Responsive izdelava spletne strani – bodite v koraku s časom!

Jun 17, 2014
Jun 17, 2014

Svet sodobne tehnologije je izjemno napredoval. Iz dneva v dan se srečujemo z različnimi tehnološkimi napravami, preko katerih lahko preprosto dostopamo do svetovnega spleta. Dandanes so močno razširjeni osebni računalniki, veliki monitorji, tablični računalniki ter različne velikosti pametnih telefonov. Običajno pa so se v preteklosti izdelovale spletne strani v fiksni velikosti, ki je bila narejena praktično za katerokoli resolucijo zaslona. Danes vemo, da je potrebno iti v korak s časom, kar pomeni, da je potrebno izdelovati napredne spletne strani.

Kaj je responsive izdelava spletne strani?

izdelava responsive spletne straniGotovo ste v bližnji preteklosti večkrat slišali za responsive oziroma po slovensko odzivne spletne strani. To pomeni, da je spletna stran oblikovana ter izdelana tako, da se prilagaja različnim resolucijam ekranov. Responsive spletna stran je prilagojena tako za navadne računalnike, kot tudi za tablične računalnike ter mobilne telefone. Izdelava spletne strani, ki je prilagojena različnim resolucijam ekranov, je izjemno pomembna. Trendu je potrebno slediti tudi na področju spleta in responsive izdelava spletne strani je skorajda nujno potrebna za maksimalno zadovoljitev obiskovalca.

Responsive izdelava spletne strani pomeni, da se spletna stran prilagaja mediju, na kateremu se nahaja. Sam izraz je izumil Ethan Marcotte, ki je poudaril, da je izdelava spletne strani zahtevno delo, vendar pa na koncu izgleda kot nekakšna umetnina. Z odzivno spletno stranjo zagotovo lastnik pokaže veliko mero napredovanja ter usmerjenost v prihodnost.

Izdelava spletne strani za obiskovalca

Vsak, ki se odloči, da bo naročil izdelavo spletne strani, naredi to zato, ker se želi kar najbolje predstaviti tudi na spletu. Uporabniki svetovnega spletna namreč lahko brez težav dostopajo do vaše spletne strani 24 ur na dan, 7 dni v tednu. To pomeni, da mora biti izdelava spletne strani usmerjena v samega obiskovalca. Zakaj? Zavedati se je potrebno, da se obiskovalec v roku treh sekund odloči, ali bo še naprej brskal po spletni strani ali jo bo enostavno zapustil. To pomeni, da je v prvi vrsti potrebno pritegniti obiskovalca s samim grafičnim oblikovanjem spletne strani. Kasneje je dobro vedeti, da mora biti vsaka povezava in funkcija na spletni strani delujoča. V zadnji fazi pa je gotovo pomembno samo besedilo na spletni strani, ki pritegne obiskovalca. Torej, če nekako povzamemo vse to, je ključnega pomena, da je spletna stran izdelana za obiskovalca.

Izdelava spletne strani na odziven način

Že navadna izdelava spletne strani zahteva veliko mero različnega znanja. Izdelati odzivno spletno stran pa je ponovno še ena stvar več, ki jo moramo obvladati. Ne le, da moramo dobro poznati samo sestavo spletne strani, marveč moramo vedeti, kako se bo odzvala na različnih resolucijah ekranov. Poleg vsega mora biti spletna stran izdelana tako, da je iskalnikom prijazna. To nikakor ni lahek postopek in zahteva celo vrsto spletnih strokovnjakov.

Izdelava spletne strani na odziven način je postopek, ki mora biti izpeljan natančno. Testiranje spletne strani je ključnega pomena za to, da bo delovala kar se da popolno. Vsekakor pa je nekaj jasno – strokovnjaki, ki obvladajo responsive web design so gotovo izjemno cenjeni ter iskani. Izdelava spletne strani, ki je usmerjena v prihodnost in prilagojena različnim napravam, je zagotovo prava storitev za vas!

Responsive oz. odzivno spletno stran, ste sedaj spoznali. Ali veste, da obstaja tudi mobilna spletna stran? Več o mobilni spletni strani, si preberite tukaj.

Ne glede na to, kakšne spletno stran potrebujete, imamo pri Spletniku rešitev za vas. Stopite v stik z našim strokovnjakom, s katerim boste uskladili pričakovanja. Oddajte neobvezujoče povpraševanje ali nas pokličite na 0803339.

Kazalo

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.