Postanite urednik svoje spletne strani s pomočjo enostavnega CMS sistema!

Jul 7, 2010

Zagotovo ste že kdaj vstopili v administracijo spletne strani. Če niste sami urejali vsebine, ste pa opazovali svojega programerja, kako dodaja besedilo, slike in videe na vašo spletno stran. Morda v tem trenutku mislite, da ne bi znali delati sami urejati spletne strani, ker se vam zdi preveč komplicirano. Jaz pa pravim, da se tega vsak lahko nauči. Tudi vi! Zaupajte mi, na koncu članka se boste strinjali z menoj.
CMS_Spletnik.siCMS – sistem za upravljanje vsebin
V ozadju vsake spletne strani se skriva adimistracija strani, torej urejevalnik, s katerim se osvežuje strani, dodaja nove elemente, vsebine, module … V strokovnem jeziku mu pravimo CMS – sistem za upravljanje vsebin. Je sistem, ki omogoča urejanje in vzdrževanje vsebine spletnih strani brez znanja programiranja v HTML jeziku. Pomislite, samostojno lahko spreminjate besedilo, slike in druge elemente spletne strani brez pomoči podjetja ali osebe, ki vam je stran izdelala. Časi, ko ste morali čakati na programerja, ker je na dopustu ali zaseden z drugimi projekti in se ne more posvetiti vaši strani, so mimo!
Prednosti uporabe CMS sistemov:

 • hitrejše spremembe za nove in obstoječe strani;
 • večja konsistenca;
 • izboljšana navigacija strani;
 • večja fleksibilnost strani;
 • večja varnost;
 • manj ponavljanja informacij;
 • večja sposobnost za rast;
 • manjši stroški vzdrževanja strani.


Poleg navedenih prednosti služijo vaši poslovni strategiji in pomagajo dosegati poslovne cilje – povečati prodajo, povečati zadovoljstvo kupcev ali izboljšati komunikacijo s ciljno skupino.

delovanje_cms-a
Anatomija CMS sistemov:

 • ustvarjanje vsebine:
 • urejanje vsebine;
 • objavljanje vsebin;
 • predstavitev na strani.


Da vam sisteme CMS še bolj približam, bom razložila stopnje, ki sledijo njihovemu namenu. V ospredju sistema CMS je enostavno okolje za urejanje, ki deluje kot Microsoft Word. Omogoča kreiranje novih strani in ažuriranje vsebine brez potrebnega znanja HML jezika. Ko je stran narejena, je shranjena na centralnem strežniku v CMS. Ta skladišči vse vsebine strani in druge pomembne detajle.
Centralni strežnik dovoljuje sledenje vseh variacij strani, tistemu, kdo je opravil spremembe in kdaj; omogoča, da vsak uporabnik spreminja le tisto stran, za katero je odgovoren (omejeno delovanje); integracija z obstoječimi viri informacij in IT sistemi in najpomembnejše – CMS omogoča celo vrsto zmožnosti poteka dela. Ko je končna vsebina varno shranjena na strežniku, jo lahko objavite na spletni strani (ali intranetu). CMS sistemi omogočajo tudi vrsto aplikacij, kako izboljšati kakovost in učinkovitost vaše strani.
CMS – Spletnik
V podjetju Spletnik vam ponujamo svoj CMS sistem – sistem Spletnik za urejanje spletnih strani. Je zelo preprost za uporabo, stran pa naredite že v nekaj minutah. Kako? Za začetek obiščite našo spletno stran, ki omogoča ustvarjanje novh spletnih strani – Naredi.Spletnik.si. Za prijavo na vaš 14-dnevni Spletnik preizkusni račun opremljen z vsemi Spletnik funkcionalnostmi boste porabili manj kot minuto. Navdušeni boste nad ogromno izbiro dizajnov, lahkoto vnosa elementov in preprostostjo spreminjanja vsebin. Spletno stran lahko tudi objavite in jo uporabite kot prodajno mašino! Preizkusite torej Spletnik CMS brezplačno!
Ker vsi želimo in potrebujemo redno ažurirane strani, so CMS sistemi vedno bolj pribljubljeni. Internet vse bolj pridobiva na svoji pomembnosti, zato je ustrezna predstavitev na spletu obvezna. In ker imamo vse manj časa, želimo optimizirati svoje aktivnosti med delovnim časom in CMS sistemi nam prihranijo ure, dneve ali tedne, ko smo čakali na svojega programerja.
Ustvarite torej svojo spletno stran in poiščite dizajnerja v sebi!
Želim vam lep dan in veliko uspeha!
Spletnik marketing

VIRA: www.steptwo.com.au in sl.wikipedia.org.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.