Kako Najdi.si indeksira in zakaj je Spletnik.si – izdelava spletnih strani šele na 6. strani?

Jul 18, 2007

Pozdravljeni, tokrat malo drugačna objava. Občutek imam, da Najdi.si svojih iskalnih rezultatov vedno ne indeksira po samodejnem algoritmu in da na vrh potiskajo rezultate svojih plačljivih uporabnikov. Zakaj tako pravim?
Zadeva se mi zdi popolnoma nenavadna. Pri Spletniku za vse naše naročnike ob koncu projekta naredimo optimizacijo spletnih strani za iskalnike in večina naših naročnikov je z rezultati zadovoljna. Logično je, da malo trgovsko podjetje ne more prehiteti Mercatorja že samo z vidika veliko manjšega števila vhodnih povezav in male količine vsebin na spletni strani.
Kljub temu se včasih da najti kakšno nišno ključno besedo kjer “tamau” prehiti “tavelkega”. To smo že večkrat videli.
Naj navedem nekaj referenc spletnih strani, ki smo jih optimizirali, recimo:Ključna beseda: “medicina dela ” – www.medicina-dela.si
Pozicija na Googlu: 1. stran
Pozicija na Najdi.si: 1.stran
Ključna beseda: “spletno gostovanje” – www.spletnahisa.com
Pozicja na Googlu: 1. stran
Pozicija na Najdi.si: 2. stran
V optimizaciji spletnih strani smo precej dobri in znamo optimizirati spletne strani za iskalnike, začuda pa nekako Najdi.si naše strani ne indeksira tako dobro. Ne poznam razloga, ampak na najdi.si se za ključno besedno zvezo “izdelava spletnih strani” nahajamo šele na 6. strani. Kako to?? Na Googlu se npr. nahajamo na vrhu 2. strani.
Ali je to “slučajnost” ali pa smo tako slabi v optimizaciji spletnih strani? Zakaj nam je vedno uspelo optimizirati strani za naše naročnike, naše spletne strani pa ne?
Vsekakor je zelo čudno da se pri iskanju “izdelava spletnih strani” na četrti strani nahaja podjetje, ki se ukvarja s tesnili, silikonskimi profili, torej z dejavnostjo, ki nima NOBENE povezave z internetom. Kakšen je to algoritem, ki servira takšen rezultat (pri iskanju izdelava spletnih strani), da prej izpiše podjetje, ki se ukvarja z gumo, kot , podjetje, ki se ukvarja izključno z izdelavo spletnih strani?
Človek se vpraša ali Najdijev iskalnik zares indeksira po algoritmu ali je v ozadju delo programerjev, ki potiskajo na vrh iskalnih rezultatov Najdijeve plačljive uporabnike.
Prosim vse tudi Najdi.si tehnike, da mojo objavo komentirajo če želijo, jaz jih namreč ne morem dobiti in vprašati zakaj smo tako slabo indeksirani.
Podobni članki:
Kako bodo iskalniki našli mojo spletno stran?

Zakaj je pogostost povezav zelo pomembna za iskalnike?

12 najpopularnejših naslovov vseh časov

5 nasvetov za izboljšavo vaše spletne strani

5 nasvetov o tem kako tržiti spletno stran

Kako optimizirati spletno stran za iskalnike
Zakaj je pametno, da svoje stranke obravnavate kot prijatelje

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.