Prodajajte preko spleta izdelke brez lastne zaloge

Feb 2, 2016
Feb 2, 2016

Mnogi ljudje se izogibajo začetku prodaje preko spletne trgovine zaradi zagonskih stroškov in začetnih težav. Predstavljajte si, da bi nekdo vam ponudil, da plača vaše začetne stroške nakupa zaloge na tisoče izdelkov in bi upravljal vaše začetne težave. Bilo bi veliko lažje začeti in lahko bi zagnali vaš posel od kjerkoli na svetu. Zveni preveč dobro, da bi bilo res?

V tem članku vam bom predstavila vse o prodaji izdelkov brez zaloge.
Kaj to sploh je?
To je prodajna metoda pri kateri ne potrebujete izdelkov na zalogi. Namesto tega imate partnerja oz. dobavitelja, ki ima svojo zalogo – vi pošljete naročila kupcev direktno partnerju in oni pošljejo blago direktno kupcu. Največja korist te metode je to, da vam ni treba skrbeti za zalogo. Prav tako večina kupcev ne ve, da prodajate preko te metode, saj uporabite vašo privatno nalepko za dostavo, kar vam omogoča, da pošiljate blago preko partnerja s vašim povratnim naslovom in računom s naslovom vašega podjetja.
Prednosti te metode:
1.Ne potrebujete začetnega kapitala: Ta metoda omogoča neverjetno enostaven pričetek prodaje preko spleta. Ne potrebujete vložiti veliko denarja v začetno zalogo, vendar kljub temu lahko ponujate na tisoče izdelkov vašim strankam.
2.Udobje in učinkovitost: Če želite uspešno začeti in rasti s poslovanjem preko spleta, boste morali vložiti veliko truda, še posebej, če imate omejene vire. Ker vam ni treba skrbeti za izpolnitev zaloge je to izjemno priročno in sprosti čas in se tako lahko osredotočite na vaš marketinški načrt, podporo strankam in vse druge operacije.
3.Mobilnost: Ker niste vezani na lokacijo skladišča ste prosti za upravljanje vašega podjetja kjerkoli lahko dobite internetno povezavo.
4.To je model, ki mu lahko zaupate: Veliko spletnih trgovin uporablja to metodo prodaje, saj lahko ponujajo širši izbor izdelkov za svoje stranke, ne da bi se morali ukvarjati s težavami z zalogo.
3 načini, kako na Googlu najti veletrgovca
1.Iščite široko: Veletrgovci so znani po tem, da njihove spletne strani nimajo dobre optimizacije ali marketinga in jih boste težko našli na prvi strani na iskalniku Google. Zato boste morali iskati globoko, tudi do 10 ali 20 strani med rezultati iskanj.
2.Ne sodite strani po oblikovanju: Dobavitelji imajo ponavadi zastarele spletne strani. Tako da ne se ustrašiti zastarelega oblikovanja. Medtem, ko lahko elegantna, moderna stran predstavlja velikega dobavitelja, stran nizke kakovosti ne pomeni nujno nekaj slabega.
3.Uporabite veliko različnih besed za iskanje: Ko ste na lovu za dobavitelji, se ne ustavite pri znanih frazah iskanja kot so: „na debelo“ vendar vključite tudi druge fraze kot npr.: „distributer“, „preprodajalec“, „dobavitelj“ in „skladišče“.
Je prodaja brez zaloge pot do uspeha preko noči? Seveda ne. Kot pri vsaki uspešni spletni trgovini, boste morali vlagati daljše obdobje v samo kakovost spletne strani, trženje in podporo strankam.
Vendar ta metoda zagotavlja enostaven način za začetek in zmožnost ustvarjanja kapitala drugih ljudi, ne da bi vlagali svoj denar. Če boste upravljali pravilno lahko postavite dober temelj za svoj uspešen posel preko spletne trgovine.
Za več vprašanj in pomoč nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas pokličite na 080 33 39.
Veliko uspeha vam želim,
Tina Capuder

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.