To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kako Najdi.si indeksira in zakaj je Spletnik.si – izdelava spletnih strani šele na 6. strani?

Pozdravljeni, tokrat malo drugačna objava. Občutek imam, da Najdi.si svojih iskalnih rezultatov vedno ne indeksira po samodejnem algoritmu in da na vrh potiskajo rezultate svojih plačljivih uporabnikov. Zakaj tako pravim?

Zadeva se mi zdi popolnoma nenavadna. Pri Spletniku za vse naše naročnike ob koncu projekta naredimo optimizacijo spletnih strani za iskalnike in večina naših naročnikov je z rezultati zadovoljna. Logično je, da malo trgovsko podjetje ne more prehiteti Mercatorja že samo z vidika veliko manjšega števila vhodnih povezav in male količine vsebin na spletni strani.

Kljub temu se včasih da najti kakšno nišno ključno besedo kjer “tamau” prehiti “tavelkega”. To smo že večkrat videli.

Naj navedem nekaj referenc spletnih strani, ki smo jih optimizirali, recimo:Ključna beseda: “medicina dela ” – www.medicina-dela.si
Pozicija na Googlu: 1. stran
Pozicija na Najdi.si: 1.stran

Ključna beseda: “spletno gostovanje” – www.spletnahisa.com
Pozicja na Googlu: 1. stran
Pozicija na Najdi.si: 2. stran

V optimizaciji spletnih strani smo precej dobri in znamo optimizirati spletne strani za iskalnike, začuda pa nekako Najdi.si naše strani ne indeksira tako dobro. Ne poznam razloga, ampak na najdi.si se za ključno besedno zvezo “izdelava spletnih strani” nahajamo šele na 6. strani. Kako to?? Na Googlu se npr. nahajamo na vrhu 2. strani.
Ali je to “slučajnost” ali pa smo tako slabi v optimizaciji spletnih strani? Zakaj nam je vedno uspelo optimizirati strani za naše naročnike, naše spletne strani pa ne?

Vsekakor je zelo čudno da se pri iskanju “izdelava spletnih strani” na četrti strani nahaja podjetje, ki se ukvarja s tesnili, silikonskimi profili, torej z dejavnostjo, ki nima NOBENE povezave z internetom. Kakšen je to algoritem, ki servira takšen rezultat (pri iskanju izdelava spletnih strani), da prej izpiše podjetje, ki se ukvarja z gumo, kot , podjetje, ki se ukvarja izključno z izdelavo spletnih strani?

Človek se vpraša ali Najdijev iskalnik zares indeksira po algoritmu ali je v ozadju delo programerjev, ki potiskajo na vrh iskalnih rezultatov Najdijeve plačljive uporabnike.

Prosim vse tudi Najdi.si tehnike, da mojo objavo komentirajo če želijo, jaz jih namreč ne morem dobiti in vprašati zakaj smo tako slabo indeksirani.
Podobni članki:
Kako bodo iskalniki našli mojo spletno stran?

Zakaj je pogostost povezav zelo pomembna za iskalnike?

12 najpopularnejših naslovov vseh časov

5 nasvetov za izboljšavo vaše spletne strani

5 nasvetov o tem kako tržiti spletno stran

Kako optimizirati spletno stran za iskalnike
Zakaj je pametno, da svoje stranke obravnavate kot prijatelje

11 comments

 1. Hmmm…. ta debata je zanimiva. Kot marketingarju še posebej zato, ker mi je pravzaprav smešen celoten način delovanja iskalnikov. Skupina sicer zelo inteligentnih ljudi (programerjev, matematikov) meni, da so našli algoritem, po katerem najboljše podajajo rezultate uporabnikom. Osebno menim, da so vsi iskalniki čisto tako malo… malo preveč programerski. 🙂

  Ampak če pustim po strani moje subjektivno mnenje, mi pa sploh ni jasno, zakaj se nek iskalnik ne bi smel odločiti, da daje prednost določenim rezultatom? Čisto poslovna odločitev… je pa res, da s tem lahko trga kruh komu, ki se ukvarja s “poceni” dvigovanjem pozicije. 🙂

  Anyway, še eno pomembnejše vprašanje se mi poraja že kakšno leto in tukaj ste pravi ljudje, da podate kakšen pameten odgovor: 🙂

  Kaj se zgodi na dan, ko 10 strokovnjakov dela za 10 podjetij v isti panogi optimizacijo spletnih strani za iskalnike?

