližnji prihodnosti celo blokirala in se sploh ne bo naložila v brskalnik. Ne glede na to, katero spletno mesto imate, od osebnega bloga, spletne strani ali do katere koli spletne trgovine, SSL je obvezen in če ga ne upoštevate, lahko pride do izgube obiskovalcev, s čimer se lastniki spletnih mest verjetno ne želite soočiti.

Kako varni se osebno počutite, če vas brskalnik opozoril, da ste na spletnem mestu ki ni varno? 

Kajti to zadnje se prikazuje tako na Chrome, kot Firefox Mozilla, če nimate SSL certifikata. 

Ali to zavestno hočete, da je prva stvar, ki jo spoznajo vaši obiskovalci ob obisku vaše spletne strani obvestilo o “Nevarni spletni strani”? Verjamemo, da ne. Tudi vaša spletna banka temelji na takem protokolu.

Zaključek

Torej, kaj čakate? Stopite v stik z našo ekipo, saj vam bomo z veseljem pomagali. Našim naročnikom nudimo cenovno zelo ugodno ponudbo SSL certifikatov, tako da boste svojemu spletnemu mestu sedaj zagotovili varnost, predvsem pa obiskovalcem omogočili brezskrbnost tj. visok nivo zaščite, kajti kupci na takih mestih tudi kupujejo veliko raje.

Srečno,
Spletnik

Copyright © 2020 Spletnik . Vse pravice pridržane