Warning: Error while sending QUERY packet. PID=4736 in /home/spletnik/web/spletnik.si/public_html/blog/wp-includes/wp-db.php on line 2033
Slika zamenja 1000 besed in dolge ure iskanja - Spletnik Blog

To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Slika zamenja 1000 besed in dolge ure iskanja

Lahko bi rekla, da mi Google bere misli. Ali pa jaz njemu?! Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem našla sliko, ki je nikakor nisem mogla povezati s spletno stranjo, najti njenega izvora ali še več podobnih slik. In ničkolikorat sem si želela, da bi lahko v iskalnik dala sliko in Google bi mi našel rezultate.

In glej ga zlomka, ravno to se je zgodilo. Google nam sedaj omogoča, da iščemo s slikami, naj bodo to tiste iz vašega računalnika ali svetovnega spleta.

Ne verjamete?

1. Pojdite na naslov images.google.com

2. Izberite želeno sliko

3. Jo primite in vrzite v iskalno okno

V iskalno okno lahko pripnete samo eno sliko, ki jo izberete. Kar počasi, naj se vam nikamor ne mudi. Sploh v teh poletnih mesecih, ko je vročina neizprosna, tudi do našega računalnika in iskalnika Google.

Iščete lahko kraje, umetnost in čudna bitja, ki jih ne najdete niti v encikopediji, kaj šele atlasu živali. Tak način iskanja je namenjen raziskovanju, preučevanju in odkrivanju novih umetnosti, krajev in novih stvari za vašo splošno razgledanost.

Mislim,  da je čas, da poizkusite tudi sami. In vesela bom, če mi poveste, da res deluje! 😉 Tako kot bo vesel Google, ko ga bo začelo uporabljati vedno več in več ljudi. Obstaja še ena super zadeva, ki se imenuje »Google Chrome extension« ali po naše »razširitve«, ki vam omogoča še hitrejše iskanje slik. Pojavi se, če na miški kliknete na desni gumb, pojavi se vam stavek »search google with this image« oziroma v našem jeziku »preišči google s to sliko«.

Tako si povečate možnost, da bo Google res našel, kar ste mu dali za iskati. Uf, kako se zabavam, ko preizkušam Google, če bo odkril, pod katerim kipom sem se fotografirala lansko poletje. 🙂

Če vas zanima oglaševanje na Googlu, da vas bodo potencialni kupci našli, nam pišite!

 

Srečno!

Andreja Ogrinc

Copyright © 2020 Spletnik . Vse pravice pridržane