  In kaj se zgodi, ko to počne kakšnih 1.000 strokovnjakov po celem svetu za 1.000 podjetij iz iste panoge?

 2. Najdi si si pogosto privošči tovrstne manipulacije.
  To je tudi razlog zakaj je zmeraj manj relevanten in jaz osebno ga ne uporabljam več, pa nisem edini.
  Tudi v statistiki spletišč za katere skrbim opažam, da google prinese tudi do 3x več prometa kot najdi.si. Ljudje šaltajo na google, čeprav bi moral imeti najdi.si določene prednosti zaradi poznavanja specifike slovenskega jezika.
  Nimam nič proti sponzoriranim povezavam, le da morajo biti jasno označene.
  S takšnim odnosom (ki je klientelističen, saj cenika za tovrstne storitve ni) si najdi.si pač koplje grob …
  No tudi google ni vedno čisto nedolžen: ste že poskusili najti tobo ads z googlom? Kar se tiče googla tobo ads ne obstaja 😉 … vendar je to veliko bolj razumljivo, saj ne gre le za konkurenco ampak kar za plagiat googleAdsense

 3. Že res. Samo namen iskalnika ni v samem sebi ampak, da iskalcu nudi relevantne rezultate. In če je npr. v zgornji zgodbi primer ko je podjetje, ki prodaja gume bolje rangirano od polovice drugih “web” podjetij potem tukaj nekaj ne špila. Sicer situacija se je popravila ampak že samo dejstvo, da je do situacije prišlo pomeni, da so napake možne.

 4. Iskalniki imajo takšne in drugačne pajke, ki so najboljši za njihovo delovanje.

 5. Oprosti za to Rok. Tvoj komentar ni bil izbrisan namenoma. Cela poanta bloga je komunikacija z javnostjo in v tej komunikaciji jasno ljudje lahko izrazijo tudi negativno mnenje in tega ne cenzuriramo. Mogoče se je tvoj komentar izgubil nekje v masi spam bot komentarjev.

 6. Enkrat sem že komentiral napisano in odgovoril na vprašanja s stališča Najdi.si, pa so moj komentar pobrisali. Bog ve, zakaj.

 7. Najdi.si ne uporablja “umetnih” tehnik poviševanja ranga oglaševalcem ali drugim spletnim stranem. Če ima kdo konkretno vprašanje glede ranga oz. pozicije njegove spletne strani v iskalniku, lahko vedno piše na podpora@najdi.si. Še vsakomur smo odgovorili in ponavadi se izkaže, da je nekaj narobe z njegovo stranjo.

  Glede Googla pa samo tole: v zadnjem času na veliko umetno “boostajo” zadetke iz Youtube-a. Poglejte si rezultate na poizvedbe: “Bob Dylan”, “paradise city”, “bad”, “yesterday” itn. Ne trdim, da so taki zadetki slabi za uporabnika, gotovo pa niso rezultat normalnega algoritma. So umetno povišani.

 8. Rezultate sem preveril še enkrat in naša pozicija se je izboljšala. Tega ne pripisujem optimizaciji na spletni strani, ker našega pristopa nismo bistveno spremenili. Strinjam se s tabo Mitja, Najdi.si je ze res kul iskalnik za slovensko področje, samo očitno se tudi pri njih najde “glitch” v algoritmu.
  Kakorkoli že iz tega, da nas na najdiju sploh ni bilo, smo prišli na 8. stran in sedaj smo na 2. strani. Pomembno je, da smo napredovali.

 9. Hm.

  Najdi.si je res zabaven iskalnik. Preverjeno!

  Včasih se mi zdi, da niti ne gre za manipulacijo in ta iskalnik preprosto ne deluje dovolj dobro oziroma ima nenavadno navite spam mehanizme.

 10. Popravek.. mišljeno je bilo “domeno” in ne “demone” LOL 🙂

 11. Ja, tudi sam sem že večkrat opazil “rahlo sumljive” zadeve kar se tiče najdi-ja… tudi sam kar obvladam seo in najdi ima neke svoje finte ja… kar pa se tvoje objave tiče… tudi sam sem večkrat sumil na manipulacije in ko sem jih kontaktiral sem naletel na gluha ušesa.. tako kot ti.

  Kako že gre un pregovor.. “Kdor molči…”

  LP

  Sašo
  P.S. Koliko časa pa imaš že to demone indexirano na najdi si?

Copyright © 2020 Spletnik . Vse pravice pridržane