Zakaj potrebujete odzivno spletno trgovino

Avg 13, 2015
Avg 13, 2015

Odzivnost je ključna beseda prihodnosti. Najprej se je beseda začela uporabljati v kontekstu spletnih strani, vedno bolj pa se ta beseda uporablja tudi v kontekstu spletnih trgovin. In zakaj je tako?

odzivna spletna trgovina

Poglej odzivno spletno trgovino


Kupci kar v 67% procentih raje kupijo izdelek če si le tega lahko ogledajo tako na pametnem telefonu kot na tablici. Kar 61% je takih, ki nakupa ne bodo opravili, če imajo s spletno trgovino slabo izkušnjo. (raziskave, ki jih je izvedel Google). Slaba izkušnja v spletni trgovini izhaja iz nejasne navigacije, pomanjkanja funkcionalnosti, ki olajšajo nakupno pot. Odzivna spletna stran sestoji iz elementov, ki so prilagojeni za čim boljšo uporabniško izkušnjo, ne glede na to, s katero napravo spletno trgovino odpremo.
Sama vsebina v spletni trgovini, se bo ne glede na napravo, prilagodila ekranu tako, da bo moč nakup opraviti v nekaj korakih. Brez potrebnega obračnja telefona, večanja in manjšanja zaslona. A trik odzivnosti ne tiči v vsebini, ampak v sami tehnični postaviti trgovine tako, da se le za odziva na različnih napravah.
Potencialni kupci se nahajajo na vseh možnih napravah, kar 67% jih kupuje iz različnih naprav. In kar je še več milna na vodo odzivnega dizajna je to, da da se kar 81% nakupv preko mobilnih naprav zgodi spontano. In predstavljate si, da vaš potencilani kupec pride v vašo spletno trgovino, je odločen, da bo izdelek kupil, a naleti na trgovino, ki mu preko mobitela na omogoča enostavnega nakupa. Veliko verjetnosti je, da se tak obiskovalec ne bo nikoli več vrnil v vašo trgovino…
odzivna spletna trgovina Hermes Dental

Klikni na odzivno spletno trgovino


Velika prednost odzivnega dizajna za vašo prodajo pa tiči tudi v grmu, kjer ni vaše konkurence. Večina lastnikov spletnih trgovin še niti ni slišala za besedo “odzivni dizajn”, zato ste vi, v tem trenutku v ogromni prednosti pred njimi. Poleg tega, da jim z odzivno spletno stranjo nudite boljšo uporabniško izkušnjo kot konkurenca, se odzivne trgovine uvrščajo višje med naravnimi rezultati. Dvojna zmaga za vas, ki si upate slediti trendom in vam je mar, kako se kupci počutijo v vaši spletni trgovini.

Zakaj torej tudi vi potrebujete odzivno spletno trgovino?

  1. Zaradi izboljšane uporabniške izkušnje
  2. Zaradi povečanja števila nakupov v spletni trgovini
  3. Zaradi povečanja prepoznavnosti blagovne znamke
  4. Zaradi boljša optimiziranost spletne strani

Za vec vprašanj nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas poklicite na 080 33 39.
Veliko uspeha vam želim,
Andreja Ogrinc
 
 
 

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.