Izdelava mobilnih spletnih strani – Zakaj?

Mar 4, 2014
Mar 4, 2014

Čas, v katerem živimo nas je pripeljal do novih naprav, ki jih uporabljamo za dostop do interneta. Včasih je bilo to možno le preko računalnika, danes pa lahko do spleta dostopamo na vsakem koraku. S pomočjo pametnega telefona, ki ga imamo v žepu ali pa tablice, ki jo nosimo v torbi.
mobilna spletna stran
In ker nam je že na prvi pogled jasno, da so spletne strani velike in obsežne, se je pojavilo vprašanje kako spletno stran prilagoditi različnim napravam, da bo njihova uporaba čim bolj enostavna in uporabniku prijazna.
Tako smo prišli do dveh novih pojmov na internetu in sicer:

  • mobilna spletna stran
  • odziven dizjan

Kaj je odziven dizajn?

Gre za dizajn spletne strani, ki se prilagaja različnimi napravam preko katerih do spletne strani dostopamo. To v praksi pomeni, da se spletna stran (njena velikost in njena vsebina) prilagodi glede na napravo, ki jo v tistem trenutku uporabljamo. Slaba stran takšnega dizajna je predvsem v ceni, ki jo moramo plačati za prilagoditev spletne strani. Dejstvo je, da moramo za vsako napravo pripraviti ločen dizjan (telefon, tablica, ipad…), kar pa za sabo potegne velik strošek. Še posebej so zahtevne za prilagoditev bolj obsežne spletne stani, ki imajo veliko podstrani… V svetu je odziven dizajn že nekaj časa prisoten, pri nas pa lastniki spletnih strani začenjajo zavedati, da do njihove spletne strani ne dostopamo samo preko računalnika. Zato se je povpraševanje po odzivnem (responsive) dizajnu v zadnjem čase izredno povečalo.
Mi pa našim naročnikom ponujamo tudi alternativo, ki je cenovno bolj dostopna.
Statistike nam namreč kažejo, da pri nas večina dostopa do spletnih strani preko računalnika in pametnih telefonov, zato se je pojavila nova različica spletne strani – mobilna spletna stran. Našo spletno stran je preko mobilnih telefonov v letošnjem letu obiskalo 2520 ljudi, kar je skoraj 13% vseh obiskovalcev na strani (tistih, ki so potrdili beleženje piškotkov).

Kaj je mobilna spletna stran?

Mobilna spletna stran je “obnova”, povzetek vaše spletne strani, ki se prikaže, ko obiskovalec preko mobilnega telefona dostopa do vaše spletne strani.
Prednosti mobilne spletne strani:

  • veliki gumbi
  • klikabilna telefonska številka (po kliku na telefonsko številko lahko izberete opcijo “pokliči”)
  • klikabilen naslov (po kliku na naslov se vam odpre zemljevid lokacije s katerim je možno z njim najti pot, ko ste na poti)
  • krajši, prilagojen menij, ki vključuje le glavne menijske postavke, ki so za obiskovalca pomembne
  • preglednost ponudbe, galerij…
  • možnost za oddajo povpraševanja in še bil lahko naštevala.

Moja osebna izkušnja mi je dala vedeti, da so mobilne spletne strani obvezne za vsako podjetje, ki se vsaj malo zaveda v katero smer gre trend. Velikokrat, ko sem na poti, se mi pojavi potreba, da pokličem v podjetje ali potrebujem zemljevid. Prav tako se dostikrat zgodi, da me zanima kdaj imajo odprto, kaj imajo na meniju… Za vse to je tu mobilna spletna stran! Omogoča nam, da z lahkoto pridemo do želenih informacij, ki jih v tistem trenutku »nujno« potrebujemo.
Pri nas se je že kar nekaj naročnikov odločilo za mobilno spletno stran, zato ne odlašajte. Kontaktirajte nas in tudi za vas bomo pripravili mobilno spletno stran, ki bo še izboljšala uporabniško izkušnjo vaših obiskovalcev, ki so potencialni kupci.
Andreja Ogrinc
 

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.