Je optimizacija primerna tudi za vaš blog?

Avg 30, 2011
Avg 30, 2011

Odgovor je DA, zato berite naprej. Če želite, da bo vaš blog bran in obiskan, ga je potrebno optimizirati. Že danes. In danes je pred vami 7 nasvetov, kako vaš blog kar najbolje optimizirati. Ste pripravljeni?

1. Čim večkrat, a še vedno z okusom, dodajajte v svoje blog zapise ključne besede, po katerih želite, da vas najdejo. Seveda se morajo ključne besede skladati s kontekstom vsebine, ki jo delite z nami.
2. Permalink (stalna povezava) je ključni element za optimizacijo vašega bloga. To pomeni, da ključno besedo uporabljate v vseh naslovih vašega bloga, kjer je naslov klikabilen in kaže na vaš blog. S tem boste poskrbeli, da se bodo ključne besede z vašega bloga hitreje pojavile na višjih pozicijah iskalnikov.
3. Poleg ključnih besed v svoj blog vključite tudi slike, video vsebino, vsebine, ki jih je mogoče brezplačno prenesti. Slike poimenujte s ključnimi besedami in pazite, da ne bodo prevelike. Video vsebine morate v vsakem primeru prej objaviti na YouTube kanal, kjer ga opišite in mu dodate ključne besede. Vse to bo vaš blog popestrilo in mu dalo dodatno vrednost pri spletnih pajkih, ki odločajo o tem, kakšno pozicijo bo vaš blog dosegal v iskalnikih.
4. Pišite originalno, novo in svežo vsebino. Objave naj bodo konstantne, izberite dan v tednu/mesecu, ki bo vedno deležen objave. Profesionalni blogerji objavljajo tudi 2x tedensko! No, vsaj tisti, ki imajo res kaj povedati.
5. Vključite meta ključne besede – v naslovu in opisu članka. Naj se naslov članka čim bolj ujema z vsebino, a naj še vedno vključuje malo skrivnosti, ki bo bralca pritegnila, da bo prebral celoten članek. Za vsak članek izberite kategorijo in ga uvrstite tja, kamor se najbolj prilega. Kategorije ustvarjajte po potrebi – kot vam narekuje vsebina člankov.
6. Ustvarite povratne povezave – saj je tudi to ključ do uspeha. Povezave naj bodo kakovostne, saj vam tiste, ki prihajajo iz slabše ocenjenih blogov, ne koristijo prav dosti. Tudi tokrat bi lahko rekli: manj je več!
7. In ko naredite vse to, svoj blog vpišite na iskalnike in v direktorije člankov.
Če boste delali vse to, vam je uspeh zagotovljen. Če pa vam primanjkuje časa, predlagam, da poiščete naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali. Kontaktirajte nas že danes!
 
Andreja Ogrinc

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.