Napake, ki jih na blogu ne smete početi

Okt 26, 2011
Okt 26, 2011

Če pišete blog se morate držati določenih nepisanih pravil, če želite, da bo daleč najbolj bran blag na spletu. Ker se vsi učimo in vsak dan naučimo kaj novega, si preberite članek, ki vas bo spomnil na to kaj počnete prav in kaj narobe. In tisto narobe popravite. Čim prej.
a.)    Blog pišete le za potrebe optimizacije
Če blog res pišete le za potrebe optimizacije, potem ste na slabi poti, da ga bo bralo veliko ljudi. že res, da je blog super orodje za optimizacijo vaše spletne strani, a ne, če na njem ni obiskovalcev in bralcev, ki bi vam sledili. Vaš blog je najbrž dolgočasen in za bralce nezanimiv. Poskrbite, da temu ne bo tako. Več kot boste imel bralcev, bolj bo privlačen tudi za iskalnike. Tako to gre.
b.)    Vaš blog je podoben vsem ostalim blogom iz vaše panoge
Se zgledujete po vaših kolegih in konkurenci, ki pišejo o istih stvareh kot vi? Na tem mestu je čas za izvirnost in nekaj novega. saj veste, da se hitro naveličamo istih stvari. In prav tako je z blogi, ki jih spremljamo. Glede na to, da nam internet ponuja neskončno možnosti, pobrskajte po tujih blogih, kjer vedno lahko najdete navdih za nekaj novega, svežega.
c.)    Udaren naslov napišete le zato, da pritegne bralce?
Če pišete tako, potem ste na napačni strani. Je že res, da nas udaren naslov privabi a kasj ko potem vsebina ni taka. In če boste večkrat ubrali tako strategijo, si vas bodo bralci sicer zapomnili, a jim bo v ustih ostal slab priokus. Saj veste, osel gre samo enkrat na led. In enako bo z »bralci« vašega bloga. Ne zavajajte jih, ponudite jim raje neki nekaj več in vzljubili vas bodo!
d.)    Si želite preko bloga povečati prodajo, pa neprestano govorite o svojem osebnem življenju?
Prav je, da je vaš blog personaliziran, ni pa prav, da svoje bralce obremenjujete s svojim problemi in delit le te na svojem blogu. Sploh če je cilj vašega bloga prodaja. S takim načinom boste prej dosegli to, da vas redni bralci ne bodo več brali kot to, da bi povečali svojo prodajo. Previdno.
Upam, da ste se naučili kaj novega, jaz sem sigurno se. Če pa ste se tudi sami že naučili kaj na vaših napakah, jih delite z nami, da jih tudi mi ne bomo naredili.
Srečno!
Andreja Ogrinc

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.